Πίθηκοι Μακάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

Γένος: Macaca - The Barbary Macaque

μικροσκοπικό αμερικανικό pitbull τεριέ

Το Barbary Macaque (Macaca sylvanus) βρίσκεται στα Όρη Άτλας της Αλγερίας και του Μαρόκου και πιθανώς στο Γιβραλτάρ. Το Barbary Macaque Monkey είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη μαϊμού του Παλαιού Κόσμου. Ζουν ελεύθερα στην Ευρώπη. Αν και αναφέρεται ως ο πίθηκος Barbary, είναι ένας πραγματικός πίθηκος.

Το Barbary Macaque είναι κιτρινωπό-καφέ έως γκρι με ελαφρύτερες κάτω πλευρές. Το Barbary Macaque μεγαλώνει σε μέγιστο μέγεθος 75 εκατοστά (30 ίντσες) και ζυγίζει 13 κιλά (29 κιλά). Τα πρόσωπά τους έχουν σκούρο ροζ χρώμα και οι ουρές τους δεν λειτουργούν. Τα μπροστινά άκρα του Barbary Macaques είναι μακρύτερα από τα πίσω άκρα. Τα θηλυκά είναι κάπως μικρότερα από τα αρσενικά. Κατοικούν δάση κέδρου, πεύκου και βελανιδιάς.



Το Barbary Macaque είναι ένας ημερήσιος πίθηκος, διαιρώντας το χρόνο του λίγο πολύ εξίσου μεταξύ των δενδροκηπευτικών και των χερσαίων περιοχών. Κυρίως φυτοφάγα, τρέφονται με φύλλα, ρίζες και φρούτα, ωστόσο, θα τρώνε επίσης έντομα. Με τη μέρα, το Barbary Macaque περιπολεί μια περιοχή που μπορεί να καλύπτει αρκετά τετραγωνικά χιλιόμετρα όπου συνυπάρχει ειρηνικά με άλλα είδη πρωτευόντων. Μοιράζονται τρύπες νερού χωρίς διαμάχη. Το Barbary Macaque κινείται ενεργητικά και στα τέσσερα, περιστασιακά ανεβαίνει στα οπίσθια άκρα του για έρευνα για απειλές.

Το Barbary Macaque είναι ένας αδελφός πίθηκος, που σχηματίζει μικτές ομάδες πολλών θηλυκών και αρσενικών. Τα στρατεύματα αποτελούνται από 10 έως 30 άτομα με την ιεραρχία του να καθορίζεται από το επικεφαλής θηλυκό. Σε αντίθεση με άλλους μακάκους, τα αρσενικά συμμετέχουν στην εκτροφή νέων, αφιερώνεται πολύς χρόνος στο παιχνίδι και την περιποίηση μαζί τους. Με αυτόν τον τρόπο, σχηματίζεται ένας ισχυρός κοινωνικός δεσμός μεταξύ ενός άνδρα και των νέων του, τόσο των ανδρών όσο και εκείνων των άλλων στο στρατό. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα επιλεκτικότητας εκ μέρους των γυναικών, που φαίνεται να προτιμούν ιδιαίτερα γονείς.

Γένος: Macaca - The Bonnet Macaque



Το Bonnet Macaque (Macaca radiata) είναι ένας μακάκος που κατοικεί στην Ινδία. Το Bonnet Macaque είναι ένας ημερήσιος πίθηκος που σημαίνει ότι είναι κυρίως ενεργός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το Bonnet Macaques έχει μήκος περίπου 35 - 60 εκατοστά συν μια ουρά 35 - 68 εκατοστά. Το αρσενικό Bonnet Macaques ζυγίζει 5,5 έως 9 κιλά και τα θηλυκά 3,5 έως 4,5 κιλά.

Το Bonnet Macaque Monkey έχει διάρκεια ζωής πάνω από 30 χρόνια. Το Bonnet Macaque είναι παμφάγο και τρέφεται με φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους, λουλούδια, ασπόνδυλα και δημητριακά. Υπάρχουν δύο υποείδη του Bonnet Macaques που έχουν αναγνωριστεί: Macaca radiata radiata και Macaca radiata diluta.

Γένος: Macaca - The Booted Macaque

Το Booted Macaque (Macaca ochreata) είναι ένας μακάκος του νησιού Sulawesi, Ινδονησία. Το Booted Macaque Monkey είναι ημερήσιο (ενεργό κατά τη διάρκεια της ημέρας) και περνά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στα δέντρα. Μπορούν να μεγαλώσουν σε μήκος 50 - 59 εκατοστά και μια ουρά 35 - 40 εκατοστά.

Το Booted Macaque είναι παμφάγο και τρέφεται με σύκα, μπουμπούκια, ασπόνδυλα και δημητριακά. Υπάρχουν δύο υποείδη του Booted Macaque που αναγνωρίζονται: Macaca ochreata ochreata και Muna-Buton Macaque, Macaca ochreata brunnescens.

Γένος: Μακάκα - Ο Μακάκος που τρώει καβούρια

Ο Μακάκος που τρώει καβούρια (Macaca fascicularis) είναι ένα κυρίως αρβοριακό μακάκο που προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία. Ονομάζεται επίσης το Cynomolgus Monkey και το Long-tailed Macaque. Το Macaque που τρώει καβούρια βρίσκεται σε μια μεγάλη ποικιλία ενδιαιτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των πρωτογενών τροπικών δασών χαμηλών περιοχών, των διαταραγμένων και δευτερευόντων τροπικών δασών και των παραποτάμων και παράκτιων δασών του nipa palm και mangrove.

Ο Μακάκος Μακάκος που τρώει καβούρια προσαρμόζεται επίσης εύκολα σε ανθρώπινους οικισμούς και θεωρείται ιερός σε μερικούς ινδουιστικούς ναούς και σε μερικά μικρά νησιά.

Η γηγενής γκάμα του Μακάκου που τρώει καβούρια περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένων των νησιών της Μαλαισίας, της Σουμάτρας, της Ιάβας και του Μπόρνεο, των νησιών των Φιλιππίνων και των Νήσων Νικομπάρ στον Κόλπο της Βεγγάλης. Αν και αυτός ο πίθηκος αναφέρεται συχνά ως Μακάκος που τρώει καβούρια, η διατροφή του δεν περιορίζεται καθόλου στα καβούρια. Τα άλλα είδη διατροφής είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο κοινά. Είναι ένα ευκαιριακό φαγητό παμφάγο, που σημαίνει ότι μπορούν και θα τρώνε μια μεγάλη ποικιλία ζώων, φυτών και άλλων υλικών, τρώει επίσης φύλλα, λουλούδια, ρίζες και φλοιό. Επίσης, θηρεύει νεοσσούς πουλιών και φωλιάζει θηλυκά πουλιά, σαύρες, βατράχια, ψάρια και αυγά πουλιών.

Το Macaque που τρώει καβούρια είναι ένα πολύ κοινωνικό ζώο που ζει σε ομάδες οπουδήποτε από 5 - 60 άτομα. Αυτές οι ομάδες είναι ομάδες πολλαπλών ανδρών, που συνήθως περιέχουν 2 - 5 άντρες και 2 - 3 φορές περισσότερες γυναίκες. Οι ομάδες τους είναι προσανατολισμένες στις γυναίκες. Θα παραμείνουν σε μια ομάδα έως 4 ή 5 ετών και θα μεταναστεύσουν πολλές φορές καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Τα μακάκια που τρώνε καβούρια έχουν αυστηρή ιεραρχία κυριαρχίας. Τα ενήλικα αρσενικά κατατάσσονται υψηλότερα από τα θηλυκά.

Οι θηλυκοί μακάκοι που τρώνε καβούρια έχουν περίοδο κύησης 167 - 193 ημερών, η γυναίκα γεννά έναν νεαρό. Το βάρος των βρεφών κατά τη γέννηση είναι περίπου 350 γραμμάρια. Τα βρέφη γεννιούνται με μαύρη γούνα και αυτή η γούνα θα αρχίσει να μετατρέπεται σε κίτρινο-πράσινο, γκρι-πράσινο ή κοκκινωπό-καφέ απόχρωση μετά από περίπου 3 μήνες. Τα νεαρά παιδιά μένουν με τη μητέρα και τους συγγενείς που παίζουν μαζί σχηματίζοντας δεσμούς που μπορεί να τους βοηθήσουν όταν μεταναστεύσουν από τη γενέθλια ομάδα τους. Τα αρσενικά που μεταναστεύουν με έναν σύντροφο φαίνεται να είναι πιο επιτυχημένα από εκείνα που απομακρύνονται μόνα τους.

Ανάλογα με τα υπο-είδη, το μήκος του σώματος του ενήλικα πιθήκου είναι 38 - 55 εκατοστά με συγκρίσιμα κοντά χέρια και πόδια. Η ουρά είναι μεγαλύτερη από το σώμα, συνήθως 40 - 65 εκατοστά. Τα αρσενικά είναι σημαντικά μεγαλύτερα από τα θηλυκά, με βάρος 5-9 κιλά σε σύγκριση με τα 3-6 κιλά γυναικών.

Γένος: Μαϊμού - Το Celebes Crested Macaque



Το Celebes Crested Macaque (Macaca nigra) είναι επίσης γνωστό ως το Crested Black Macaque, Sulawesi Crested Macaque ή το Μαύρο «πίθηκος». Το Celebes Crested Macaque ζει στα βορειοανατολικά του νησιού Sulawesi της Ινδονησίας (Celebes) καθώς και σε μικρότερα γειτονικά νησιά.

Το δέρμα Celebes Crested Macaques και το άτριχο πρόσωπο είναι, με εξαίρεση ορισμένα λευκά μαλλιά στην περιοχή των ώμων, εντελώς μαύρο. Το Celebes Crested Macaque Monkey έχει ένα μακρύ ρύγχος με ψηλά μάγουλα και τη μακριά τούφα, ή λοφίο, στην επάνω πλευρά του κεφαλιού. Η ουρά τους είναι μόνο 2 εκατοστά στέλεχος. Με συνολικό μήκος σώματος 45 έως 60 εκατοστά και βάρος 7 έως 10 κιλά, είναι ένα από τα μικρότερα είδη μακάκος. Το Celebes Crested Macaque είναι κάτοικος ημερήσιου τροπικού δάσους.

Το Celebes Crested Macaque είναι κυρίως επίγεια, περνά περισσότερο από το 60% της ημέρας του στο έδαφος για αναζήτηση τροφής και κοινωνικοποίηση, ενώ κοιμάται και ψάχνει για φαγητό στα δέντρα. Ζει σε ομάδες από 5 έως 25 άτομα. Οι μικρότερες ομάδες έχουν μόνο ένα αρσενικό, ενώ οι μεγαλύτερες ομάδες έχουν έως και 4 άντρες. Τα θηλυκά, ωστόσο, ξεπερνούν πάντα τα αρσενικά κατά περίπου 4 έως 1. Δεδομένου ότι τα νεαρά αρσενικά πρέπει να εγκαταλείψουν την ομάδα γέννησής τους κατά την ωριμότητα, μερικές φορές σχηματίζουν πτυχιακές ομάδες προτού αναζητήσουν μια υπάρχουσα μικτή ομάδα. Η επικοινωνία αποτελείται από διάφορους ήχους και χειρονομίες.

Το Celebes Crested Macaque είναι παμφάγο, το 70% της διατροφής του αποτελείται από φρούτα, ωστόσο, καταναλώνει επίσης φύλλα, μπουμπούκια, σπόρους, μύκητες, πουλιά και αυγά πουλιών, έντομα (όπως κάμπιες) και την περιστασιακή μικρή σαύρα ή βάτραχο.

Η περίοδος κύησης των γυναικών είναι 174 ημέρες και η γέννηση ενός μόνο νεαρού συμβαίνει την άνοιξη όταν τα τρόφιμα είναι πιο άφθονα. Οι πίθηκοι για βρέφη θηλάζονται περίπου για ένα έτος και ωριμάζουν πλήρως σε 3 έως 4 χρόνια, ενώ τα θηλυκά είναι νωρίτερα από τα αρσενικά.

Η διάρκεια ζωής του Celebes Crested Macaques είναι περίπου 20 χρόνια. Ο συνολικός πληθυσμός του μακάκου στο Sulawesi εκτιμάται σε 4.000 - 6.000, ενώ ένας ακμάζων πληθυσμός έως 100.000 πιθήκων βρίσκονται στο Bacan, ένα νησί της Ινδονησίας.

Γένος: Μακάκα - Ο Μακάκος με λιοντάρι

Ο Μακάκος με λιοντάρι (Macaca silenus) είναι ένας πίθηκος του Παλαιού Κόσμου που ζει μόνο στα Δυτικά Ghats της Νότιας Ινδίας. Το δέρμα του Lion-tailed Macaque είναι σκούρο καφέ ή μαύρο και το πιο χαρακτηριστικό του είναι η ασημί-λευκή χαίτη που περιβάλλει το κεφάλι από τα μάγουλα μέχρι το πηγούνι του, που δίνει σε αυτόν τον μαϊμού το γερμανικό του όνομα Beard Ape.

Το άτριχο πρόσωπο Macaque Monkeys με λιοντάρι έχει μαύρο χρώμα. Ο μαϊμού Macaque με ουρά λιοντάρι έχει μήκος από το κεφάλι μέχρι την ουρά 45 έως 60 εκατοστά και βάρος 3 έως 10 κιλά και είναι ένα από τα μικρότερα μακάκια. Η ουρά τους είναι μεσαίου μήκους και μετρά περίπου 25 εκατοστά και έχει μια μαύρη τούφα στο τέλος, παρόμοια με μια ουρά λιονταριών.

Το Lion-tailed Macaque είναι ένας ημερήσιος κάτοικος του τροπικού δάσους. Είναι καλοί ορειβάτες και περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στα δέντρα. Σε αντίθεση με άλλα μακάκια, αποφεύγει τους ανθρώπους. Στην ομαδική συμπεριφορά, μοιάζει πολύ με άλλους μακάκους, καθώς ζει σε ιεραρχικές ομάδες συνήθως 10 έως 20 ατόμων, τα οποία αποτελούνται από μερικούς άνδρες και πολλές γυναίκες. Είναι ένα χωρικό ζώο, υπερασπίζεται πρώτα την περιοχή του με δυνατές κραυγές προς τα στρατεύματα που εισβάλλουν.

Το Lion-tailed Macaque τρώει κυρίως φρούτα, ωστόσο, τρώει επίσης φύλλα, μπουμπούκια, έντομα και μικρά σπονδυλωτά.

Η κύηση των γυναικών είναι περίπου 6 μήνες. Οι νέοι θηλάζονται για ένα έτος. Η σεξουαλική ωριμότητα επιτυγχάνεται σε 4 χρόνια για τις γυναίκες, 6 χρόνια για τους άνδρες. Η διάρκεια ζωής των Μακάκων με λιοντάρι στην άγρια ​​φύση είναι περίπου 20 χρόνια, ενώ σε αιχμαλωσία έως και 30 χρόνια.

Το λιοντάρι-ουρά Macaque συγκαταλέγεται μεταξύ των σπανιότερων και των πιο απειλούμενων πρωτευόντων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του IUCN, μόνο περίπου 2.500 από αυτούς τους πιθήκους ζουν διάσπαρτα σε αρκετές περιοχές στη νοτιοδυτική Ινδία. Η καταστροφή του οικοτόπου τους και το γεγονός ότι αποφεύγουν την ανθρώπινη εγγύτητα, έχει οδηγήσει στη δραστική μείωση του πληθυσμού τους. Πολλοί ζωολογικοί κήποι συμμετέχουν σε προγράμματα αναπαραγωγής που βοηθούν στη διασφάλιση της επιβίωσης αυτού του είδους.

Γένος: Macaca - The Japanese Macaque



Ο ιαπωνικός μακάκος (Macaca fuscata), είναι επίσης γνωστό ως Snow Monkey. Πρόκειται για ένα επίγειο είδος μαϊμού του Παλαιού Κόσμου που προέρχεται από τη βόρεια Ιαπωνία, αν και ένα στρατό έχει αναγνωριστεί ότι ζει στο Τέξας από το 1972. Ο ιαπωνικός πίθηκος Macaque είναι ο πιο βόρειος πρωτεύων που δεν ζει στον άνθρωπο. Τα άτομα έχουν καφέ-γκρι γούνα, κόκκινο πρόσωπο, χέρια και κάτω μέρος και κοντή ουρά.

Υπάρχουν δύο υποείδη του Ιαπωνικού Macaque Monkey, του Macaca fuscata fuscata και του Yakushima Macaque, του Macaca fuscata yakui.

Το ιαπωνικό Macaque είναι ημερήσιο και περνά τον περισσότερο χρόνο του στα δάση. Ζει σε μια ποικιλία δασικών τύπων, συμπεριλαμβανομένων των υποτροπικών έως των υποθαλάσσιων, των φυλλοβόλων, πλατύφυλλων και αειθαλών δασών, κάτω των 1500 μέτρων.

Το ιαπωνικό Macaque τρέφεται με σπόρους, ρίζες, μπουμπούκια, φρούτα, ασπόνδυλα, μούρα, φύλλα, αυγά πουλιών, μύκητες, φλοιό και δημητριακά.

Το ιαπωνικό Macaque έχει μήκος σώματος που κυμαίνεται από 79 έως 95 εκατοστά, με μήκος ουράς περίπου 10 εκατοστά. Τα αρσενικά ζυγίζουν από 10 έως 14 κιλά, τα θηλυκά, περίπου 5,5 κιλά. Το ιαπωνικό Macaque μπορεί να επιβιώσει τις χειμερινές θερμοκρασίες κάτω από -15 ° C (5 ° F) και ίσως είναι το πιο διάσημο για το χρονικό διάστημα που ξοδεύει χαλαρώνοντας σε φυσικά θερμαινόμενες ηφαιστειακές ιαματικές πηγές.

Ο Ιαπωνικός Μακάκος ζει σε στρατεύματα 20 - 100 ατόμων που αποτελούνται από πολλές γυναίκες και πολλά αρσενικά. Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες ξεπερνούν τα αρσενικά κατά 3 έως 1.

Τα θηλυκά έχουν μια άκαμπτη ιεραρχία με τα βρέφη να κληρονομούν την τάξη της μητέρας τους. Η περίοδος κύησης των γυναικών είναι 173 ημέρες, τα θηλυκά φέρουν μόνο ένα νεαρό, το οποίο ζυγίζει περίπου 500 γραμμάρια κατά τη γέννηση. Το ιαπωνικό Macaque έχει μέση διάρκεια ζωής 30 ετών. Το Ιαπωνικό Macaque είναι πολύ έξυπνο. Είναι το μόνο ζώο εκτός από τον άνθρωπο και τα ρακούν που είναι γνωστό ότι πλένει το φαγητό του πριν το φάει.

Το ιαπωνικό Macaque μπορεί να αναπτύξει διαφορετικές πινελιές, όπως οι άνθρωποι. Διαπιστώθηκε ότι οι μακάκοι σε περιοχές που χωρίζονται μόνο με μερικές εκατοντάδες μίλια μπορούν να έχουν πολύ διαφορετικές θέσεις στις κλήσεις τους, τη μορφή επικοινωνίας τους. Το ιαπωνικό Macaque ταξινομείται ως ανεπαρκές σε δεδομένα από την κόκκινη λίστα του 2000 IUCN.

Γένος: Macaca - The Moor Macaque

Το Moor Macaque (Macaca maura) είναι ένα μακάκος με καφέ / μαύρο γούνα σώματος με ανοιχτόχρωμο γλουτό και ροζ γυμνό δέρμα στο γλουτό. Έχει μήκος περίπου 50 - 58,5 εκατοστά. Το Moor Macaque Monkey τρώει σύκα, σπόρους μπαμπού, μπουμπούκια, λάχανα, ασπόνδυλα και δημητριακά σε τροπικά τροπικά δάση.

Το Moor Macaque ονομάζεται μερικές φορές σκύλος-πίθηκος λόγω των σκύλων που μοιάζουν με σκύλους, αν και δεν σχετίζονται στενότερα με τους πιθήκους από οποιονδήποτε άλλο μαϊμού του Παλαιού Κόσμου. Το Moor Macaque κατοικεί μόνο στο Sulawesi (Ινδονησία).

Το Moor Macaque απειλείται κυρίως λόγω της απώλειας ενδιαιτημάτων από τον αυξανόμενο ανθρώπινο πληθυσμό και την αποψίλωση των δασών για την αύξηση της γεωργικής έκτασης. Εκτιμάται ότι μόνο 1000 Moor Macaques απομένουν στο Sulawesi. Επειδή πολλά είδη μακάου Sulawesi απειλούνται, οι πληροφορίες για την οικολογία και τη συμπεριφορά είναι απαραίτητες και σχεδιάζονται σχέδια διαχείρισης της διατήρησης.

Γένος: Macaca - The Rhesus Macaque



Το Rhesus Macaque (Macaca mulatta), που συχνά ονομάζεται Rhesus Monkey, είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη πιθήκων του Παλαιού Κόσμου. Είναι ένα τυπικό μακάκο, κοινό σε ολόκληρο το Αφγανιστάν έως τη βόρεια Ινδία και τη νότια Κίνα.

Τα ενήλικα αρσενικά μετρούν κατά μέσο όρο περίπου 53 εκατοστά και ζυγίζουν κατά μέσο όρο 7,7 κιλά. Τα θηλυκά είναι μικρότερα, κατά μέσο όρο 47 εκατοστά σε μήκος και 5,3 κιλά σε βάρος. Οι μαϊμούδες Rhesus Macaque έχουν καφέ ή γκρι χρώμα και έχουν ροζ πρόσωπα που συνήθως στερούνται γούνας. Οι ουρές Rhesus Macaques είναι μεσαίου μήκους και μέσου όρου μεταξύ 20 και 22 εκατοστών.

Το Rhesus Macaques έχει διάρκεια ζωής περίπου 25 ετών. Κατοικημένες άνυδρες, ανοιχτές περιοχές, το Rhesus Macaque μπορεί να βρεθεί σε λιβάδια, δασικές εκτάσεις και σε ορεινές περιοχές έως 2.500 μέτρα σε υψόμετρο. Το Rhesus Macaques είναι καλοί κολυμβητές και απολαμβάνουν αυτήν τη δραστηριότητα. Το Rhesus Macaque φημίζεται για την τάση του να μετακινείται από αγροτικές σε αστικές περιοχές, να βασίζεται σε φυλλάδια ή να αρνείται από ανθρώπους.

Ένα ημερήσιο ζώο, το Rhesus Macaque είναι τόσο επίγειο όσο και επίγειο. Το Rhesus Macaque είναι παμφάγο και τρέφεται με φύλλα και βελόνες πεύκου, ρίζες και το περιστασιακό έντομο ή μικρό ζώο. Έχουν εξειδικευμένα μάγουλα σαν θήκες, επιτρέποντάς τους να αποθηκεύουν προσωρινά το φαγητό τους. Τα συγκεντρωμένα αλίπαστα τρώγονται κάποια στιγμή αργότερα, σε ασφαλές περιβάλλον. Τα στρατεύματα μπορεί να περιέχουν έως και 180 άτομα, ωστόσο 20 είναι συνήθως ο μέσος όρος. Τα θηλυκά μπορεί να ξεπερνούν τα αρσενικά με αναλογία 4 προς 1.

Η κοινωνική ιεραρχία είναι επίσης μητριαρχική, εξαρτάται από την γενεαλογία με την κύρια γυναίκα. Η φροντίδα των νεαρών και των αμυντικών καθηκόντων επιμερίζεται μεταξύ των στρατευμάτων. Οι πίθηκοι που ανακαλύπτουν φαγητό συνήθως διαφημίζουν το γεγονός με συγκεκριμένες κλήσεις.

Ο γυναικείος κύκλος είναι παρόμοιος με τους ανθρώπους με εμμηνορροϊκούς κύκλους περίπου 28 ημερών. Το ζευγάρωμα δεν περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη σεζόν. Η κύηση μπορεί να διαρκέσει από 135 έως 194 ημέρες. Τα θηλυκά είναι ώριμα έως την ηλικία των 3 ετών και τα αρσενικά στα 4 έτη. Η διάρκεια ζωής ενός πιθήκου ρέζους σε αιχμαλωσία είναι περίπου 15 - 20 χρόνια για άνδρες και 20 - 25 χρόνια για γυναίκες. Αυτοί οι πίθηκοι σπάνια ζουν πάνω από 15 χρόνια στην άγρια ​​φύση.

Γένος: Μακάκα - Το Θιβετιανό Μακάκο

Το Θιβετιανό Μακάκο (Macaca thibetana), επίσης γνωστό ως Macaque του Milne-Edwards, βρίσκεται στην Κίνα, το Θιβέτ και το Βιετνάμ. Ο Θιβετιανός Μακάκος ζει σε υποτροπικά δάση είτε μικτά φυλλοβόλα είτε αειθαλή σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 800 έως 2000 μέτρα.

Ο Θιβετιανός Μακάκος Μαϊμού έχει μια μακρά πυκνή καφέ γούνα με μουστάκια αλλά ένα άτριχο πρόσωπο. Τα βρέφη έχουν ασημί και μαύρη γούνα που αλλάζει στο χρώμα των ενηλίκων της σε ηλικία 2 ετών.

Η διατροφή του Θιβέτ Μακάκος αποτελείται κυρίως από φρούτα, ωστόσο, θα καταναλώνει επίσης σπόρους, φύλλα, μούρα και λουλούδια, καθώς και ασπόνδυλα. Το Θιβετιανό Μακάκο είναι ένα αλαζονικό ζώο και ζει σε ομάδες ανδρών και γυναικών.

Η διάρκεια ζωής του Θιβετιανού Μακάκου είναι πάνω από 20 χρόνια. Υπάρχουν τέσσερα αναγνωρισμένα υποείδη αυτού του μακάκου, το Macaca thibetana thibetana, το Macaca thibetana esau, το Macaca thibetana guiahouensis και το Macaca thibetana huangshanensis.

Γένος: Macaca - The Toque Macaque

Το Toque Macaque (Macaca sinica) είναι ένας ενδημικός μαϊμού του Παλαιού Κόσμου με κοκκινωπό χρώμα στη Σρι Λάνκα. Το Toque Macaque Monkey ζει σε στρατεύματα που περιέχουν έως και 20 άτομα. Αυτό το είδος πιθήκου είναι ένα πλήρες είδος, ωστόσο, έχει εξελιχθεί σε τρία υποείδη.

Τα στρατεύματα του Toque Macaque είναι ένα κοινό αξιοθέατο στο Πολιτιστικό Τρίγωνο, όπου βρίσκονται πολλοί αρχαίοι ναοί, κερδίζοντας έτσι το ψευδώνυμο «Temple Monkey». Τα άλλα δύο υποείδη του Toque Macaque που έχουν περιγραφεί είναι το Dryzone Toque Macaque (Macaca sinica sinica) και το Wetzone Toque Macaque (Macaca sinica aurifrons).