Pine Marten

Πηγή εικόνας

ο Pine Marten (Martes martes) είναι ένα ζώο στην οικογένεια νυφίτσα, που προέρχεται από τη Βρετανία Βόρεια Ευρώπη.

τίγρη ριγέ πιτ μπουλ

Τα πεύκα διανέμονται σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, με τοπικές τσέπες στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Κορσική, τη Σικελία, τη Σαρδηνία και τις Βαλεαρίδες Νήσους. Εμφανίζονται επίσης στην Κεντρική Ασία.

Βρέθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, στη Βρετανία, συγκεντρώνονται κυρίως στα σκωτσέζικα υψίπεδα και τους Grampians, με μικρότερους πληθυσμούς σε περιοχές της βόρειας Αγγλίας και της Ουαλίας. Υποστηρίχθηκε η επανεισαγωγή στην Αγγλία και την Ουαλία, ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω μελέτη των αναγκών των ενδιαιτημάτων τους και του πιθανού αντίκτυπου σε άλλα είδη πριν από την εκτέλεση ενός επίσημου προγράμματος.



Ο πληθυσμός πριν από την αναπαραγωγή του Pine Marten εκτιμάται σε 3.300 (μόνο 120 στην Αγγλία, 60 στην Ουαλία, υπόλοιπο στη Σκωτία).

Περιγραφή Pine Marten



Το αρσενικό Pine Marten έχει μήκος σώματος 51 - 54 εκατοστά, μήκος ουράς 26 - 27 εκατοστά και ζυγίζει 1,5 - 2,2 κιλά. Το θηλυκό Pine Marten έχει μήκος σώματος 46 - 54 εκατοστά, μήκος ουράς 18 - 24 εκατοστά και ζυγίζει 0,9 - 1,5 κιλά. Έχουν περίπου το μέγεθος μιας κατοικίας γάτας, με τα αρσενικά να είναι ελαφρώς μεγαλύτερα και έχουν μεγάλες θαμνώδεις ουρές.

Το Pine Martens έχει ανοιχτόχρωμο έως σκούρο καφέ γούνα και κίτρινα / κρεμώδη μπαλώματα που μοιάζουν με «σαλόνι». Η γούνα τους μεγαλώνει περισσότερο και πιο μεταξένια κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τα πεύκα είναι τα μόνα μουστάλια με ημι-ανασυρόμενα νύχια. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να ακολουθήσουν περισσότερους αρραβικούς τρόπους ζωής, όπως αναρρίχηση ή τρέξιμο σε κλαδιά δέντρων, αν και είναι επίσης σχετικά γρήγοροι δρομείς στο έδαφος. Το Pine Martens έχει μικρά στρογγυλεμένα, πολύ ευαίσθητα αυτιά και αιχμηρά δόντια για φαγητό.

Οικότοποι πεύκων

Οι βιότοποι του Pine Marten είναι συνήθως καλά δασωμένες περιοχές, αλλά και βραχώδεις πλαγιές, βράχοι και θάμνοι. Οι Pine Martens συνήθως φτιάχνουν τα δικά τους κρησφύγετα σε κοίλα δέντρα ή σκεπασμένα χωράφια ή κρύβονται μέσα σε πεσμένα δέντρα και ρίζες. Μερικές φορές σε βράχια, βράχια ή ρωγμές.

Διατροφή Pine Marten

Οι πεύκοι έχουν μια ποικίλη διατροφή με βόλους και ποντίκια που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος. Επίσης, καταναλώνουν πουλιά, αυγά, σκαθάρια και άλλα έντομα βατράχια, μέλι, μύκητες, σαρκώματα (σφάγια νεκρών ζώων) και μούρα (ειδικά το φθινόπωρο).

Παρόλο που είναι αρκετά ευκίνητοι για να πάρουν σκίουρους, υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι το κάνουν σε αυτήν τη χώρα, αν και στη Σκανδιναβία αυτό έχει τεκμηριωθεί. Η αλεπού είναι τόσο αρπακτικός των πεύκων και ανταγωνιζόμενος για τις πηγές τροφής του.

Συμπεριφορά Pine Marten

Τα πεύκα είναι ανατριχιαστικά που σημαίνει ότι είναι κυρίως ενεργά το βράδυ και το σούρουπο. Το Pine Martens είναι χωρικά ζώα, σηματοδοτούν το εύρος τους καταθέτοντας κόπρανα σε εμφανείς τοποθεσίες. Έχουν μεγάλες περιοχές 5 - 15 χιλιομέτρων τετραγωνικά για τις γυναίκες και ίσως δύο φορές περισσότερο για τους άνδρες.

Αναπαραγωγή Pine Marten

Το Pine martens φτάνει σε σεξουαλική ωριμότητα στα 2 ή 3 ετών. Οι νέοι γεννιούνται συνήθως τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο μετά από μια περίοδο κύησης ενός μήνα σε λίτρα από 1 έως 5. Οι νεαροί πεύκοι ζυγίζουν περίπου 30 γραμμάρια κατά τη γέννηση. Οι νέοι αρχίζουν να βγαίνουν από τα κρησφύγετά τους στα μέσα Ιουνίου και είναι πλήρως ανεξάρτητοι περίπου 6 μήνες μετά τη γέννησή τους. Το αρσενικό Pine marten δεν παίζει ρόλο στην ανατροφή των νέων.

Το Pine marten έχει ζήσει έως και 18 χρόνια σε αιχμαλωσία, ωστόσο, στην άγρια ​​ζωή, η διάρκεια ζωής 8 έως 10 ετών είναι πιο τυπική.

Κατάσταση διατήρησης του Pine Marten

Αν και δέχονται περιστασιακά θήραμα από χρυσούς αετούς και ακόμη πιο σπάνια από κόκκινες αλεπούδες, οι άνθρωποι είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον Pine Martens. Οι έφηβοι βραβεύονται για την πολύ λεπτή γούνα τους και την απώλεια ενδιαιτημάτων που οδηγούν σε κατακερματισμό, διώξεις από παίκτες παιχνιδιού, ανθρώπινη διαταραχή, παράνομη δηλητηρίαση και πυροβολισμό έχουν προκαλέσει σημαντική μείωση του πληθυσμού του Pine Marten. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Pine Martens και τα κρησφύγετά τους προσφέρονται πλήρη προστασία σύμφωνα με τον νόμο για την άγρια ​​ζωή και την ύπαιθρο (1981) και τον νόμο περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Πρόσφατα (Δεκέμβριος, 2007) το Pine Marten πιστώθηκε με τη μείωση του πληθυσμού του επεμβατικού ανατολικού γκρίζου σκίουρου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπου το εύρος του διευρυνόμενου πληθυσμού Pine Marten αντιστοιχεί σε αυτό του γκρίζου σκίουρου, ο πληθυσμός των σκιούρων υποχωρεί γρήγορα. Θεωρείται ότι επειδή ο γκρίζος σκίουρος περνά περισσότερο χρόνο στο έδαφος από τον απειλούμενο κόκκινο σκίουρο, είναι πολύ πιο πιθανό να έρθουν σε επαφή με αυτόν τον αρπακτικό.