Scarlet Macaw

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Scarlet Macaw (Ara macao) είναι ένας μεγάλος, πολύχρωμος παπαγάλος που ζει στα τροπικά υγρά περιβάλλοντα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Το Scarlet Macaw είναι εγγενές σε υγρά αειθαλή δάση στις αμερικανικές τροπικές περιοχές, από την Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική, συμπεριλαμβανομένου του ανατολικού Μεξικού, της Γουατεμάλας, του Μπελίζ, της Κολομβίας, του Ισημερινού, του Αμαζονίου Περού και της Βραζιλίας.

Το Scarlet Macaw κατοικεί σε πεδινά έως 500 μέτρα (πρώην έως 1000 μέτρα). Οι συνήθεις βιότοποι Scarlet Macaws είναι τα αναδυόμενα στρώματα και τα στρώματα θόλων του τροπικού δάσους.



σκυλί maltipoo που μεγάλωσε

Χαρακτηριστικά Scarlet Macaws

Το Scarlet Macaw έχει μήκος περίπου 81 έως 96 εκατοστά (32 έως 36 ίντσες), εκ των οποίων περισσότερο από το μισό είναι η μυτερή, διαβαθμισμένη ουρά που χαρακτηρίζει τα μακώ. Το μέσο βάρος τους είναι περίπου ένα κιλό (2 έως 2,5 κιλά). Το φτέρωμα τους είναι ως επί το πλείστον ερυθρό, αλλά οι γλουτοί και τα πίσω φτερά είναι ανοιχτό μπλε. Τα μεγαλύτερα άνω καλύμματα των πτερυγίων τους είναι κίτρινα, οι άνω πλευρές των φτερών πτήσης των φτερών είναι σκούρο μπλε, όπως και τα άκρα των φτερών της ουράς και οι κάτω πλευρές των φτερών πτήσης πτέρυγας και ουράς είναι σκούρο κόκκινο με μεταλλικό χρυσό ιριδισμό.

Τα Scarlet Macaws έχουν γυμνό λευκό δέρμα γύρω από τα μάτια και από εκεί μέχρι το λογαριασμό. Το άνω μέρος της κάτω γνάθου είναι κυρίως ανοιχτόχρωμο και το κάτω είναι μαύρο. Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά Scarlet Macaws είναι ίδια. Η μόνη διαφορά μεταξύ των ηλικιών είναι ότι τα νεαρά πουλιά έχουν σκούρα μάτια και οι ενήλικες έχουν ανοιχτό κίτρινο μάτι.

shih tzu αναμεμειγμένο με ένα yorkie

Τα Scarlet Macaws κάνουν δυνατά, χαμηλά βήματα, πονόλαιμα και κραυγές.

Διατροφή Scarlet Macaws

Το Wild Scarlet Macaws τρώει κυρίως φρούτα και σπόρους, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων, σκληρών σπόρων. Όπως και άλλοι παπαγάλοι, είναι αρπακτικοί σπόροι, καταστρέφουν τους σπόρους που τρώνε και δεν τους διασκορπίζουν. Μερικά μακώ φαίνονται μερικές φορές να τρώνε πηλό από τις όχθες του ποταμού.

Συμπεριφορά Scarlet Macaws

Ένα τυπικό θέαμα είναι ένα μεμονωμένο Scarlet Macaw ή ένα ζευγάρι Scarlet Macaws που πετούν πάνω από το κουβούκλιο του δάσους, αν και σε ορισμένες περιοχές παρατηρούνται κοπάδια. Αυτά τα υπέροχα πουλιά μπορούν να πετούν με ταχύτητες έως 35 μίλια την ώρα (56 χιλιόμετρα ανά ώρα) και έχουν διάρκεια ζωής περίπου 80 χρόνια.

Αναπαραγωγή Scarlet Macaws

Όπως και οι περισσότεροι παπαγάλοι, το θηλυκό Scarlet Macaw γεννά 2 έως 4 λευκά αυγά σε μια κοιλότητα δέντρου. Το νεαρό καταπακτή μετά από 24 έως 25 ημέρες. Έφυγαν περίπου 105 ημέρες αργότερα και άφησαν τους γονείς τους ένα χρόνο αργότερα.

Διατήρηση Scarlet Macaws

Τα Scarlet Macaws είναι ένα απειλούμενο είδος λόγω της σύλληψής τους ως κατοικίδιων ζώων και της απώλειας ενδιαιτημάτων.

Πριν από τη μείωση του πληθυσμού των Scarlet Macaws, η διανομή του περιλάμβανε μεγάλο μέρος της Κόστα Ρίκα. Ωστόσο, μέχρι τη δεκαετία του 1960, τα Scarlet Macaws μειώθηκαν σε αριθμό λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων, ιδίως του κυνηγιού, της λαθροθηρίας και της καταστροφής των ενδιαιτημάτων μέσω της αποψίλωσης. Περαιτέρω, ο ψεκασμός φυτοφαρμάκων από εταιρείες που καλλιεργούν και πωλούν μπανάνες για εξαγωγή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μείωση των πληθυσμών Scarlet Macaw.

αμερικανικό μέγεθος τσέπης νταής

Ως κατοικίδια ζώα, τα Scarlet Macaws είναι δημοφιλή πουλιά κλουβιών για όσους μπορούν να πληρώσουν τόσο την υψηλή τιμή του πουλιού όσο και την τιμή του μεγάλου κλουβιού που απαιτείται. Θα πρέπει να ανεχτείτε τις δυνατές κλήσεις τους και να τους δώσετε αρκετό χρόνο έξω από τα κλουβιά τους. Θεωρούνται κοινωνικοί και στοργικοί και μερικοί μιλούν αρκετά καλά.