Καστανόξανθος

Πηγή εικόνας

Το Tawny Eagle (Aquila rapax) είναι ένα όμορφο, μεγάλο αρπακτικό πουλί που κατοικεί στην Αφρική. Μπορεί να παρατηρηθεί τόσο βόρεια όσο και νότια της ερήμου της Σαχάρας.



Ο Tawny Eagle θεωρήθηκε κάποτε συγγενής του Steppe Eagle (Aquila nipalensis), ωστόσο, τώρα ταξινομείται ως το δικό του είδος λόγω διαφορών στην ανατομία, ιδίως του μήκους της φλάντζας του σκύλου που δεν εκτείνεται ποτέ πέρα ​​από το κέντρο του ματιού στο Καστανόξανθος. Οι Steppe Eagles είναι επίσης μεγαλύτεροι από τους Tawny Eagles, σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθος και πιο σκούρο χρώμα.

βασιλιάς Τσαρλς και Πούντλ

Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω πληροφορίες για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα χαρακτηριστικά, το περιβάλλον, τη διατροφή, τη συμπεριφορά και την αναπαραγωγή του Tawny Eagle.

Καστανόμορφα χαρακτηριστικά του αετού

Το Tawny Eagle έχει μήκος 65 - 72 εκατοστά (25,59 έως 28,35 ίντσες) και ζυγίζει 1,6 - 2,4 κιλά. Έχει ένα μεγάλο άνοιγμα φτερών που έχει μέγεθος 1,72 - 1,85 μέτρα (5,64 - 6,07 πόδια). Τα θηλυκά είναι συνήθως μεγαλύτερα από τα αρσενικά αλλά έχουν παρόμοια εμφάνιση.



Όπως ισχύει και το όνομά του, αυτός ο αετός έχει ψηλά χρωματιστά άνω μέρη με μαύρα φτερά και ουρά πτήσης και μια πιο ανοιχτή κάτω περιοχή της πλάτης. Έχει ανοιχτόχρωμες ρίγες στα φτερά του. Τα τρυπημένα μάτια του Tawny Eagle είναι καφέ και έχει κίτρινο ράμφος με αιχμηρή, μαύρη, γαντζωμένη άκρη. Τα πόδια τους είναι βαριά φτερά και τα πόδια τους είναι εξοπλισμένα με μεγάλα αιχμηρά τανόνια.



Ο Tawny Eagles έχει οξεία όραση και η ακοή τους είναι επίσης μια σημαντική αίσθηση καθώς τους βοηθά να εντοπίζουν το θήραμα όταν κυνηγούν.

Tawny Eagle ενδιαφέροντα φυσικά χαρακτηριστικά:

Οι Tawny Eagles είναι ενδοθερμικοί που σημαίνει ότι απορροφούν ενέργεια από τη θερμότητα που περιβάλλει.

Το Tawny Eagles είναι ομοιοθερμικό που αναφέρεται σε πουλιά και θηλαστικά που έχουν σταθερή και σχετικά υψηλή θερμοκρασία σώματος.

Οι Tawny Eagles είναι διμερείς συμμετρίες - το δεξί μισό του σώματος είναι μια καθρεπτική εικόνα του αριστερού μισού.

Καστανότοπος Eagle Habitat

Το Tawny Eagle προτιμά ανοιχτούς ξηρούς οικότοπους όπως έρημους, στέπες, ανοιχτά λιβάδια, σαβάνες και ορεινές περιοχές. Τείνουν να αποφεύγουν τα πυκνά δάση καθώς αυτά ενδέχεται να περιορίσουν την κίνησή τους.

Καστανόξανθος δίαιτα

Όπως οι περισσότεροι Eagles, οι Tawny Eagles είναι γενικευμένοι σαρκοφάγοι και τρομεροί κυνηγοί. Η διατροφή τους βασίζεται κυρίως σε φρέσκα ζώα που έχουν σκοτωθεί πρόσφατα. Τρώνε επίσης έντομα και σκοτώνουν μικρά ζώα όπως μικρότερα πουλιά, κουνέλια και μικρά ερπετά, συμπεριλαμβανομένων σαυρών και φιδιών. Θα αντιμετωπίσει ακόμη και τα θηλαστικά τόσο μεγάλα όσο τα Hares. Ο Αετός θα κάνει μια γρήγορη κατάδυση από την πέρκα του όταν εντοπίζεται το θήραμα, και θα το καταλάβει στα αιχμηρά, ισχυρά νύχια του.



Ως ευκαιριακός καθαριστής, ο Tawny Eagle θα κλέψει επίσης θήραμα από άλλους αρπακτικούς. Τα πουλιά που το κάνουν αυτό είναι γνωστά ως «κλεπτοπαρασίτες». Αυτά τα υπέροχα αρπακτικά πουλιά μπορούν να παρατηρηθούν μαζί με άλλους μεγάλους αρπακτικούς, όπως οι Γύπες, που σκάνε σε σφάγια.

Το Tawny Eagles είναι ο μόνος τύπος αετού που καθαρίζει τακτικά τους ανθρώπους.

Οι Tawny Eagles περνούν χρόνο κοντά στο νερό, όπου μπορούν να πίνουν με ασφάλεια.

Καστανή συμπεριφορά αετών

Οι καστανόξανθοι, όπως και άλλα είδη αετών, είναι ημερήσια - ενεργά την ημέρα, κοιμούνται τη νύχτα. Ο Tawny Eagles τείνει να καταλαμβάνει την ίδια περιοχή για πολλά χρόνια, μερικές φορές ακόμη και δεκαετίες, σε ζευγάρια.



Το Tawny Eagle είναι γενικά ένα σιωπηλό πουλί, αλλά τα αρσενικά θα εκπέμπουν έναν φλοιό σαν κοράκι ή έναν θόρυβο «kwok kwok» όταν εμφανίζονται σε μια γυναίκα ή όταν επιδεινώνονται. Οι καστανόξανθοι είναι φιλόξενοι εκτός της περιόδου αναπαραγωγής και παρατηρούνται συνήθως κοπάδια 20 ή περισσότερων πουλιών.

Οι Tawny Eagles είναι ισχυροί ιπτάμενοι και μπορούν να πετάξουν σε υψόμετρα 600 - 2400 μέτρων (1.968 - 14.760 πόδια). Πετούν ιδιαίτερα όταν τα θερμικά αέρα μπορούν να βοηθήσουν στην ανύψωσή τους και συνήθως σκαρφαλώνουν σε ένα δέντρο ή έναν πόλο τηλεγραφίας κατά τη διάρκεια της ημέρας σαρώνοντας το έδαφος για φαγητό.

Όταν ο Tawny Eagles φτάσει στο μέγεθος των ενηλίκων, πιθανότατα δεν έχουν πολλούς θηρευτές, εάν υπάρχουν καθόλου. Οι Tawny Eagles είναι σημαντικά μέλη των οικοσυστημάτων στα οποία ζουν.

φυλή σκύλου αγγλικού ποιμενικού

Οι καστανόξανθοι είναι μονογαμικοί και ζεύγος για όλη τη ζωή. Πριν συμβεί το ζευγάρωμα, ο αρσενικός Eagle εκτελεί κυματοειδείς οθόνες και στη συνέχεια πραγματοποιούνται αμοιβαίες ανυψωτικές οθόνες στον αέρα. Τα ζευγάρια ή το μονό αρσενικό θα εκτελούν υψηλό κύκλο που πετάει πάνω από τον τόπο ωοτοκίας. Μερικές φορές, το αρσενικό εκτελεί «γάντζους ποτ» που περιλαμβάνει καταδύσεις και κινήσεις με μικρό πτερύγιο. Το θηλυκό μπορεί να αναποδογυρίσει και να παρουσιάσει τα νύχια του ως απάντηση στο αρσενικό που κλίνει πάνω της. Τα αρσενικά και τα θηλυκά μπορούν να κλειδώσουν τα νύχια κατά την πτήση. Το πραγματικό ζευγάρωμα συμβαίνει συνήθως στο ή κοντά στον χώρο φωλιάσματος.

Tawny Eagle Αναπαραγωγή

Ο Tawny Eagles αναπαράγεται μία φορά το χρόνο. Η περίοδος αναπαραγωγής πέφτει από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο.

Ο θηλυκός αετός γεννά 1-3 αυγά σε φωλιά φτιαγμένη από μπαστούνια και κλαδιά που είναι φτιαγμένα σε δέντρα ή στο έδαφος. Τόσο το αρσενικό όσο και το θηλυκό κάνουν τις φωλιές μαζί. Οι φωλιές γενικά εγκαταλείπονται μετά από 1 - 3 χρόνια. Τα αυγά εκκολάπτονται αφού επωαστούν από το θηλυκό για 39-45 ημέρες. Η επώαση γίνεται περιστασιακά από το αρσενικό.

Οι νεοσσοί γίνονται αρχάριοι σε περίπου 84 ημέρες και γίνονται ανεξάρτητοι σε περίπου 120 ημέρες αν και μερικοί θα παραμείνουν με τους γονείς τους μέχρι την επόμενη περίοδο αναπαραγωγής. Οι νεοσσοί τρέφονται κυρίως από το αρσενικό και στη συνέχεια και από τους δύο γονείς όταν οι νέοι γίνονται αρχάριοι.

Τα αδέλφια μπορεί να είναι επιθετικά το ένα προς το άλλο, μερικές φορές με αποτέλεσμα τον θάνατο του νεότερου νεοσσού. Οι συγκρούσεις συμβαίνουν τις πρώτες ημέρες της εκκόλαψης.

Οι νεαροί Tawny Eagles έχουν λιγότερο αντίθεση εμφάνιση από τους ενήλικες. Είναι πιο ανοιχτόχρωμες, μερικές φορές λευκές και πιο ραβδωτές από τους ενήλικες. Οι νεαροί Tawny Eagles είναι έτοιμοι να ζευγαρώσουν σε ηλικία 3 - 4 ετών.

Η διάρκεια ζωής του Tawny Eagle είναι περίπου 16 χρόνια. Ωστόσο, ο παλαιότερος καταγεγραμμένος Tawny Eagle που ζούσε στην άγρια ​​ζωή ήταν 60 χρόνια.


Κατάσταση διατήρησης Tawny Eagle

Ο Tawny Eagles χαρακτηρίζεται ως «Λιγότερο Ανησυχία» στην Κόκκινη Λίστα του IUCN.