Πολική αρκούδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Πολική αρκούδα βρίσκεται στις παράκτιες περιοχές σε όλη την Αρκτική. Οι πολικές αρκούδες είναι ημι-υδρόβια θηλαστικά που ζουν στο περιθώριο των τεράστιων παγοδρομίων που περιβάλλουν τον Βόρειο Πόλο. Η πολική αρκούδα είναι το μεγαλύτερο σαρκοφάγο είδος στον κόσμο που βρίσκεται στη στεριά. Αν και σχετίζεται στενά με την καφέ αρκούδα, έχει εξελιχθεί για να καταλάβει μια στενή οικολογική θέση, με πολλά χαρακτηριστικά του σώματος προσαρμοσμένα για κρύες θερμοκρασίες, για μετακίνηση πέρα ​​από το χιόνι, τον πάγο και το ανοιχτό νερό και για το κυνήγι φώκιες που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής της.

Περιγραφή πολικής αρκούδας

Οι πολικές αρκούδες έχουν ένα παχύ γούνινο παλτό είτε με λευκό είτε με κρέμα χρώματος, το οποίο τους βοηθά να αναμειγνύονται στο περιβάλλον τους και να παραμένουν κρυμμένοι από το θήραμα, αν και μερικές φορές οι μαύρες μύτες τους τους αφήνουν μακριά. Ένα δέρμα Polar Bears, ορατό μόνο στη μύτη και στα πέλματα, είναι μαύρο. Το μαύρο χρώμα επιτρέπει στην αρκούδα να απορροφά την ηλιακή ενέργεια για να ζεσταίνει το σώμα της. Η γούνα της πολικής αρκούδας είναι λιπαρή και απωθητική. Οι τρίχες δεν μαλακώνονται όταν είναι βρεγμένες, επιτρέποντας στις πολικές αρκούδες να ανακινούν εύκολα το ελεύθερο νερό και κάθε πάγο που μπορεί να σχηματιστεί μετά το κολύμπι. Οι πολικές αρκούδες έχουν σχετικά στενό κεφάλι με μακρύ ρύγχος και μακρύ λαιμό.

Οι πολικές αρκούδες έχουν αναλογικά μεγαλύτερους λαιμούς από άλλους τύπους αρκούδων, ώστε να μπορούν να πέφτουν πιο εύκολα μετά από φώκιες και άλλα υδρόβια λεία.



Οι πολικές αρκούδες έχουν μικρά αυτιά και μικρή ουρά μήκους περίπου 7 έως 12 εκατοστών (2,8 - 4,7 ίντσες). Τα μάτια των πολικών αρκούδων είναι σκούρα καφέ, που είναι σχετικά κοντά μεταξύ τους και βλέπουν προς τα εμπρός. Έχουν ένα παχύ σετ, στιβαρό σώμα, 4 δυνατά πόδια και πολύ φαρδιά πόδια με τριχωτά πέλματα για να τα διατηρούν ζεστά και να προσφέρουν καλή πρόσφυση στον πάγο. Τα πλατιά πόδια τους χρησιμεύουν επίσης ως καλά κουπιά όταν κολυμπούν στο νερό. Τα μπροστινά πόδια είναι στρογγυλά και μερικώς πλεγμένα. Τα οπίσθια πόδια είναι επιμήκη. Κάθε δάχτυλο έχει ένα παχύ, κυρτό, μη πτυσσόμενο νύχι. Τα νύχια χρησιμοποιούνται για να πιάσουν το θήραμα και για έλξη κατά το τρέξιμο ή την ανάβαση στον πάγο. Τα πίσω άκρα τους είναι μακρύτερα από τα πρόσθια άκρα. Αυτό κάνει το μεγάλο, μυϊκό οπίσθιο άκρο να στέκεται ψηλότερο από τους ώμους. Τα πόδια είναι πέντε ποδιών.

Τα έντερα μιας πολικής αρκούδας προσαρμόζονται για να αφομοιώσουν τα λίπη των θαλάσσιων ζώων. Το Polar μπορεί να μεγαλώσει σε μήκος 2,5 μέτρα (8,4 πόδια). Είναι οι μεγαλύτερες αρκούδες βάρους έως 500 κιλών (1100 λίβρες).

shih tzu maltese mix full رشد

Με την παχιά, λευκή γούνα και τα δυνατά νύχια τους, οι Polar Bears προσαρμόζονται πολύ καλά στη ζωή στον πάγο. Ωστόσο, δεν διαφέρουν τόσο πολύ από άλλους τύπους αρκούδων. Η προσαρμοστικότητα του βασικού σχεδίου σώματος είναι αυτό που κάνει τα θηλαστικά τόσο επιτυχή, καθώς είναι θερμόαιμα, μπορούν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους σε σταθερό επίπεδο.

Οι πολικές αρκούδες κινούνται αργά και συχνά ξεκουράζονται για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Η υπερβολική θερμότητα απελευθερώνεται από το σώμα της Πολικής Αρκούδας μέσω περιοχών όπου απουσιάζει η γούνα ή τα αιμοφόρα αγγεία είναι κοντά στο δέρμα. Αυτές οι περιοχές περιλαμβάνουν το ρύγχος, τη μύτη, τα αυτιά, τα πέλματα, τους εσωτερικούς μηρούς και τους ώμους. Οι Polar Bears κολυμπούν επίσης για να κρυώσουν τις ζεστές μέρες ή μετά από σωματική άσκηση.

Βιότοπος με πολικές αρκούδες

Οι πολικές αρκούδες κατοικούν σε πεδία πάγου ή έσκαψαν πυκνά στο χιόνι.

Διατροφή πολικών αρκούδων

Αν και οι πολικές αρκούδες είναι ως επί το πλείστον σαρκοφάγα και εξαρτώνται από το λίπος των θαλάσσιων θηλαστικών για μεγάλο μέρος της ενέργειάς τους, η πολική αρκούδα είναι ένα πολύ προσαρμόσιμο καιροσκοπικό παμφάγο και σε περιόδους ανάγκης, θα τρώει μούρα, φύκια και σκουπίδια. Οι αναπτυσσόμενες πολικές αρκούδες τρώνε το κρέας των θαλάσσιων ζώων, ενώ οι ενήλικες τρώνε κυρίως το Seal blubber.

Οι Polar Bears χρειάζονται κατά μέσο όρο 2 κιλά λίπους την ημέρα για να αποκτήσουν αρκετή ενέργεια για να επιβιώσουν. Μια δακτυλιοειδής σφραγίδα βάρους 55 κιλών (121 κιλά) θα μπορούσε να παρέχει έως και 8 ημέρες ενέργειας για μια πολική αρκούδα. Οι Polar Bears είναι φυσικοί καθαριστές και πιστεύεται ότι «παίζουν με το φαγητό τους». Το κάνουν αυτό πριν το σκοτώσουν (όπως θα έκανε μια γάτα). Αυτή η δράση θεωρείται πρακτική για κυνήγι και τεχνικές χειρισμού θηραμάτων. Το κύριο θήραμά τους είναι Ringed Seals και μερικές φορές Bearded Seals, αλλά θα τρώνε ό, τι μπορούν να σκοτώσουν, συμπεριλαμβανομένων των νεαρών ίππων, των φαλαινών, των ψαριών, των θαλάσσιων πτηνών και της Καραϊβικής.

maltipoo παιχνίδι μίγμα poodle

Οι πολικές αρκούδες καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις για αναζήτηση τροφής, κολύμπι στο νερό και έρχονται μακριά στην ενδοχώρα. Οι πολικές αρκούδες μερικές φορές σκάβουν στα κρησφύγετα της Σφραγίδας και τρώνε νεογέννητα νεογνά Seal. Αυτές οι αρκούδες μπορούν να μυρίσουν Σφραγίδες έως 60 χιλιόμετρα πέρα ​​από τον πάγο. Οι πολικές αρκούδες τείνουν να κερδίζουν πολύ βάρος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες επειδή έχουν λιγότερες ευκαιρίες να τρέφονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι πολικές αρκούδες δεν πίνουν νερό, αποκτούν όλη την υγρασία τους από τα τρόφιμα που τρώνε. Οι πολικές αρκούδες αδρανοποίησης δεν τρώνε.

Συμπεριφορά πολικών αρκούδων

Οι Polar Bears περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στον ύπνο ή στην περιπλάνηση στον πάγο αναζητώντας Seals. Οι ενήλικες είναι καλοί κολυμβητές, ωστόσο, τα μικρά παιδιά πνίγονται εύκολα. Για αυτόν τον λόγο, οι νέες οικογένειες μένουν κοντά σε συμπαγή πάγο. Οι πολικές αρκούδες είναι συνήθως μοναχικές, αρσενικά και θηλυκά ενώνονται για να ζευγαρώσουν για λίγες μέρες στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης. Έγκυες γυναίκες ξεχειλίζουν σε πυκνά σκάφη στο χιόνι μέσα σε λίγα χιλιόμετρα από την ακτογραμμή.

Η εγχώρια γκάμα και οι περιοχές της Polar Bears είναι τεράστιες και μπορούν να μετρήσουν έως και 125.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (48.250 τετραγωνικά μίλια) επειδή το θήραμά τους κατανέμεται αραιά. Για να κυνηγήσουν το θήραμά τους, οι Polar Bears κάθονται πολύ ακίνητες από μια τρύπα στον πάγο και περιμένουν να αναπνέουν οι Σφραγίδες. Όταν εμφανίζεται μια σφραγίδα, η αρκούδα την χτυπά με ένα μπροστινό πόδι και τη σέρνει έξω στον πάγο πριν δαγκώσει το κεφάλι της. Στην επιφάνεια του πάγου, βασίζονται στο υπέροχο καμουφλάζ τους για να ακολουθούν τις σφραγίδες στήριξης. Όταν εντοπίζεται μια σφραγίδα ανάπαυσης, σέρνονται όσο πιο κοντά μπορούν και όταν βρίσκονται εντός εμβέλειας, μπορούν να τρέχουν περίπου 45 χιλιόμετρα την ώρα (30 μίλια ανά ώρα) για να συλλάβουν το θήραμά τους.

Μερικές φορές, οι Polar Bears κολυμπούν κάτω από το νερό και βγαίνουν κάτω από έναν πάγο για να ρίχνουν τις σφραγίδες. Μπορούν επίσης να ρίξουν τεράστια κομμάτια πάγου στις Σφραγίδες για να τους αναισθητοποιήσουν, Ακόμα κι έτσι, μόνο μερικά κυνήγι είναι επιτυχημένα, οπότε η σάρωση είναι πολύ σημαντική. Τα σφάγια των φαλαινών, των θαλάσσιων ίππων, των καρατίων και του μόσχου είναι μια σημαντική πηγή τροφής.

τι είδους σκύλος είναι μια φεΐστ

Οι πολικές αρκούδες έχουν εξαιρετική αίσθηση μυρωδιάς και μπορούν να ανιχνεύσουν ένα σφάγιο από μεγάλη απόσταση. Ως φυσικοί καθαριστές, η Polar Bears θα ερευνήσει νέα αντικείμενα που μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς στην Αρκτική. Ορισμένες πολικές αρκούδες υπέστη σοβαρούς εσωτερικούς τραυματισμούς λόγω της κατανάλωσης ανθρωπογενών υλικών. Η υποχώρηση του θαλάσσιου πάγου το καλοκαίρι μπορεί να αφήσει τις πολικές αρκούδες στην παράλια και να μην μπορέσουν να φθάσουν στις φώκιες - το προτιμώμενο θύμα τους, ως εκ τούτου, η σάρωση είναι η μόνη επιλογή εάν συμβεί αυτό.

Οι Polar Bears είναι εξαιρετικοί κολυμβητές και μπορούν να κολυμπήσουν με ταχύτητες 9,7 χιλιομέτρων ανά ώρα (6 μίλια ανά ώρα). Οι πολικές αρκούδες κολυμπούν συνήθως κάτω από το νερό σε βάθη μόλις 3 - 4,5 μέτρων (9,8 - 14,8 πόδια). Μπορούν να παραμείνουν βυθισμένοι για 2 λεπτά και μπορούν να κλείσουν τα ρουθούνια τους όταν βρίσκονται κάτω από το νερό. Οι Polar Bears έχουν μέση ταχύτητα περπατήματος 5,5 χιλιόμετρα ανά ώρα (3,5 μίλια ανά ώρα).

Αναπαραγωγή πολικών αρκούδων

Οι πολικές αρκούδες ωριμάζουν περίπου 6 χρόνια. Οι πολικές αρκούδες αναπαράγονται τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο. Τα θηλυκά γεννούν στα σκαμμένα χειμωνιάτικα πυκνά τους όπου γεννούν 2 -3 μικροσκοπικά μικρά. Ο χρόνος γέννησης είναι κάποτε κατά τις αρχές του χειμώνα μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου.

Οι θηλυκές πολικές αρκούδες είναι σε θέση να καθυστερήσουν την εμφύτευση. Η καθυστερημένη εμφύτευση διασφαλίζει ότι το παιδί γεννιέται κατά την καλύτερη περίοδο του έτους για επιβίωση και επιτρέπει στο θηλυκό να μπει σε καλή φυσική κατάσταση και να χρησιμοποιήσει την ενέργειά της για να θηλάσει τα νεογέννητα μωρά της. Τα μωρά γεννιούνται καλυμμένα με γούνα αλλά με τα μάτια κλειστά.

μαλτέζ και ένα σιχ τζου

Οι κύβοι ζυγίζουν περίπου 600 γραμμάρια (1,4 λίβρες). Οι γυναίκες παραμένουν σε κατάσταση νάρκης που θηλάζουν τα παιδιά τους μέχρι τον Απρίλιο. Τα θηλυκά μπορούν να πάνε χωρίς φαγητό για έως και 8 μήνες, επιζώντας μόνο με το σωματικό τους λίπος, ενώ υπερχειμωνιάζουν και τρέφονται τα νεογέννητα μικρά τους. Μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστεί η νεαρή οικογένεια, τα μικρά μπορεί να έχουν ζυγίσει 10 - 15 κιλά (22 - 33 κιλά). Τα μωρά μένουν με τη μητέρα τους για τα επόμενα 2 - 3 χρόνια κατά τη διάρκεια της οποίας τα παρέχει. Η γυναίκα θα διδάξει στα μικρά της πώς να κυνηγούν και να προστατεύουν από το κακό. Η πιο συνεχής κοινωνική αλληλεπίδραση συμβαίνει μεταξύ μητέρας και παιδιού. Οι μητέρες με πολικές αρκούδες είναι προσεκτικοί, συχνά αγγίζουν και καλλωπίζουν τα μικρά τους. Οι πολικές αρκούδες κυνηγούν και αντιμετωπίζουν τα αδέλφια τους. Η διάρκεια ζωής μιας πολικής αρκούδας είναι περίπου 30 χρόνια.

Εγκαταστάσεις πολικών αρκούδων

Οι ενήλικες Polar Bears φωνάζουν περισσότερο όταν είναι ταραγμένοι ή απειλούνται. Οι ήχοι περιλαμβάνουν συριγμό, γρύλισμα, σφίξιμο των δοντιών και φούσκωμα. Οι Cubs φωνάζουν πιο συχνά και για διάφορους λόγους. Οι ήχοι περιλαμβάνουν το σφύριγμα, το χτύπημα, το χτύπημα, το χτύπημα στα χείλη και το λαιμό. Οι μητέρες προειδοποιούν τα μικρά με έναν ήχο φουσκώματος. Οι πολικές αρκούδες επικοινωνούν επίσης μέσω της όρασης, της αφής και της μυρωδιάς.

Κατάσταση διατήρησης πολικών αρκούδων

Οι πολικές αρκούδες ταξινομούνται ως «ευάλωτες» με 5 από τους 19 υποπληθυσμούς πολικών αρκούδων να βρίσκονται σε παρακμή. Το IUCN απαριθμεί τώρα την υπερθέρμανση του πλανήτη ως τη σημαντικότερη απειλή για την πολική αρκούδα, κυρίως επειδή η τήξη του θαλάσσιου πάγου μειώνει την ικανότητά της να βρει επαρκή τροφή.