Βόρεια κοντή ουρά Shrew

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Βόρεια κοντή ουρά Shrew (Blarina brevicauda) είναι ένα μεγάλο shrew που βρίσκεται στην κεντρική και ανατολική Βόρεια Αμερική από το νότιο Σασκάτσουαν στον Ατλαντικό Καναδά και νότια μέχρι τη Νεμπράσκα και τη Γεωργία. Κάποια στιγμή, αυτό το είδος και το Νότια κοντή ουρά Shrew (Blarina carolinensis), θεωρήθηκαν ως ένα μόνο είδος, ωστόσο, τώρα ταξινομούνται ως ξεχωριστά είδη.

Βόρεια χαρακτηριστικά κοντή ουρά Shrew

Το Northern Short-tailed Shrew είναι ένα μικρό, εντομοκτόνο μεγέθους ποντικιού με πολύ μικρή ουρά, κοντά άκρα, μυτερό ρύγχος και μικροσκοπικά μάτια και αυτιά που κρύβονται από τη γούνα. Η γούνα Northern Short-tailed Shrews είναι ένα πυκνό γκρι σχιστόλιθο και ελαφρώς ελαφρύτερο από κάτω. Το μήκος του κεφαλιού και του σώματος είναι 10 εκατοστά, συμπεριλαμβανομένης της ουράς 2 εκατοστών και ζυγίζει περίπου 21 γραμμάρια περίπου τόσο βαρύ όσο ένα ποντίκι Common House.

τι είναι ένας μίνι αυστραλός βοσκός

Βόρειος κοντός ουράς Shrew Habitat

Ο προτιμώμενος βιότοπος του North Short-tailed Shrews περιλαμβάνει φυλλοβόλα ή κωνοφόρα δάση, χωράφια, χλοώδεις περιοχές κοντά στο νερό, αλμυρό έλη και υγρές ανοιχτές περιοχές.



Βόρεια συμπεριφορά και δίαιτα Shrew με μικρή ουρά

Η άφθονη κοντή ουρά Shrew σκάβει μέσα από τα απορρίμματα του δάσους ή τις σήραγγες σε υγρό έδαφος. Αυτό το shrew είναι ενεργό κυρίως κατά τη διάρκεια νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα. Η ημέρα τους οργανώνεται γύρω από πολύ ενεργές περιόδους διάρκειας περίπου 4,5 λεπτών, ακολουθούμενες από περιόδους ανάπαυσης που διαρκούν, κατά μέσο όρο, 24 λεπτά. Η Βόρεια κοντή ουρά Shrew δεν αδρανοποιεί. Το χειμερινό ποσοστό θνησιμότητας είναι τόσο υψηλό όσο 90%.

Η διατροφή του North Short-tailed Shrews είναι κυρίως γαιοσκώληκες, σαλιγκάρια και έντομα, ωστόσο, τρώγονται επίσης μύκητες, διάφορα ασπόνδυλα και περιστασιακά μικρά σπονδυλωτά ζώα. Το βόρειο Shrew με μικρή ουρά είναι δηλητηριώδες και παραλύει τα θύματά του με το δηλητηριώδες σάλιο του. Είναι γνωστό ότι αποθηκεύει πλεόνασμα τροφίμων.

γερμανικός ποιμενικός σε διαφορετικά χρώματα

Τα αρσενικά βόρεια κοντά ουρά Shrews είναι εδαφικά και σηματοδοτούν τα λαγούμια τους με αδενικές εκκρίσεις, η μυρωδιά των οποίων κρατά άλλα αρσενικά έξω. Τα δηλητηριώδη θηλαστικά είναι σπάνια, οπότε δείτε και το solenodon , πλατύπους και νερό .

Αναπαραγωγή Shrew με βόρεια ουρά

Το ζευγάρωμα ξεκινά στις αρχές της άνοιξης και μπορεί να συμβεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η κύηση είναι 21 ημέρες ή περισσότερο και δύο έως πιθανώς τέσσερα γένια, καθένα από τα 5-7 άτομα, γεννιούνται ετησίως συνήθως σε φωλιά σε σήραγγα ή κάτω από πεσμένο κορμό.

Βόρειο κοντό ουρά Shrew Venom

Οι αδένες στο στόμα της Βόρειας Μικρής Ουράς περιέχουν μια νευροτοξίνη (μια τοξίνη που δρα ειδικά στα νευρικά κύτταρα) η οποία της επιτρέπει να ακινητοποιεί μεγαλύτερα ζώα όπως φίδια και πουλιά. Ο κανιβαλισμός δεν είναι ασυνήθιστος μεταξύ αυτών των Shrews - Εάν δεν είναι σε θέση να βρει τροφή μέσα σε περίπου δύο ώρες, αυτά τα μικρά θηλαστικά θα επιτεθούν και θα φάνε το ένα το άλλο.