Ο Πίθηκος του Πρεσού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

Ο Πίθηκος του Πρεσού (Cercopithecus preussi), επίσης γνωστό ως Preuss's Guenon, είναι ένα ημερήσιο πρωτεύον που ζει επίγεια σε ορεινά δάση έως 2500 μέτρα της ανατολικής Νιγηρίας, του δυτικού Καμερούν και της Bioko στην Ισημερινή Γουινέα.

πόσο είναι ένα τσαγιού μαλτέζ

Το Preuss's Monkey μερικές φορές κατατάσσεται ως υποείδος του L'Hoest's Monkey (C. lhoesti). Το Preuss's Monkey είναι παμφάγο και παρόλο που τρώει κυρίως φρούτα και φύλλα, τρώει επίσης έντομα. Είναι γνωστό για περιστασιακές επιδρομές σε καλλιέργειες. Ο Πίθηκος του Προυσέ έχει σκούρο χρώμα με λευκό πηγούνι. Ζυγίζει έως και 10 κιλά.

Τα στρατεύματα του Μαϊμού του Πρους αποτελούνται από ένα ενήλικο αρσενικό και πολλές γυναίκες και εφήβους και συνήθως αποτελούνται από περίπου 17 άτομα. Τα θηλυκά γεννούν έναν ενιαίο νεαρό περίπου μία φορά κάθε τρία χρόνια. Οι Πίθηκοι του Preuss ωριμάζουν στα 4 χρόνια και έχουν διάρκεια ζωής 31 ετών αρς.



Το Preuss's Monkey είναι ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση, λόγω απώλειας ενδιαιτημάτων και κυνηγιού. Είναι ένα από τα είδη που ζουν στα δάση της Γουινέας της Δυτικής Αφρικής. Υπάρχουν δύο υποείδη του Preuss’s Monkey, το Monkey του Καμερούν Preuss (Cercopithecus preussi preussi) και το Monkey του Bioko Preuss (Cercopithecus preussi insularis).

Γένος: Cercopithecus - Sclater’s Monkey



Ο Πίθηκος του Σκλάτερ (Cercopithecus sclateri) είναι ένας πίθηκος του Παλαιού Κόσμου που περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Reginald Innes Pocock το 1904 και πήρε το όνομά του από τον Philip Sclater. Είναι ένας ημερήσιος πίθηκος που ζει στα δέντρα των τροπικών δασών και των τροπικών περιοχών της Νιγηρίας και του Μπενίν.

Το Sclater’s Monkey δεν θα πρέπει να συγχέεται με τα στενά συγγενικά και παρόμοια ονόματα, το White-throated Guenon (Cercopithecus erythrogaster). Η διατροφή του Monkey Sclater είναι άγνωστη, ωστόσο, είναι πιθανό να είναι παμφάγο που συμπληρώνει τη διατροφή του με μέρη φυτών και έντομα, με βάση άλλα στενά συγγενικά είδη.

Το Sclater’s Monkeys ζει σε στρατεύματα 4 έως 30 ατόμων. Το αρσενικό ζυγίζει από 3 - 4 κιλά και το θηλυκό ζυγίζει 2,5 - 3,5 κιλά. Η γυναίκα γεννά ένα νεαρό, που είναι ένας παράγοντας μείωσης του πληθυσμού. Το Sclater’s Monkey θεωρήθηκε ότι εξαφανίστηκε μέχρι το 1988.

Υπάρχουν πέντε διακριτοί πληθυσμοί, που ζουν στη Νιγηρία και είναι διάσπαρτοι κατά μήκος του ποταμού Νίγηρα και του δέλτα του. Δύο από αυτούς τους πληθυσμούς ζουν κοντά σε πόλεις που τις θεωρούν ιερά πλάσματα. Οι άλλοι τρεις πληθυσμοί κυνηγούνται έντονα. Κάθε ένας από τους προστατευόμενους πληθυσμούς αποτελείται από περίπου 250 άτομα.

Το Sclater’s Monkey εξακολουθεί να θεωρείται απειλούμενο είδος και σχεδόν εξαφανίζεται λόγω του μειωμένου πληθυσμού του. Σήμερα, η επικράτειά της προστατεύεται και θεωρείται ιερή γη, όπου απαγορεύεται το κυνήγι και η υλοτομία. Το Sclater’s Monkey είναι ένα από τα είδη που ζουν στα hotspot βιοποικιλότητας των δασών της Γουινέας της Δυτικής Αφρικής.

Γένος: Cercopithecus - Μαϊμού με λευκό λαιμό



Ο Λευκός-Μαϊμού (Cercopithecus erythrogaster), επίσης γνωστό ως το Red-bellied Monkey είναι ένας ημερήσιος πίθηκος που ζει σε δέντρα τροπικών δασών ή τροπικών περιοχών της Νιγηρίας και του Μπενίν. Ο Λευκός-Πίθηκος είναι συνήθως φρουτώδης, αλλά έντομα, φύλλα και καλλιέργειες βρίσκονται επίσης στη διατροφή του.

Ο Πίθηκος με Λευκό λαιμό συνήθως ζει σε μικρές ομάδες από 4 έως 5 άτομα, ωστόσο, έχουν ανακαλυφθεί μερικές ομάδες 30 ή περισσότερων ατόμων. Μερικοί αρσενικοί πίθηκοι περιπλανιούνται μόνοι. Οι λευκοί μαϊμούδες είναι προγονικοί, ζουν σε υγρό τροπικό δάσος και τα υγρά μέρη ξηρού τροπικού δάσους, ωστόσο μπορούν επίσης να βρεθούν σε δευτερεύον θάμνο και σε παλιές αγροτικές εκτάσεις.

Τα αρσενικά ζυγίζουν από 3,5 - 4,5 κιλά και τα θηλυκά ζυγίζουν 2 - 4 κιλά. Οι γυναίκες γεννούν έναν νεαρό, ο οποίος είναι ένας παράγοντας μείωσης του πληθυσμού. Ο White-throated Monkey θεωρήθηκε κάποτε εξαφανισμένος λόγω του συνεχούς κυνηγιού για τη γούνα της μοναδικής κόκκινης κοιλιάς και των λευκών μπροστινών ποδιών του. Ωστόσο, μια μικρή ομάδα βρέθηκε κοντά στον ποταμό Νίγηρα το 1988.

Ο Λευκός-Μαϊμού θεωρείται ακόμη ένα είδος που απειλείται λόγω του μειωμένου αριθμού του. Σήμερα, η επικράτειά της προστατεύεται και θεωρείται ιερή γη, όπου απαγορεύεται το κυνήγι και η υλοτομία. Είναι ένα από τα είδη που ζουν στα δάση της Γουινέας της Δυτικής Αφρικής.

Υπάρχουν δύο υποείδη του White-throated Monkey: Red-bellied Guenon (Cercopithecus erythrogaster erythrogaster) και Nigerian White-throated Guenon (Cercopithecus erythrogaster pococki).

Γένος: Cercopithecus - Wolf Mona Monkey

Η Mona Monkey του Wolf (Cercopithecus wolfi) είναι ένας πίθηκος του Παλαιού Κόσμου στην οικογένεια Cercopithecidae. Αν και αυτή τη στιγμή αναφέρεται ως πλήρες είδος, περιλαμβάνει τρία υποείδη:

Γ. Β. wolfi που βρίσκεται στη λεκάνη του νότιου Ζαΐρ μεταξύ του Ζαΐρ και του ποταμού Κασάι,

Γ. Β. pyrogaster που βρίσκεται νότια των ποταμών Kasai και….

Γ. Β. elegans που βρίσκεται μεταξύ των ποταμών Lomami και Lualaba.

Οι Wolf Mona Monkeys δεν αναφέρονται ως απειλούμενοι. Πολύ λίγα είναι γνωστά στην οικολογία αυτού του είδους, ωστόσο, αυτό που είναι γνωστό είναι ότι αυτό το είδος εμφανίζεται κυρίως σε πεδινά δάση και κατοικεί επίσης σε δάση με πλαγιές και βάλτους. Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα σχετικά με τη χρήση και τις προτιμήσεις των ενδιαιτημάτων τους, την πυκνότητα των ειδών και τις ειδικές σχέσεις με άλλα πρωτεύοντα - αυτά τα θέματα βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση.