Natterjack Toad

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Natterjack Toad (Epidalea calamita) είναι ένας φρύνος που προέρχεται από αμμώδεις και εδαφικές περιοχές της Βόρειας Ευρώπης. Τα Natterjack Toads βρίσκονται στη νοτιοδυτική και κεντρική Ευρώπη, αλλά είναι σπάνια στη Βρετανία. Natterjack Toads, ωστόσο, μπορούν να βρεθούν στη νοτιοδυτική Ιρλανδία, τσέπες Norfolk και Lincolnshire, και κατά μήκος της ακτής μεταξύ Lancashire και Dumfries. Έχουν επίσης εισαχθεί στο Hampshire και στο Surrey.



Το Natterjack Toad έχει μήκος σώματος 6 - 8 εκατοστά (έως 10 εκατοστά σε σπάνιες περιπτώσεις). Τα θηλυκά Natterjack Toads είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά Natterjack Toads.

Τα Natterjack Toads διακρίνονται από τον κοινό φρύνο από μια κίτρινη γραμμή στο μέσο της πλάτης. Τα Natterjack Toads έχουν σχετικά μακριά πόδια, και αυτό τους δίνει ένα ξεχωριστό βάδισμα, σε αντίθεση με την κίνηση άλματος πολλών άλλων ειδών φρύνων. Το Natterjacks έχει μια πολύ δυνατή και διακριτική κλήση ζευγαρώματος, ενισχυμένη από τον απλό σάκο φωνητικού που βρίσκεται κάτω από το πηγούνι του αρσενικού ζώου.



Τα αρσενικά Natterjack Toads έχουν μια δυνατή φωνή, η οποία μοιάζει με rrrrRup, rrrrRup. Οι φρύνοι Natterjack έχουν μάλλον ισοπεδωμένα σώματα με κοντά άκρα. Τα πόδια τους δεν είναι πλήρως πλεγμένα. Έχουν μάτια πράσινου / χρυσού χρώματος με οριζόντιους μαύρους μαθητές, πίσω από τους οποίους είναι εμφανείς αδένες παρωτοειδών (που εκκρίνουν τοξίνες). Οι ραχιαίες επιφάνειες των φρύνων είναι ανοιχτό καφέ, ελιά ή γκρι, με κόκκινα, καφέ ή πράσινα κονδυλώματα. Η κοιλιακή επιφάνεια είναι λευκή με σκούρα σημεία και έχουν μια κίτρινη λωρίδα που ξεκινά από την κορυφή των ρύγχων τους και τρέχει κάτω από την πλάτη τους. Οι φρύνοι Natterjack έχουν επίσης τη δυνατότητα να σκουραίνουν ή να φωτίζουν το χρώμα του δέρματός τους, προκειμένου να καλυφθούν στο περιβάλλον τους.

Το Natterjack Toad βρίσκεται γενικά σε ανοιχτά και χωρίς σκιά αμμώδη εδάφη παράκτιων αμμόλοφων, πεδινών ερειπίων, ημι-ερήμων, ψηλών βουνών, ξεφλουδισμένων πεύκων, κήπων, πάρκων, γεωργικών χωραφιών, λατομείων και λιβαδιών με άμμο και χαλίκι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτά τα ζώα κρύβονται σε σωρούς από πέτρες, σε αμμώδες έδαφος και κάτω από συντρίμμια.

μπλε μύτη μύτη εργαστηριακό μείγμα

Οι φρύνοι Natterjack ζουν για έως και 12 χρόνια. Οι ενήλικες τρέφονται με έντομα, ιδιαίτερα σκώρους, καθώς και αράχνες, ξύλο, σαλιγκάρια και σκουλήκια. Οι γυρίνοι τρέφονται με φύκια και βλάστηση έως ότου είναι περίπου 38 ημερών όταν αρχίζουν να τρέφονται με ζωικό ιστό.

Τα Natterjacks είναι κυρίως νυχτερινά. Κινούνται σε μεγάλες αποστάσεις κάθε βράδυ, γεγονός που επιτρέπει στο είδος να αποικίζει νέους οικοτόπους πολύ γρήγορα. Το Natterjack Toad γεννά μεταξύ τέλους Απριλίου και Ιουλίου, βάζοντας «χορδές» αυγών σε ρηχές πισίνες. Μπορεί να γεννήσουν 3000 - 4000 αυγά, τα οποία εκκολάπτονται εντός 5 - 8 ημερών. Οι γυρίνοι Natterjack είναι οι μικρότεροι από όλους τους ευρωπαϊκούς γυρίνους. Ανάλογα με την περιβαλλοντική θερμοκρασία, η μεταμόρφωση μπορεί να διαρκέσει από 5 έως 16 εβδομάδες.

μίγμα εργαστηρίου pitbull τεριέ

Οι δυνατές κλήσεις ζευγαρώματος είναι σημαντικές, επειδή το Natterjack Toad είναι συχνά παρόν σε χαμηλούς αριθμούς, οπότε είναι σημαντικό τα αρσενικά και τα θηλυκά να βρίσκουν το ένα το άλλο.

Το Natterjacks τείνει να στηρίζεται κάτω από μεγάλες πέτρες, ή σε ρωγμές και λαγούμια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα κοντά άκρα τους σημαίνουν ότι δεν μπορούν να πηδήξουν πολύ μακριά, και συνήθως το κάνουν μόνο ως απρόσμενη απάντηση προτού μπουν στο κανονικό τρέξιμο βάδισμά τους (λίγο σαν σαύρα). Είναι επίσης φτωχοί κολυμβητές και είναι γνωστό ότι πνίγονται γρήγορα σε βαθιά νερά εάν δεν μπορούν να βγουν στην ξηρά. Το Natterjacks αναδύθηκε από την αδρανοποίηση τον Μάρτιο (συνήθως μετά από συνηθισμένους βατράχους και φρύνοι) και κατευθύνεται για αναπαραγωγή των τοποθεσιών τους. Όπως και οι συνηθισμένοι φρύνοι, τα natterjacks υιοθετούν μια αμυντική στάση όταν απειλούνται, σηκώνονται και διογκώνουν τους πνεύμονές τους για να φαίνονται μεγαλύτεροι.

Οι φρύνοι Natterjack προστατεύονται βάσει του Νόμου για την Άγρια Ζωή και την Εξοχή του 1981, ωστόσο, οι πληθυσμοί τους έχουν επηρεαστεί από την παρακμή του οικοτόπου τους τα τελευταία 25 χρόνια. Η κόκκινη λίστα του IUCN δεν τις αναφέρει.