Γελώντας Kookaburra

Πηγή εικόνας

Το Laughing Kookaburra (Dacelo novaeguineae) είναι ένα διακριτικό μεγάλο, θορυβώδες πουλί που προέρχεται από τα δάση και τα δάση της ανατολικής Αυστραλίας.

λωρίδα τίγρης κόκκινη μύτη pitbull



Το Laughing Kookaburra είναι ο μεγαλύτερος αλκυόνος στον κόσμο και ένα από τα πιο γνωστά πουλιά της Αυστραλίας, γνωστό για το γέλιο του.

Παλαιότερα γνωστό ως το Laughing Jackass και το Giant Kingfisher, σήμερα το όνομά του προέρχεται από το αυτόχθονο όνομα «guuguuberra».



Το γέλιο kookaburra έχει εισαχθεί στην Τασμανία, το νησί Flinders, το νησί καγκουρό και τη νοτιοδυτική γωνία της Δυτικής Αυστραλίας.

Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω πληροφορίες για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα χαρακτηριστικά, το περιβάλλον, τη διατροφή, τη συμπεριφορά και την αναπαραγωγή του Laughing Kookaburra.

Γελώντας χαρακτηριστικά Kookaburra



Αυτό το κωμικό πουλί είναι εύκολα αναγνωρίσιμο τόσο στην εμφάνιση όσο και στον ήχο. Το Laughing Kookaburra έχει μήκος περίπου 43 - 45 εκατοστά (17 - 18 ίντσες) και ζυγίζει περίπου 0,5 κιλά (1 λίβρα) με τα θηλυκά να είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα αρσενικά.

Τα αρσενικά και τα θηλυκά έχουν παρόμοιο φτέρωμα που είναι κυρίως καφέ και λευκό / κρέμα. Τα αρσενικά έχουν ένα μικρό κομμάτι μπλε-πράσινων φτερών στο κέντρο του γλουτού που είναι μειωμένο ή απουσιάζει στο θηλυκό.

Το γέλιο κουκουμπούρα είναι ένα παχύ πουλί που έχει μεγάλο κεφάλι και κοντό, παχύ λαιμό. Έχει ένα πολύ μεγάλο, βαρύ ράμφος που είναι μαύρο στην κορυφή και μπεζ / μαύρισμα στο κάτω μέρος και έχει μήκος έως 10 εκατοστά (4 ίντσες) σε μήκος.



Τα γελώντας κουκουμπύρα έχουν προεξέχοντα καστανά μάτια με σκούρες καφέ ρίγες που εκτείνονται διαμέσου αυτών. Η πλάτη και τα φτερά τους είναι καφέ και έχουν μπλε σημεία στον ώμο. Τα γελώντας κουκουμπύρα έχουν λαχταριστές ουρές που έχουν σκουριασμένο κόκκινο χρώμα με σκούρο καφέ φραγή και άσπρες άκρες φτερών.

Γέλιο Habitat Kookaburra

Τα γελώντας κουκουβάουρα καταλαμβάνουν δάση και δασικές εκτάσεις ή όπου υπάρχουν κατάλληλα δέντρα, συνήθως σε χαλαρές οικογενειακές ομάδες. Βρίσκονται επίσης σε οπωρώνες, πάρκα, μερικώς δασώδη χωράφια, ακόμη και προάστια και πόλεις.

Γελώντας δίαιτα Kookaburra

Το γέλιο Kookaburras είναι σαρκοφάγα και η διατροφή τους περιλαμβάνει μικρά πουλιά, βάτραχους, έντομα, μικρά θηλαστικά και σαύρες όπως τα γκέκο. Είναι ακόμη γνωστό ότι πιάνουν δηλητηριώδη φίδια πολύ μεγαλύτερα από αυτά.



Όπως όλοι οι kingfishers, οι γελώντας κουκουμπάρα χρησιμοποιούν μια τεχνική «sit and wait» του κυνηγιού. Πιάζουν το θήραμά τους περιμένοντας υπομονετικά να περάσει το θήραμα και στη συνέχεια σπρώχθηκαν από τις ψηλές πέρκες τους και αρπάζοντας το φαγητό τους και το συνθλίβουν στα δυνατά ράμφος τους.

Το μικρό θήραμα τρώγεται ολόκληρο, ωστόσο, το μεγαλύτερο θήραμα σκοτώνεται όταν χτυπηθεί στο έδαφος ή ένα δέντρο πιθανότατα να μαλακώσει το κρέας. Το kookaburra δεν πίνει νερό καθώς παίρνει αρκετό νερό από τα τρόφιμα που τρώει.

Συμπεριφορά γέλιου Kookaburra

Γελώντας Kookaburras περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους σκαρφαλωμένο σε ψηλά κλαδιά, βλέποντας εκκαθάριση τροπικών δασών παρακολουθώντας το θήραμα. Είναι εδαφικά πουλιά και η έντονη αυγή και το σούρουπο κλήσεις προειδοποιούν όλα τα γύρω πουλιά ότι είναι έτοιμα να υπερασπιστούν τα εδάφη τους. Ξεκινούν με μια επαναλαμβανόμενη κλήση «kook-kook-kook-ka-ka-ka» που ανεβαίνει και πέφτει σε ένταση καθώς τα μέλη της οικογένειας ενώνουν και στη συνέχεια ρίχνουν τα κεφάλια τους πίσω σε μια δυνατή χορωδία γεμάτο γέλιο.

Το γέλιο Kookaburras είναι αρκετά ήσυχα και κοινωνικά πουλιά που θα σας δώσουν μια δυνατή χορωδία γέλιου πριν κατέβουν από την πέρκα τους για να δεχτούν θραύσματα κρέατος από το κοινό τους. Όντας ένα κοινό θέαμα σε προαστιακές και αστικές περιοχές, τα γελώντας κουκουμπάρα θα τρώνε ακόμη και από ανθρώπινο χέρι.

Γελώντας αναπαραγωγή Kookaburra

Η αναπαραγωγή συμβαίνει περίπου τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ωστόσο, εάν η αναπαραγωγή αποτύχει, τα γελώντας κουκουβάρα θα συνεχίσουν να ζευγαρώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα τελετουργικά ζευγαρώματος είναι παρόμοια με αυτά του Wattle Bird, όπου το θηλυκό υιοθετεί μια επαιτεία θέση και καλεί σαν ένα νεαρό πουλί. Τα αρσενικά της προσφέρουν το πιο πρόσφατο catch που συνοδεύεται με ήχο «oo oo oo». Τα ζευγάρια αναπαραγωγής μπορούν να ζευγαρωθούν για όλη τη ζωή.

Οι φωλιές Kookaburra είναι συχνά κοίλες δέντρων ή ανασκαφούν από φωλιές τερμιτών. Τα πουλιά χρησιμοποιούν τα δυνατά κεφάλια και τα ράμφη τους για να σπάσουν τα βαθουλώματα στο σκληρό εξωτερικό της φωλιάς, συνεχίζοντας έως ότου έχουν κατασκευάσει μια τρύπα για το θηλυκό να γεννήσει τα αυγά της και να ωθήσει τα νεοσσοί μέσα.

Το θηλυκό kookaburra γεννά περίπου 3 αυγά σε διαστήματα 2 ημερών. Τα αυγά επωάζονται για περίπου 29 ημέρες. Οι νεοσσοί γεννιούνται τυφλοί και σχεδόν γυμνοί. Τα μάτια τους μπορεί να μην ανοίξουν εντελώς έως ότου το πουλί είναι σχεδόν 3 εβδομάδων. Οι γονείς ταΐζουν στους νεοσσούς μια διατροφή κυρίως από έντομα, καθώς παραμένουν στο λαγούμι για έναν ολόκληρο μήνα. Όταν τελικά εγκαταλείψουν τη φωλιά είναι ήδη σε θέση να πετάξουν.

Οι νεοσσοί Kookaburra έχουν ένα άγκιστρο στην άνω κάτω γνάθο τους που εξαφανίζεται τη στιγμή που φεύγουν. Εάν οι προμήθειες τροφίμων είναι λιγοστές, το 3ο αυγό θα είναι μικρότερο από τα πρώτα 2 αυγά, παράγοντας έτσι ένα μικρότερο τρίτο κοτόπουλο. Τα άγκιστρα τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλο κατά τη διάρκεια της αντιπαλότητας των αδελφών και είναι πολύ πιθανό ότι ο μικρότερος γκόμενα θα επιτεθεί από τα αδέλφια του και θα σκοτωθεί καθώς ακολουθεί ο αγώνας για φαγητό. Όταν το φαγητό είναι άφθονο, οι γονείς μπορούν να περνούν περισσότερο χρόνο με τους νεοσσούς και να τους ταΐζουν περισσότερο, κάτι που εμποδίζει τους νεοσσούς να πολεμούν.

Οι νεαροί Kookabuuras τείνουν να παραμένουν σε οικογενειακές ομάδες στην επικράτειά τους για περίπου 4 χρόνια μετά τη γέννηση. Μένουν για να βοηθήσουν τους γονείς τους να κυνηγήσουν και να φροντίσουν για την επόμενη γενιά νεοσσών. Οι γονείς τους τους παρέχουν καθήκοντα επώασης και επώασης. Οι νέοι kookaburras προμηθεύουν επίσης νέους νεοσσούς με πάνω από τη μισή πρόσληψη τροφής. Τα γελώντας κουκουμπύρα είναι σε θέση να ζευγαρώσουν περίπου 12 μηνών.

Η διάρκεια ζωής του Laughing Kookaburra είναι περίπου 15 - 20 χρόνια.


Κατάσταση διατήρησης γέλιου Kookaburra

Το Laughing Kookaburra χαρακτηρίζεται ως «Λιγότερο Ανησυχία» από το IUCN. Ως μικρά σαρκοφάγα, τα γελώντας κουκουμπάρα παίζουν αναπόσπαστο ρόλο στο οικοσύστημα ελέγχοντας τους μικρούς πληθυσμούς ζώων.

πωλούνται κουτάβια από σκουρόχρωμο γερμανικό ποιμενικό