Δυτική Αφρική Manatee

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Αφρικανική Manatee (Trichechus senegalensis) είναι ένα είδος manatee και είναι το λιγότερο μελετημένο από τα τέσσερα είδη σειρήνων. Οι φωτογραφίες των Αφρικανών Manatees είναι πολύ σπάνιες. Αν και πολύ λίγα είναι γνωστά για αυτό το είδος, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι παρόμοια με αυτό Δυτικά Ινδικά Manatees .

Τα αφρικανικά μανάτη βρίσκονται σε παράκτιους θαλάσσιους και εκβολικούς οικότοπους και σε συστήματα ποταμών γλυκού νερού κατά μήκος της δυτικής ακτής της Αφρικής από τον ποταμό Σενεγάλη νότια έως τον ποταμό Kwanza στην Αγκόλα, συμπεριλαμβανομένων περιοχών στη Γκάμπια, τη Λιβερία, τη Γουινέα-Μπισσάου, τη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Μάλι, Νιγηρία, Καμερούν, Γκαμπόν, Δημοκρατία του Κονγκό και Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.



Παρόλο που οι κροκόδειλοι και οι καρχαρίες σκοτώνουν περιστασιακά μανάτες στην Αφρική, οι Αφρικανοί Μανατές μόνο σημαντικές απειλές προέρχονται από την ανθρωπότητα, όπως η λαθροθηρία, η απώλεια ενδιαιτημάτων και άλλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Χαρακτηριστικά της Δυτικής Αφρικής Manatee

Το μαντεά της Δυτικής Αφρικής μπορεί να φτάσει τα 4,5 μέτρα (14 πόδια 9 ίντσες) σε μήκος και ζυγίζει περίπου 360 κιλά (790 λίβρες).

Δίαιτα Manatee της Δυτικής Αφρικής

Το δυτικό αφρικανικό μαντέι τρέφεται κυρίως με βλάστηση. Εξαρτάται από την αναδυόμενη ή προεξοχή, παρά τη βυθισμένη βλάστηση. Ο πληθυσμός σε ορισμένα ποτάμια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανυψωμένη ανάπτυξη των όχθεων και εκείνοι στις εκβολές των ποταμών τρέφονται αποκλειστικά από μαγκρόβια. Στη Σιέρρα Λεόνε, οι μανάτες υποτίθεται ότι απομακρύνουν τα ψάρια από τα δίχτυα και καταναλώνουν ρύζι σε τέτοιες ποσότητες που θεωρούνται παράσιτα. Στη Σενεγάλη και τη Γκάμπια, στομάχι τους έχουν επίσης βρεθεί κοχύλια μαλακίων.

Habitat της Δυτικής Αφρικής Manatee



Οι Δυτικοαφρικανικές Manatees κατοικούν παράκτιες περιοχές, λιμνοθάλασσες εκβολών, μεγάλα ποτάμια που κυμαίνονται από υφάλμυρο έως γλυκό νερό, λίμνες γλυκού νερού και τις ακραίες ανώτερες περιοχές των ποταμών πάνω από τον καταρράκτη.

Η Δυτική Αφρική Manatee εξαρτάται από την αναδυόμενη ή προεξοχή, παρά βυθισμένη, βλάστηση. Οι πληθυσμοί σε ορισμένα ποτάμια εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ανυψωμένη ανάπτυξη των όχθεων και εκείνοι στις εκβολές των ποταμών τρέφονται αποκλειστικά από μαγκρόβια.

Συμπεριφορά της Δυτικής Αφρικής Manatee

Το δυτικό αφρικανικό μαντέι τρέφεται κυρίως τη νύχτα και ταξιδεύει αργά το απόγευμα και το βράδυ. Συνήθως στηρίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας σε νερό που έχει βάθος 1 - 2 μέτρα (3 - 6 πόδια), μερικές φορές στη μέση ενός υδάτινου ποταμού ή κρυμμένο σε ρίζες μαγγροβίων ή υπό βλάστηση. Το δυτικό αφρικανικό μαντέι προκαλεί μικρή ενόχληση στο νερό ενώ κολυμπάτε.

Έχουν αναφερθεί για αρκετές περιοχές εποχιακές κινήσεις του μαντειού της Δυτικής Αφρικής, ως απόκριση σε αλλαγές στη στάθμη του νερού που επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα τροφής και / ή αλατότητας του νερού. Στη Σιέρα Λεόνε, αναφέρθηκε ότι αυτό το μαντέι είναι παρόν στα κύρια ποτάμια κανάλια όλο το χρόνο, αλλά ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μετανάστευση κάποιας μορφής, με εισροή νέων ζώων που φθάνουν στις περισσότερες ανοδικές περιοχές καθώς οι πλημμύρες ξεκινούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο . Ένας μεμονωμένος άνθρωπος μπορεί να ταξιδεύει 30 - 40 χιλιόμετρα την ημέρα (19 - 25 μίλια την ημέρα) μέσω λιμνοθάλασσων και ποταμών.

Αναπαραγωγή της Δυτικής Αφρικής Manatee

Η περίοδος αναπαραγωγής της Δυτικής Αφρικής Manatee είναι αβέβαιη και μπορεί να διαρκέσει καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, όπως συμβαίνει με το Αμαζόνιος και αμερικάνικους μανάτες. Ένας μόσχος manatee παράγεται κάθε περίοδο αναπαραγωγής. Η γέννηση συμβαίνει σε ρηχές λιμνοθάλασσες. Το δυτικό αφρικανικό μαντεί είναι ως επί το πλείστον μοναχικό, με τις μητέρες και τα μοσχάρια να είναι η κύρια κοινωνική ενότητα. Ωστόσο, συχνά θα ξεκουράζονται μαζί σε χαλαρές, μικρές ομάδες από δύο έως έξι άτομα.

Διατήρηση και απειλές της Δυτικής Αφρικής Manatee

Στο παρελθόν, η μείωση του πληθυσμού των μανάτων της Δυτικής Αφρικής αποδόθηκε σε μεγάλο βαθμό στο κυνήγι και την τυχαία σύλληψη σε δίχτυα. Πρόσφατα, η συνέχιση του ανεξέλεγκτου και πιθανώς μη βιώσιμου κυνηγιού θεωρείται η κύρια απειλή. Παρά τη νομική προστασία, το manatee εξακολουθεί να κυνηγείται σε όλο το φάσμα για κρέας, δέρμα και λάδι, από καμάκι, παγίδα, δίχτυ και σχισμή.

Το μαντεά της Δυτικής Αφρικής είναι γνωστό ότι πεθαίνει κατά λάθος σε δίχτυα καρχαρία, τράτες, δίχτυα και κουρδιστήρια. Μερικές φορές σκοτώνεται επίσης σε στρόβιλους ή πύλες ελέγχου φραγμάτων. Οι παράκτιοι υγρότοποι που αποτελούν σημαντικό βιότοπο αυτού του μαντειού έχουν ήδη υποστεί μεγάλη ζημιά και απειλούνται περαιτέρω σοβαρά. Η Δυτική Αφρική Manatee θεωρείται ότι κινδυνεύει από το IUCN.