Γραμματέας Πουλί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

Γραμματέας Bird The Γραμματέας Πουλί (Sagittarius serpentarius) είναι ένα μεγάλο αρπακτικό που σχετίζεται με γεράκια και αετούς. Αυτό το μεγάλο, χερσαίο αρπακτικό πουλί είναι ενδημικό στα ανοιχτά λιβάδια στην υποσαχάρια Αφρική. Ο Γραμματέας Bird είναι φημισμένος για το εξέχον έμβλημα του Σουδάν και της Νότιας Αφρικής και εμφανίζεται και στα δύο έθνη.



Τα πουλιά της γραμματείας ονομάζονται έτσι λόγω των λοφίων που μοιάζουν με πένα στις πλάτες του κεφαλιού τους που μοιάζουν με υπαλλήλους του 18ου αιώνα με στυλό τοποθετημένα στις περούκες τους.

Γραμματέας Περιγραφή Πουλιού



Το πουλί γραμματέας έχει την εμφάνιση περισσότερο σαν πελαργός ή γερανό από ένα αρπακτικό πουλί. Αυτά τα ψηλά πουλιά έχουν ύψος 1,3 - 1,4 μέτρα (περίπου 4,5 πόδια), ζυγίζουν 3,3 κιλά (7,3 λίβρες) και έχουν άνοιγμα φτερών άνω των 2 μέτρων (6,6 πόδια). Το πουλί γραμματέας έχει ένα μικρό κεφάλι με μικρά μάτια και ένα γαντζωμένο ράμφος. Το φτέρωμα του είναι ανοιχτό μπλε / γκρι και έχει κόκκινο χρώμα προσώπου. Τα φτερά πτήσης είναι μαύρα και έχουν μαύρα φτερά στους μηρούς και στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους. Τα πόδια τους είναι μακριά και δυνατά και χρησιμοποιούνται για χτύπημα και επιδίωξη λείας.

Τα πτηνά γραμματέων έχουν 2 κεντρικά επιμήκη φτερά στην ουρά τους, τα οποία εκτείνονται πέρα ​​από τα πόδια τους κατά την πτήση. Έχουν σκληρές κλίμακες στα πόδια τους για να βοηθήσουν στην προστασία των ποδιών τους από δαγκώματα φιδιών. Τα πουλιά γραμματέας δεν έχουν δάχτυλα σύλληψης όπως άλλα αρπακτικά πουλιά, αντίθετα τα δάχτυλα των ποδιών τους είναι παχιά και αμβλύ με κοντά καμπύλα τανόνια στα άκρα. Τόσο το αρσενικό όσο και το θηλυκό έχουν παρόμοια εμφάνιση.

Γραμματέας Bird Habitat

Τα πουλιά του γραμματέα προτιμούν τα ανοιχτά λιβάδια, τις στέπες και τις σαβάνες με τα δέντρα. Ζουν σε περιοχές όπου το γρασίδι είναι αρκετά κοντό, ώστε να βλέπουν το θήραμα ευκολότερα καθώς περπατούν. Χτίζουν μεγάλες φωλιές σε δέντρα ακακίας ή αγκάθια φτιαγμένα από μακριά, επίπεδα κλαδιά και γρασίδι και μπορούν να έχουν μήκος 8 πόδια και βάθος 1 πόδι. Οι φωλιές μεγαλώνουν κάθε χρόνο. Οι φωλιές επιστρέφονται λίγο πριν από το σκοτάδι για να ψηθούν μέσα σε μια νύχτα μετά από μια μέρα κυνηγιού στο έδαφος. Τα γραμματέα πουλιά αποφεύγουν τα δάση και τους πυκνούς θάμνους, καθώς ενδέχεται να περιορίσουν την κίνησή τους.

Γραμματέας διατροφή πουλιών

Τα πουλιά γραμματέων είναι σαρκοφάγα ημερήσια αρπακτικά που τρέφονται με μια ποικιλία θηραμάτων. Είναι διάσημοι για την ικανότητά τους να σκοτώνουν φίδια στα αφρικανικά λιβάδια. Ο γραμματέας πουλί μπορεί να ταξιδεύει πάνω από 30 χιλιόμετρα την ημέρα για να ψάξει φίδια, έντομα και άλλα ζώα. Τρέφονται με φίδια όπως τα Adders και ακόμη και τα Cobras, αλλά καταναλώνουν επίσης σαύρες, αμφίβια, τρωκτικά και αυγά πουλιών. Τα μικρά ζώα τρώγονται ολόκληρα, ωστόσο, το μεγαλύτερο θήραμα σφραγίζεται μέχρι θανάτου πριν καταναλωθεί.

Τα επικίνδυνα θηράματα, όπως τα φίδια, σφραγίζονται πρώτα για να τα αναισθητοποιήσουν και στη συνέχεια ραμφίζονται πίσω από το λαιμό τους για να τα σκοτώσουν. Το πουλί γραμματέας σφραγίζει επίσης στο έδαφος με τα μεγάλα πόδια του για να ξεφύγει από το κυνήγι.

Γραμματέας Συμπεριφορά πουλιών



Τα πουλιά του γραμματέα είναι εδαφικά και καταλαμβάνουν περιοχές περίπου 40-50 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αν και το γραμματέας είναι καλό φυλλάδιο, περνά τον περισσότερο χρόνο του στο έδαφος. Πετάει καλά αλλά χρειάζεται μια μακρά απογείωση πριν φύγει από το έδαφος. Ο γραμματέας πτηνά ζευγαρώνει για όλη τη ζωή και παρόλο που εκτός της εποχής αναπαραγωγής μπορεί να είναι μοναχικοί, το άλλο μισό ζευγάρι συνήθως δεν είναι πολύ μακριά. Τα πτηνά του γραμματέα σιωπούν σχεδόν όλη την ώρα. Ο μόνος ήχος που κάνουν είναι ένας κροί ήχος κατά την εμφάνιση για έναν σύντροφο.

Γραμματέας αναπαραγωγής πουλιών

Το Courtship περιλαμβάνει μια αμοιβαία επίδειξη του κυνηγιού του άλλου με τα φτερά απλωμένα και προς τα πίσω, όπως κάνουν όταν κυνηγούν το έδαφος. Το ζευγάρωμα πραγματοποιείται είτε στο έδαφος είτε στις μεγάλες φωλιές τους ψηλά στα δέντρα της ακακίας. Το θηλυκό γεννά 2 - 3 ωοειδή, ωχρά πράσινα αυγά για περίοδο 2 - 3 ημερών. Τα τραχιά υφή αυγά επωάζονται από το θηλυκό για 45 - 50 ημέρες.

Τα νεαρά πουλιά γραμματέας έχουν κίτρινο δέρμα στα πρόσωπά τους και φτερωτό. Τρέφονται αναδρομικά τρόφιμα από τους γονείς τους. Οι νέοι μπορούν να κτυπήσουν τα φτερά τους σε ηλικία 60 ημερών και να ξεφύγουν περίπου 80 ημερών. Αν και παραμένουν στη φωλιά τις περισσότερες φορές, συνεχίζουν τις αποστολές με τους γονείς τους που τους διδάσκουν δεξιότητες κυνηγιού.

Κατάσταση διατήρησης πουλιών γραμματέα

Ο Γραμματέας Πουλί ταξινομείται ως «Λιγότερο Ανησυχία» αν και οι νέοι είναι ευάλωτοι σε άλλα αρπακτικά πτηνά όταν αφήνονται μόνοι σε φωλιές και το ίδιο το γραμματέας πουλί απειλείται από απώλεια ενδιαιτημάτων και αποψίλωσης. Το είδος έγινε προστατευμένο πουλί το 1968 σύμφωνα με τη Σύμβαση της Αφρικής για τη φύση και τους φυσικούς πόρους.