Kestrel Bird

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Είδος μικρού γερακίου (Falco tinnunculus) είναι επίσης γνωστό ως European Kestrel, Eurasian Kestrel ή Old World Kestrel. Στη Βρετανία, όπου δεν υπάρχει άλλο καφέ γεράκι, γενικά ονομάζεται «το Kestrel». Το Kestrel είναι ένα από τα πιο κοινά αρπακτικά πουλιά που βρέθηκαν στη Βρετανία. Ο πληθυσμός των ζευγαριών αναπαραγωγής στη Βρετανία είναι περίπου 38.600.

Περιγραφή Kestrel

Τα γεράκια έχουν μέγεθος 34 - 38 εκατοστά (13 - 15 ίντσες) από το κεφάλι μέχρι την ουρά, με άνοιγμα φτερών 70 - 80 εκατοστά (27 - 31 ίντσες). Το μέσο ενήλικο αρσενικό ζυγίζει περίπου 155 γραμμάρια (5,5 ουγκιές) με το ενήλικο θηλυκό ζυγίζει περίπου 184 γραμμάρια (6,5 ουγκιές). Τα θηλυκά γεράκια είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα αρσενικά γεράκια. Το Kestrel είναι ένα μικρό, αρπακτικό πουλί καστανιάς. Το αγκιστρωμένο χαρτόνι τους είναι ένα μπλε χρώμα με κίτρινα δημητριακά. Τα πόδια τους είναι κίτρινα.



Το αρσενικό (ή tercel) Kestrel έχει μαύρα στίγματα καστανιάς άνω τμήματα και μπλε-γκρι κεφάλι και ουρά. Η ουρά τους έχει μια μαύρη ράβδο στην άκρη. Κάτω, το στήθος και η κοιλιά χρωματίζονται με μαύρες κηλίδες. Το γυναικείο γεράκι (ή γεράκι) είναι πιο σκούρο από το αρσενικό και η πλάτη, ο μανδύας και τα φτερά τους έχουν όλα μαύρο φράγμα. Η ουρά τους έχει μαύρο φράγμα στο μήκος της. Τα κρεμώδη τμήματα είναι πιο έντονα μαύρα από το αρσενικό. Περιστασιακά, το κεφάλι και η ουρά τους μπορεί να χρωματίζονται με γκρι. Τα νεανικά κιρκινέζια είναι παρόμοια στην εμφάνιση με τα θηλυκά γεράκια.

Τα γεράκια είναι παρόμοια σε μέγεθος με το γεράκι Sparrow, ωστόσο, τα γεράκια έχουν πιο μυτερά φτερά. Δεν είναι γρήγοροι ή ισχυροί φέιγ βολάν και το φτερά τους είναι μάλλον «flappy».

πόσο καιρό ζουν οι κόκκινοι μύτες πιτ μπουλ

Βιότοποι Κους

Τα γεράκια βρίσκονται σε μια μεγάλη ποικιλία οικοτόπων, από το αγκυροβόλιο και το ρείκι, μέχρι τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τις αστικές περιοχές. Τα μόνα μέρη που δεν τους αρέσουν είναι τα πυκνά δάση, οι απέραντοι υγρότοποι και τα βουνά. Είναι ένα οικείο θέαμα, αιωρείται δίπλα σε έναν αυτοκινητόδρομο ή άλλο κεντρικό δρόμο. Μπορούν συχνά να φαίνονται σκαρφαλωμένα σε ένα υψηλό κλαδί δέντρου ή σε ένα τηλεφωνικό στύλο ή ένα καλώδιο, όταν ψάχνουν για θήραμα.

Τα γεράκια φωλιάζουν σε τρύπες σε δέντρα ή σε προεξοχή σε γκρεμούς ή κτίρια και απλώς ευθυγραμμίζουν την τρύπα ή το περβάζι με ραβδιά και άχυρο. Τα γεράκια δεν χτίζουν τις δικές τους φωλιές, αλλά χρησιμοποιούν φωλιές που κατασκευάζονται από άλλα είδη.

Διατροφή Kestrel

Τα γεράκια τρέφονται κυρίως με μικρά θηλαστικά, όπως βόδια, πονηρά, ποντίκια και πουλιά τόσο μεγάλα όσο τα ψαρόνια. Ωστόσο, τα γεράκια είναι προσαρμόσιμα πουλιά και θα στραφούν σε ασπόνδυλα όπως σκαθάρια, γαιοσκώληκες, ακρίδες ή ακόμη και σαλιγκάρια. Στους κήπους, θα πάρουν θραύσματα κρέατος.

Εκτός από την εξαιρετικά καλή όραση, το Kestrels μπορεί επίσης να δει υπεριώδες φως. Αυτό είναι χρήσιμο στον εντοπισμό βολών επειδή αφήνουν ίχνη ούρων όπου κι αν πάνε και τα ούρα λάμπουν σε υπεριώδες φως.

Συμπεριφορά Kestrel



Τα γεράκια μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν από τη συμπεριφορά του κυνηγιού, αιωρημένα χαμηλά πάνω από λιβάδια σε αναζήτηση θηραμάτων. Τα γεράκια έχουν έντονη όραση που τους επιτρέπει να εντοπίζουν μικρά θηράματα από απόσταση. Είναι σε θέση να αιωρούνται σε ύψος περίπου 10 - 20 μέτρα πάνω από την ανοιχτή ύπαιθρο.

brindle κουτάβι πιτ μπουλ

Τα γεράκια αιωρούνται αβίαστα για μεγάλα χρονικά διαστήματα πετώντας σε ένα ελαφρύ ανεμοστρόβιλο και κάνοντας συνεχείς μικρές προσαρμογές στα φτερά και την ουρά του ενώ κρέμεται από ένα ανερχόμενο ρεύμα αέρα.

Ενώ αιωρείται, η κεφαλή Kestrels διατηρείται τέλεια, δίνοντάς της τη δυνατότητα να εντοπίζει τις παραμικρές κινήσεις στο έδαφος. Όταν το κατάλληλο θήραμα είναι ορατό, το Kestrel πέφτει κάθετα προς το έδαφος, σπρώχνοντας για να αρπάξει το θήραμά του στα τανόνια του και να το σκοτώσει με ένα γρήγορο δάγκωμα. Τα γεράκια μπορούν συχνά να βρεθούν κυνήγι στις πλευρές των δρόμων και των αυτοκινητοδρόμων. Τα κιτρίλια χρησιμοποιούν επίσης συχνά πυλώνες ή πόλους τηλεγραφίας ως πλεονεκτήματα για να εντοπίζουν το θήραμα, σώζοντας την προσπάθεια να αιωρηθούν.

Τα γεράκια είναι τολμηρά και έχουν προσαρμοστεί καλά στην ανθρώπινη καταπάτηση, φωλιάζουν σε κτίρια και κυνηγούν από μεγάλους δρόμους.

Στις βορειοδυτικές και δυτικές περιοχές της Βρετανίας, τα γεράκια συχνά μεταναστεύουν νότια στο τέλος της αναπαραγωγικής περιόδου, αλλά επιστρέφουν την επόμενη άνοιξη για να σχηματίσουν τα εδάφη τους. Το χειμώνα επισκέπτονται πολλά περισσότερα γεράκια από την Ολλανδία και τη Σκανδιναβία.

Η κλήση του Kestrel είναι μια δυνατή φωνή «kee-kee-kee», η οποία μερικές φορές μπορεί να συγχέεται με τις κλήσεις Nuthatch.

Μίγμα τσιουάουα τζακ ράσελ τεριέ

Αναπαραγωγή Kestrel

Τα γεράκια φωλιάζουν σε προεξοχή, σε μια τρύπα δέντρου ή σε μια αχρησιμοποίητη φωλιά. Η αναπαραγωγή ξεκινά τον Απρίλιο έως τον Μάιο. Ο συμπλέκτης των 3 - 6 αυγών επωάζεται από το θηλυκό και οι νεοσσοί εκκολάπτονται μετά από 27 - 31 ημέρες. Τα αυγά μετρούν περίπου 39 χιλιοστά έως 32 χιλιοστά. Είναι λεία και μη γυαλιστερά και χρωματιστά λευκά ή κιτρινωπά με στιλ κόκκινου-καφέ. Και οι δύο ενήλικες ταΐζουν τα νεαρά πουλιά, αν και τα νεογέννητα τρέφονται συνήθως από το θηλυκό με το αρσενικό κυνήγι και φέρνουν το φαγητό στη φωλιά. Οι νεαροί έφυγαν μετά από 27 - 39 ημέρες και διασκορπίστηκαν από τον γενέθλιο χώρο τους τον Ιούλιο - Αύγουστο και μπορούν να ταξιδέψουν έως και 100 μίλια (150 χιλιόμετρα).

Η διάρκεια ζωής ενός άγριου γερακιού είναι περίπου 10 χρόνια.

Κατάσταση διατήρησης Kestrel

Τα γεράκια δεν θεωρείται ότι απειλούνται παγκοσμίως και είναι το πιο συνηθισμένο αρπακτικό πουλί στην Ευρώπη, αν και τα γεράκια έχουν μειωθεί στη Βρετανία τα τελευταία χρόνια.