Tundra Wolf

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Tundra Wolf (Canis lupus albus) είναι ένα υποείδος του Γκρίζου Λύκου που μπορεί να βρεθεί σε όλη τη βόρεια Ευρώπη και την Ασία, κυρίως στις βόρειες περιοχές της Αρκτικής και των Βορείων της Ρωσίας. Παρόλο που οι Tundra Wolves απομακρύνθηκαν από μερικά από τα νησιά της Αρκτικής βόρεια της Σιβηρίας, έχουν δει πρόσφατα στο νησί Wrangle.

Χαρακτηριστικά Tundra Wolf



Σύμφωνα με τον κανόνα του Bergmann (ο κανόνας του Bergmann είναι ένας οικογεωγραφικός κανόνας που συσχετίζει το γεωγραφικό πλάτος με τη μάζα του σώματος στα ζώα), οι λύκοι της τούντρας συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα υποείδη του γκρίζου λύκου. Οι Tundra Wolves μπορούν να επιτύχουν μήκος σώματος 2 μέτρα (7 πόδια) και συνήθως μέσο βάρος 45 - 57 κιλών (100 - 125 κιλά), αν και υπάρχουν κάποιες μη επιβεβαιωμένες αναφορές ζώων που φτάνουν σε βάρος 100 κιλών (220 κιλά). Τα αρσενικά είναι συνήθως μεγαλύτερα από τα θηλυκά. Οι περισσότεροι λύκοι τούνδρα έχουν γκρι χρώμα, με μείγματα από μαύρο, σκουριά και ασημί γκρι. Όπως και τα περισσότερα είδη, οι λύκοι της Tundra έχουν ψηλό σώμα, μακριά πόδια, φαρδύ κρανίο που εκτείνεται σε στενό ρύγχος. Η ουρά τους είναι θαμνώδης και το παλτό τους έχει μια παχιά, πυκνή γούνα.



Αναπαραγωγή Tundra Wolf

Λόγω του μεγάλου πλάτους του περιβάλλοντος τους (71 μοίρες), αναπαράγονται πολύ αργότερα μέσα στο έτος από τους περισσότερους άλλους λύκους , συνήθως στα τέλη Μαρτίου έως τον Απρίλιο. Τα θηλυκά μπαίνουν σε περίοδο οίστρου για περίπου 5 - 15 ημέρες κατά τη διάρκεια της οποίας θα ζευγαρώσουν με την αρσενική Tundra Wolf. Η περίοδος κύησης για τη γυναίκα Tundra Wolf είναι 62 - 63 ημέρες. Μεταξύ 2 - 6 κουτάβια λύκων γεννιούνται και θηλάζονται για περίπου 45 ημέρες. Η διάρκεια ζωής του Tundra Wolf είναι περίπου 16 χρόνια.

Διατροφή Tundra Wolf

Όπως όλοι οι λύκοι, οι λύκοι της Tundra είναι σαρκοφάγοι. Κυνηγούν κυρίως μεγάλα θηλαστικά όπως ελάφια, wapiti, άλκες, καρίμπου, βίσωνας, μόσχος και πρόβατα βουνού. Το μικρότερο θήραμα που λαμβάνεται με συνέπεια είναι ο κάστορας. Ένας ενήλικος Tundra Wolf μπορεί να καταναλώσει έως και 9 κιλά (20 κιλά) σε μία σίτιση.

Tundra Wolf Διατήρηση

Οι λύκοι της Τούντρα ταξινομούνται ως «λιγότεροι προβληματισμοί», ωστόσο, οι λύκοι της Τούντρα είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στο εμπόριο γούνας, καθώς τα λιπάσματα τους είναι πιο πλούσια από τους λύκους που κατοικούν στα δάση, μερικές φορές πωλούν για διπλάσιο.