Μικρή νεράιδα πιγκουίνος

Πηγή εικόνας

ο Μικρός πιγκουίνος είναι το μικρότερο είδος πιγκουίνου και φυλών σε ολόκληρη την ακτογραμμή της Νέας Ζηλανδίας και των Νήσων Τσάταμ, καθώς και της νότιας Αυστραλίας και της Τασμανίας. Αυτοί οι πιγκουίνοι έχουν πολλά κοινά ονόματα. Στην Αυστραλία αναφέρονται συχνά ως Fairy Penguins λόγω του μικρού τους μεγέθους, στη Νέα Ζηλανδία ονομάζονται Little Blue Penguins ή απλά Blue Penguins λόγω του χρώματος φτερώματος τους, οι Νέοι Ζηλανδία Maori τους αποκαλούν Korora.

Υπάρχουν δύο υπο-είδη που αναγνωρίζονται: ο πιγκουίνος Little, ή Fairy και ο πιγκουίνος White-flippered.

Μικρά χαρακτηριστικά πιγκουίνος





Οι μικροί πιγκουίνοι είναι οι μικρότεροι από όλους τους πιγκουίνους που έχουν ύψος μόνο 16 έως 17 ίντσες (41 έως 44 εκατοστά) και ζυγίζουν μόνο περίπου 2 κιλά (1 κιλό). Οι μικροί πιγκουίνοι ονομάζονται επίσης «Little Blues» λόγω του ινδικού μπλε και του γκρι σχιστόλιθου χρώματος των φτερών τους.

Οι λευκοί πιγκουίνοι διακρίνονται με λευκή λωρίδα γύρω από τις άκρες των βατραχοπέδιλων τους.

μπόξερ μίγμα πιτ μπουλ

Μικρή διατροφή πιγκουίνων

Τα περισσότερα από τα τρόφιμά τους αλιεύονται σε ρηχές καταδύσεις σε βάθη μικρότερα από 30 πόδια, αλλά μερικές φορές θα βουτήξουν στον βυθό ψάχνοντας για θηράματα. Μικροί πιγκουίνοι τρώνε μικρά ψάρια, όπως αντσούγιες, καλαμάρια, πλαγκτόν, κριλ, μικρά χταπόδια και πεύκα.

Από τον πυθμένα της θάλασσας, λίγοι πιγκουίνοι μπορούν να τρώνε προνύμφες καβουριών, θαλάσσια άλογα και καρκινοειδή. Όπως και οι περισσότεροι πιγκουίνοι, καταπίνουν ολόκληρο το φαγητό τους.

Μικρή συμπεριφορά πιγκουίνων

Μικροί πιγκουίνοι περνούν τις μέρες τους στη θάλασσα κυνήγι για φαγητό στα ρηχά νερά κοντά στην ακτή. Συχνά βλέπουμε να συγκεντρώνονται σε ομάδες, που αναφέρονται ως «σχεδίες».

Κατά το σούρουπο, οι μικροί πιγκουίνοι επιστρέφουν στα λαγούμια τους ή στις αποικίες των βράχων, οι οποίες μπορεί να είναι αρκετά θορυβώδεις, ειδικά πριν από την αναχώρηση πριν από την αυγή πίσω στη θάλασσα για να ταΐσουν. Δεδομένου ότι τρέφονται τόσο κοντά στην ακτή, είναι εύκολα ορατά από τη στεριά.

Αναπαραγωγή μικρών πιγκουίνων

Θηλυκοί πιγκουίνοι φτάνουν τον Ιούνιο στις αποικίες αναπαραγωγής και συναντιούνται από άγρια ​​αρσενικά που εκτελούν περίπλοκες παραστάσεις φλερτ. Ο μέγιστος χρόνος ωοτοκίας είναι γενικά Ιούνιος έως Αύγουστο Γεννούν δύο αυγά κάθε φορά που χρειάζονται περίπου πέντε εβδομάδες για εκκόλαψη, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των τροφίμων.

Μικροί πιγκουίνοι μπορεί να έχουν έναν, δύο ή ακόμα και τρεις γόνους (συμπλέκτες) σε μια σεζόν. Οι φωλιές συνήθως βρίσκονται σε προστατευμένες ρωγμές, αλλά όπου δεν είναι διαθέσιμες, σκάβουν αντίθετα. Οι περισσότεροι Μικροί πιγκουίνοι ζευγαρώνουν για όλη τη ζωή, με άνδρες και γυναίκες που επωάζουν τα αυγά και φροντίζουν τους νέους.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών εβδομάδων τους, οι νεοσσοί παρακολουθούνται συνεχώς. Τις επόμενες πέντε εβδομάδες οι ενήλικες τους επισκέπτονται μόνο για να τους τροφοδοτήσουν παλινδρομικά τρόφιμα. Μετά από αυτήν την περίοδο, οι νεαροί νεογέννητοι στη συνέχεια εκτοπίζονται από τη φωλιά. Μικροί πιγκουίνοι νεοσσοί ξέρουν φυσικά να κολυμπούν και είναι σε θέση να ψαρεύουν και να παλεύουν για τον εαυτό τους.

Μικροί πιγκουίνοι αρπακτικοί

Μικροί πιγκουίνοι αντιμετωπίζουν αρπακτικά στη θάλασσα, όπως καρχαρίες, φώκιες (Lion, Leopard και Fur), φάλαινες δολοφόνοι και αρπακτικά στην ξηρά, όπως θαλάσσιοι αετοί και μεγάλοι γλάροι. Οι ανθρωπογενείς κίνδυνοι περιλαμβάνουν πετρελαιοκηλίδες, πλαστικά, δολοφονίες, ψάρεμα με απλάδια και απώλεια ενδιαιτημάτων αναπαραγωγής.

Μικρή διατήρηση πιγκουίνων

Αν και δεν απειλούνται στο σύνολό τους, οι αποικίες μικρών πιγκουίνων σε περιοχές με σημαντική ανθρώπινη δραστηριότητα απειλούνται από τη ρύπανση και τα άγρια ​​ζώα. Στην Αυστραλία ήταν κάποτε συνηθισμένες κατά μήκος της νότιας ακτής, αλλά η εισαγωγή κατοικίδιων γατών μείωσε δραματικά τον βιώσιμο βιότοπό τους. Τώρα περιορίζονται κυρίως σε νησιά χωρίς γάτες στα ανοικτά των ακτών.