Πιγκουίνος με κίτρινα μάτια

Πηγή εικόνας

ο Πιγκουίνος με κίτρινα μάτια ή Αλογα είναι ένας πιγκουίνος που βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία, στη νοτιοανατολική ακτή του Νότιου Νησιού, τα στενά Foveaux και το Stewart Island / Rakiura και τα Όκλαντ και Κάμπελ.

Ο πιγκουίνος με κίτρινα μάτια είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πιγκουίνος πίσω από το Αυτοκράτορας πιγκουίνος , το μεγαλύτερο και το βασιλιάς πιγκουίνος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο.

Πιο σπάνια από όλους τους πιγκουίνους, ο πιγκουίνος με κίτρινα μάτια είναι μοναδικός στην εμφάνιση και τη συμπεριφορά. Αυτά τα μοναχικά πτηνά έχουν υποστεί μείωση του πληθυσμού τα τελευταία 50 χρόνια λόγω της απώλειας ενδιαιτημάτων και της αρπαγής από εισαγόμενα είδη.



μέγεθος μίγματος γερμανικού βοσκού pitbull

Χαρακτηριστικά πιγκουίνος με κίτρινα μάτια



Ο πιγκουίνος με κίτρινα μάτια είναι ένας μεσαίου μεγέθους πιγκουίνος με απαλά κίτρινα μάτια, με ύψος περίπου 65 εκατοστά. Το μέσο βάρος για έναν ενήλικα είναι 5 έως 6 κιλά. Ο πιγκουίνος με κίτρινα μάτια έχει ανοιχτό κίτρινο κεφάλι με άξονες από μαύρο φτερό.

Υπάρχει μια ζώνη φωτεινού κίτρινου χρώματος που τρέχει από τα μάτια της γύρω από το πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο νεαρός έχει μια κεφαλή γκρέιερ χωρίς ζώνη και τα μάτια τους έχουν μια γκρίζα ίριδα.

Διατροφή με κίτρινα μάτια πιγκουίνος

Ο πιγκουίνος με κίτρινα μάτια φωλιάζει συνήθως στο δάσος ή το θάμνο. Τρέφεται κυρίως με μπλε γάδο, κόκκινο γάδο, opal ψάρι, παπαλίνα και καλαμάρια.

γεροδεμένο μίγμα αυστραλιανού βοσκού

Συμπεριφορά πιγκουίνων με κίτρινα μάτια

Οι πιγκουίνοι με κίτρινα μάτια περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους στη θάλασσα, τρέφοντας στα ζεστά νερά της Νέας Ζηλανδίας. Καταπληκτικοί υποβρύχιοι κολυμβητές, μπορούν να βουτήξουν σε βάθος 400 ποδιών και είναι προσαρμοσμένοι να κρατούν την αναπνοή τους για έως και τέσσερα λεπτά. Οι πιγκουίνοι με κίτρινα μάτια μπορούν να ταξιδέψουν έως και 20 μίλια από την ακτή σε τροφές στην άκρη του Continental Shelf.

Οι πιγκουίνοι με κίτρινα μάτια είναι πουλιά που φωλιάζουν τα δάση, προτιμώντας να φωλιάζουν σε μια απομονωμένη τοποθεσία που υποστηρίζεται από τράπεζα, δέντρο ή κορμό. Η παράκτια αποψίλωση των δασών, ωστόσο, ανάγκασε αυτούς τους πιγκουίνους να αναζητήσουν καταφύγιο ανάμεσα σε ψηλές ακτές, όπου οι ενήλικες, τα αυγά και οι νεοσσοί γίνονται συχνά θύματα σκυλιών, γατών, στοιβών, κουνάβων και αρουραίων.

Αν και φωλιάζουν σε χαλαρές «αποικίες», οι παντρεμένοι πιγκουίνοι με κίτρινα μάτια αναζητούν μοναξιά, συχνά φωλιάζουν ο ένας τον άλλο.

βόρειοι σκύλοι inuit λύκοι

Αναπαραγωγή πιγκουίνων με κίτρινα μάτια

Κατά τη διάρκεια της μακράς περιόδου αναπαραγωγής τους, που διαρκεί από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Μαρτίου, οι πιγκουίνοι έρχονται στην ξηρά το βράδυ και κινούνται αδέξια στην παραλία μέχρι τους εσωτερικούς χώρους φωλιών τους. Τον Σεπτέμβριο έως τα μέσα Οκτωβρίου, τα θηλυκά γεννούν δύο αυγά σε φωλιές από ραβδιά και χοντρό γρασίδι που παρέχουν καταφύγιο από τον καυτό ήλιο και προστασία από καταιγίδες.

Η περίοδος επώασης είναι περίπου 45 ημέρες και και οι δύο γονείς παρακολουθούν τα αυγά. Η μέση περίοδος εκκόλαψης στην ηπειρωτική Νέα Ζηλανδία είναι οι αρχές Νοεμβρίου. Και τα δύο αυγά εκκολάπτονται συνήθως. Σε αυτό το σημείο, ένας γονέας παραμένει με τους νεοσσούς, ενώ ο άλλος γονέας πηγαίνει στη θάλασσα για να κυνηγήσει φαγητό. Ασυνήθιστο μεταξύ των πιγκουίνων, οι νεοσσοί μένουν με τους γονείς και δεν σχηματίζουν «παιδικά» παιδικά συγκροτήματα όπως οι περισσότεροι άλλοι πιγκουίνοι νεοσσοί. Οι νεοσσοί ξεφεύγουν από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου και στη συνέχεια μπορούν να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα μόνοι τους για να ταΐσουν.

Κίτρινα μάτια πιγκουίνος αρπακτικά

Παρά τους γρήγορους κολυμβητές, οι πιγκουίνοι με κίτρινα μάτια μπορούν να πέσουν θύματα φώκιες και καρχαρίες στη θάλασσα, αν και μακράν οι μεγαλύτερες απειλές για την επιβίωσή τους είναι στην ξηρά. Τελευταία έχουν θεσπιστεί σημαντικά μέτρα προστασίας για τον περιορισμό των απωλειών πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας που αποσκοπεί στη μείωση του αριθμού των θηρευτικών θηλαστικών που δεν προέρχονται από γηγενή θηλαστικά και στην επιβράδυνση της απώλειας ενδιαιτημάτων.

Κίτρινο μάτι Πιγκουίνος Διατήρηση

Η τρέχουσα κατάσταση του πιγκουίνου με κίτρινα μάτια κινδυνεύει, με εκτιμώμενο πληθυσμό 4.000. Θεωρείται ένα από τα πιο σπάνια είδη πιγκουίνων στον κόσμο. Οι κύριες απειλές περιλαμβάνουν την υποβάθμιση των ενδιαιτημάτων, τους εισαγόμενους θηρευτές καθώς και τις περιβαλλοντικές αλλαγές. Θεωρείται ότι είναι ο αρχαιότερος από όλους τους ζωντανούς πιγκουίνους.