Βασιλικός Πιγκουίνος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Βασιλικός Πιγκουίνος κατοικεί στα νερά που περιβάλλουν την Ανταρκτική. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι μοιάζουν πολύ Πιγκουΐνοι μακαρονιών , αλλά έχετε ένα λευκό πρόσωπο και πηγούνι αντί για το μαύρο πρόσωπο του Macaronis. Βασιλικοί πιγκουίνοι βρίσκονται στο νότιο ημισφαίριο κοντά στα νησιά Macquarie και Campbell στα νότια της Νέας Ζηλανδίας.

Υπάρχει κάποια διαμάχη για το εάν οι βασιλικοί πιγκουίνοι είναι ένα υπο-είδος Πιγκουΐνοι μακαρονιών καθώς και οι δύο έχουν μαύρες και κίτρινες κορυφές στο κεφάλι τους.

Άτομα των δύο ομάδων ήταν γνωστό ότι διασταυρώθηκαν, αν και αυτό είναι ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο. Πράγματι, άλλοι πιγκουίνοι είναι γνωστό ότι σχηματίζουν ζεύγη μικτών ειδών στην άγρια ​​φύση. Ένας τρόπος για να εντοπίσετε τη διαφορά είναι ότι οι πιγκουίνοι των μακαρονιών έχουν μαύρα και τα βασιλικά πιγκουίνους έχουν λευκά.



Βασιλικό Πιγκουίνος Χαρακτηριστικά

Οι βασιλικοί πιγκουΐνοι έχουν ένα πορτοκαλί, κίτρινο και μαύρο λοφίο που προεξέχει στο κεφάλι των πιγκουίνων με λευκούς / γκρι λαιμούς και μαύρες πλάτες.

Royal Penguin Diet



Οι βασιλικοί πιγκουίνοι τρώνε καρκινοειδή (κυρίως κριλ), ψάρια και καλαμάρια που αλιεύονται με καταδύσεις κατά κανόνα σε βάθη 50 έως 150 πόδια. Οι καταδύσεις σπάνια ξεπερνούν τα δύο λεπτά σε διάρκεια. Όπως όλοι οι πιγκουίνοι, είναι εξαιρετικοί κολυμβητές, χρησιμοποιώντας τα πέλματα τους, ισχυρά βατραχοπέδιλα και βελτιωμένα σώματα για να «πετάξουν» μέσα στο νερό με ταχύτητες που πλησιάζουν τα 20 μίλια την ώρα.

Βασιλική συμπεριφορά πιγκουίνων

Οι βασιλικοί πιγκουΐνοι σχηματίζουν δεσμούς μακράς διαρκείας και φωλιάζουν σε μεγάλες και πυκνές αποικίες. Οι βασιλικοί πιγκουίνοι έχουν έναν εξαιρετικά συγχρονισμένο κύκλο αναπαραγωγής που αρχίζει όταν τα αρσενικά φτάνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου για να διεκδικήσουν τοποθεσίες φωλιών.

Αναπαραγωγή Royal Penguin

Τα αρσενικά επιστρέφουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου για να ανακτήσουν τον προηγούμενο χώρο φωλιάς τους και ενώνονται με τη γυναίκα μια εβδομάδα αργότερα. Αναπαράγονται συνήθως για πρώτη φορά στην ηλικία των πέντε ετών. Οι εισβολείς διατηρούνται σε εμβέλεια και το κουνώντας φτερά αποτελεί ένδειξη για τον εισβολέα ότι είναι πολύ κοντά. Οι φωλιές τους αποτελούνται από ρηχά κοιλώματα στην άμμο ή το γρασίδι και είναι επενδεδυμένα με πέτρες και γρασίδι.

Συνήθως γεννιούνται δύο αυγά, αλλά συνήθως εκτρέφεται μόνο ένα κοτόπουλο. Η επώαση διαρκεί 35 ημέρες και γίνεται σε βάρδιες 12 ημερών και από τους δύο γονείς. Μόλις εκκολαφθεί το αρσενικό φρουρεί το νεοσσό για 10 - 20 ημέρες, ενώ το θηλυκό τρέφεται το νεοσσό καθημερινά. Στη συνέχεια, οι νεοσσοί θα ενταχθούν σε creche και θα τρέφονται κάθε 2-3 μέρες. Σε 65 ημέρες ο νεαρός είναι έτοιμος να πάει στη θάλασσα.

Βασιλικοί πιγκουίνοι αρπακτικοί

Στην άγρια ​​φύση, οι κυνηγοί βασιλικών πιγκουίνων περιλαμβάνουν φώκιες Leopard, skuas, γιγάντια πέταλα και Wekas.

Royal Penguin Conservation

Οι βασιλικοί πιγκουίνοι κατατάσσονται ως ευάλωτοι από την κόκκινη λίστα των απειλούμενων ειδών του 2000. Βρίσκονται μόνο σε μία νησιωτική ομάδα, έτσι μια φυσική ή ανθρώπινη καταστροφή θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον αριθμό τους. Προς το παρόν υπάρχουν συνολικά 850.000 ζευγάρια.