Μακαρόνια πιγκουίνος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Μακαρόνια πιγκουίνος είναι ένα είδος πιγκουίνου που σχετίζεται στενά με το Πιγκουίνος Rockhopper . Είναι ο πιο πολυάριθμος από όλους τους κόσμους πιγκουίνους, με εκτιμώμενο παγκόσμιο πληθυσμό πάνω από 9 εκατομμύρια ζευγάρια αναπαραγωγής. Το Macaroni Penguin αναπαράγεται σε τουλάχιστον 216 αποικίες σε 50 τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων της νότιας Χιλής, των Νήσων Φώκλαντ, της Νότιας Γεωργίας και των Νήσων Νότιου Σάντουιτς, των Νήσων Νότιου Όρκνεϋ και Νότιου Σέτλαντ.

πυγμάχος αναμεμειγμένος με λαμπραντόρ

Άλλα μέρη αναπαραγωγής περιλαμβάνουν το νησί Bouvet, τα νησιά Prince Edward της Νότιας Αφρικής, τα νησιά Crozet, τα νησιά Kerguelen, τα νησιά Heard και τα McDonald Islands και πολύ τοπικά στη χερσόνησο της Ανταρκτικής.

Χαρακτηριστικά μακαρόνια πιγκουίνος



Παρόλο που μοιάζουν με τα λοφιοφόρα ξαδέλφια τους, οι πιγκουίνοι μακαρόνια είναι μεγαλύτεροι και μπορούν να διακριθούν από τις κίτρινες-πορτοκαλί φούντες τους που προέρχονται από μια ευρεία ζώνη κατά μήκος του μετώπου που συναντά ακριβώς ανάμεσα στα μάτια τους. Πιο εύκολα συγχέεται με Βασιλικοί πιγκουίνοι , Οι πιγκουίνοι μακαρόνια έχουν ως επί το πλείστον μαύρα πρόσωπα ενώ οι βασιλικοί πιγκουΐνοι έχουν γενικά λευκά πρόσωπα.



Διατροφή μακαρονιών πιγκουίνος

Οι πιγκουίνοι μακαρόνια τρώνε καρκινοειδή (κυρίως κριλ), ψάρια και καλαμάρια. Το θήραμα συλλαμβάνεται με καταδύσεις κατά κανόνα σε βάθη 50 έως 200 πόδια, αν και έχουν καταγραφεί κατάδυση έως και 300 πόδια κατά καιρούς. Μερικές νυχτερινές ζωοτροφές συμβαίνει, ωστόσο, οι καταδύσεις είναι πολύ πιο ρηχές, που κυμαίνονται από μόλις 10 έως 20 μέτρα σε βάθος. Οι καταδύσεις σπάνια ξεπερνούν τα δύο λεπτά σε διάρκεια.

Συμπεριφορά πιγκουίνων μακαρονιών

Οι πιγκουίνοι μακαρονιών αναπαράγονται το καλοκαίρι. Οι σφιχτά γεμάτες αποικίες τους είναι γενικά εγκατεστημένες σε επίπεδο ή ανώμαλο επικλινές έδαφος, με ζευγάρια που φωλιάζουν συχνά να αναζητούν καταφύγιο και προστασία από πέτρες ή χόρτα. Αυτές οι αποικίες, οι οποίες μπορεί να είναι τεράστιες, άγριες υποθέσεις, ερημώνουν εντελώς το χειμώνα.

Αναπαραγωγή μακαρονιών πιγκουίνος

Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, γεννιούνται δύο αυγά, το πρώτο είναι μικρότερο από το δεύτερο και είναι λιγότερο πιθανό να εκκολαφθεί. Η επώαση του δεύτερου αυγού πραγματοποιείται τόσο από αρσενικούς όσο και από θηλυκούς πιγκουίνους μακαρονιών. Ο καθένας παίρνει μεγάλες βάρδιες θερμαίνοντας και προστατεύοντας το αυγό ενώ ο άλλος είναι εκτός τροφής. Το αυγό εκκολάπτεται συνήθως εντός τεσσάρων έως πέντε εβδομάδων. Για τις πρώτες τρεις έως τέσσερις εβδομάδες μετά την εκκόλαψη, ο αρσενικός πιγκουίνος Μακαρόνια φροντίζει το κάτω σκεπασμένο γκόμενα ενώ το θηλυκό φέρνει καθημερινά παλινδρομικό φαγητό.

πληροφορίες για κόκκινη μύτη pitbull

Μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου, οι νεοσσοί σχηματίζουν παιδικούς σταθμούς με άλλους νεοσσούς που ονομάζονται «βρεφονηπιακοί σταθμοί» όπου συσσωρεύονται μαζί για ζεστασιά και προστασία, ενώ οι γονείς κυνηγούν μακριά για φαγητό. Οι γονείς συχνά δεν επιστρέφουν στο χώρο της φωλιάς λίγο πριν από το σκοτάδι. Σε περίπου δέκα εβδομάδες, τα νεαρά πουλιά θα έχουν μεγαλώσει τα ενήλικα φτερά τους και θα είναι έτοιμα να ξεφύγουν και να γίνουν ανεξάρτητα.

κουτάβι κυνηγόσκυλου ρωσικής αρκούδας

Αρπακτικά μακαρόνια πιγκουίνος

Οι πιγκουίνοι μακαρονιών έχουν αρκετούς φυσικούς θηρευτές. Οι φώκιες λεοπάρδαλης, τα θαλάσσια λιοντάρια και οι ορκάδες (φάλαινες δολοφονίας) περιστασιακά θα μεταφέρουν ενήλικες στη θάλασσα, ενώ γλάροι, σκουά, πετρέλια και άλλα παράκτια πουλιά περιπολούν χώρους αναπαραγωγής για αυγά χωρίς παρακολούθηση και νεαρά.

Διατήρηση μακαρονιών πιγκουίνος

Παρά τον μεγάλο πληθυσμό του, το Macaroni Penguin έχει χαρακτηριστεί ως ευάλωτο από το BirdLife International, καθώς ο πληθυσμός του έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 30% σε τρεις γενιές. Οι κύριες απειλές για τους τόπους αναπαραγωγής της είναι εκείνες που είναι κοινές σε όλα τα είδη του Νότιου Ωκεανού, όπως οι υπάρχουσες και πιθανές επιπτώσεις της εμπορικής αλιείας, της θέρμανσης των ωκεανών και της ρύπανσης του πετρελαίου.