Περού Αλεπού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Περού Αλεπού (Lycalopex sechurae), που ονομάζεται επίσης Sechuran Fox ή Sechuran Zorro, είναι ένα μικρό δοχείο που βρίσκεται στη Νότια Αμερική. Ζει στην έρημο Sechura στο νοτιοδυτικό Ισημερινό και στο βορειοδυτικό Περού. Μια αρσενική αλεπού ονομάζεται «reynard», η γυναίκα ονομάζεται «vixen» και το μωρό ονομάζεται «κιτ». Μια ομάδα αλεπούδων ονομάζεται κρανίο ή λουρί. Το Sechuran Foxes πήρε το όνομά του από την έρημο Sechura στο Περού.

κόκκινη μύτη κουτάβι pitbull

Περού Περιγραφή Fox



Το Peruvian Fox έχει μήκος περίπου 60 εκατοστά, έχει μήκος ουράς 25 εκατοστά και ζυγίζει 4 - 5 κιλά. Η γούνα τους είναι γκρι με μια κοκκινωπή απόχρωση, τα υποστρώματα τους ωχρά και οι μακριές, θαμνώδεις ουρές τους είναι μαύρες. Έχουν μακριά αυτιά και μικρά δόντια που είναι προσαρμοσμένα να τρέφονται με ξηρά φυτά και έντομα και δόντια σκύλου που μοιάζουν με αλεπού.



Οι Περού αλεπούδες έχουν αιχμηρά, καμπύλα νύχια που τους βοηθούν να σκάψουν για φαγητό και να φτιάξουν τα πυκνά τους. Έχουν επίσης μονωτική γούνα που τους κρατά ζεστούς τις κρύες νύχτες της ερήμου.

Οι αλεπούδες με μακριά θαμνώδη ουρά ονομάζονται επίσης «σάρωση» καθώς βοηθούν την αλεπού να αλλάξει κατεύθυνση γρήγορα όταν τρέχει. Οι ουρές τους διατηρούν επίσης τη μύτη και τα πόδια τους ζεστά όταν είναι κουρασμένα κοιμισμένα

Περουβιανός βιότοπος αλεπούδων

Το Peruvian Fox είναι ένα ζώο που ζει στην έρημο και ζει σε πυθμένα που σκάβονται στο έδαφος. Άλλοι βιότοποι περιλαμβάνουν δάση, θάμνους, πεδιάδες, λιβάδια και χιόνι της Αρκτικής.

Περουβιανή διατροφή αλεπούδων

Το Peruvian Fox είναι σαρκοφάγο και τρέφεται κυρίως με μικρά τρωκτικά, αμφίβια , σαύρες , πουλιά, σκαθάρια, μούρα, γρασίδι, ξηροί καρποί, λοβοί σπόρων και καρράνιο (σφάγιο ζώων).

Περουβιανή συμπεριφορά αλεπούδων

Οι Περού Αλεπούδες είναι νυχτερινά πλάσματα και ξεκουράζονται στα κρησφύγετά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως όλες οι αλεπούδες, είναι έξυπνα ζώα και μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση στους θηρευτές τους διπλασιάζοντας τα ίχνη που κάνουν με τα πόδια τους.

Περού αναπαραγωγής αλεπούδων

Εκτός από το γεγονός ότι οι νέοι γεννιούνται τον Οκτώβριο, τίποτα δεν είναι γνωστό για την κοινωνική τους ζωή ή τις συνήθειες αναπαραγωγής τους. Η περίοδος κύησης, το μέγεθος των απορριμμάτων, η ηλικία στη σεξουαλική ωριμότητα και η μακροζωία είναι άγνωστα.

Περού κατάσταση διατήρησης αλεπούδων

Επί του παρόντος, ο πληθυσμός εκτιμάται σε λιγότερους από 15.000 ώριμους ανθρώπους και θεωρείται πιθανό να παρουσιάσει συνεχή μείωση κοντά στο 10% κατά την επόμενη δεκαετία, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης απώλειας και υποβάθμισης των ενδιαιτημάτων σε συνδυασμό με διώξεις. Το Peruvian Fox επομένως αναφέρεται ως 'Near Threatened'.