Stone Curlew

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Πέτρινο πουλί Curlew (Burhinus oedicnemus) είναι επίσης γνωστό ως Ευρασιατικό παχύ γόνατο. Το Stone Curlew λέγεται ότι είναι ο βόρειος εκπρόσωπος των «Stone-curlews» που είναι μεγάλα πλατφόρμα στην οικογένεια Burhinidae. Το Stone Curlews της ινδικής φυλής μερικές φορές θεωρείται ξεχωριστό είδος «Burhinus indicus».

σκυλιά τσιουάουα τεριέ μίξη



Το ειδικό όνομα «Oedicnemus» προέρχεται από τα ελληνικά για «πρησμένα γυαλισμένα», αυτά τα πουλιά είναι επίσης γνωστά ως «παχιά γόνατα» λόγω των μεγάλων βαριών ποδιών τους. Άλλα τοπικά ονόματα περιλαμβάνουν «Norfolk plover» και «Goggle eyes».

Το Stone Curlews είναι εύκολο να αναγνωριστεί από το ραβδωτό αμμώδες καφέ φτέρωμα που παρέχει εξαιρετική καμουφλάζ ενάντια στα αμμώδη εδάφη κατά τη διάρκεια της ημέρας που είναι κυρίως ανενεργά. Το Stone Curlews είναι ένα μακρύ σώμα με μακριά ουρά σχήμα με μια φαρδιά λευκή ράβδο στην αναδιπλωμένη πτέρυγα. Ωστόσο, το πιο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό τους είναι το μάτι τους που πλαισιώνεται από μια πρησμένη άσπρη «τσάντα» από κάτω και ένα έντονο λευκό φρύδι πάνω.



Κατά την πτήση, είναι ορατές στενές ασπρόμαυρες ράβδους στα μακριά φτερά τους. Τα πέτρινα Curlews έχουν μακριά κίτρινα πόδια, ένα μικρό κίτρινο ράμφος με μαύρη άκρη και μεγάλα μάτια. Το είδος δεν σχετίζεται με το curlew, το κοινό όνομα προέρχεται από την πέτρα curlews επαναλαμβανόμενη κλήση «kur-lee».

σιβηρικό χάσκι ανακατεμένο με κουτάβια γερμανικού ποιμενικού

Το Stone Curlew είναι ένας σπάνιος καλοκαιρινός επισκέπτης μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου στην περιοχή Breckland της East Anglia και του Salisbury Plain. Ο καλύτερος ιστότοπος για να δείτε αυτό το σπάνιο είδος χωρίς να προκαλεί διαταραχή είναι από τις δορές στο Norfolk Wildlife Trust Reserve of Weeting Heath, ακριβώς βόρεια του Brandon. Περιστασιακά πουλιά παρατηρούνται μερικές φορές σε μεταναστευτικά περάσματα, συνήθως γύρω από την ακτή.

Το Stone Curlews βρίσκεται σε περιοχές με πεδιάδες σε όλη την κεντρική και νότια Ευρώπη, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι τοπικά πολυάριθμοι, οι Stone Curlews είναι συχνά δύσκολο να εντοπιστούν, εκτός από τις νυχτερινές κλήσεις τους. Το Stone Curlews είναι συχνά πιο εύκολο να εντοπιστεί γύρω από τις στεγνές ακτές των υγροτόπων, όπως το Πόρτο Λάγος στην Ελλάδα και οι αλυκές Καλλονής στη Λέσβο, όπου συγκεντρώνονται μικρά κοπάδια στα τέλη του καλοκαιριού.

Υπάρχουν περίπου 166 - 180 ζευγάρια αναπαραγωγής στην Αγγλία. Ο κατά προσέγγιση πληθυσμός της Ευρώπης είναι 33.000 - 45.000 ζευγάρια.