Κέα Παπαγάλος

Πηγή εικόνας

ο Κέα Παπαγάλος (Nestor notabilis) είναι επίσης γνωστή ως ο Νέος Ζηλανδός Παπαγάλος. Το Kea Parrot είναι εγγενές στα βουνά του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Ο παπαγάλος Kea βρίσκεται συνήθως σε δάση ή θαμνώδεις εκτάσεις ανάμεσα σε υψόμετρα 900 πόδια (300 μέτρα) και 6.000 πόδια (2.000 μέτρα).

Το Kea Parrots είναι ένα σημαντικό μέρος της τουριστικής βιομηχανίας της Νέας Ζηλανδίας, καθώς πολλοί άνθρωποι έρχονται σε εθνικά πάρκα ειδικά για να δουν τον Keas, που είναι πολύ διασκεδαστικά και παιχνιδιάρικα πουλιά.

Περιγραφή Kea Parrot

Οι παπαγάλοι Kea σε ωριμότητα έχουν μήκος περίπου 48 εκατοστά (19 ίντσες) σε μήκος. Το αρσενικό Keas ζυγίζει περισσότερο από το θηλυκό Keas. Τα θηλυκά μπορούν να διακριθούν από τα αρσενικά από τα ράμφη τους, τα οποία συχνά είναι λιγότερο έντονα καμπύλα και κοντύτερα.



Το φτέρωμα Kea Parrots έχει πράσινο χρώμα ελιάς, ο αυχένας και το στέμμα τους είναι κίτρινο / πράσινο και η κοιλιά και το στήθος τους είναι πράσινο με καφέ απόχρωση. Το κάτω μέρος της πλάτης τους είναι πορτοκαλί έως κόκκινο χρώμα.

Τα καλύμματα κάτω από το φτερό είναι επίσης πορτοκαλί έως κόκκινο, αν και το πλέγμα των κύριων φτερών πτήσης είναι μπλε. Τα φτερά πτήσης της Κέας έχουν κίτρινο λωρίδα στην κάτω πλευρά τους.

σκυλί βουνό bernese χαριτωμένο

Η ουρά του Kea Parrot έχει γαλαζοπράσινο χρώμα και έχει μια μαύρη άκρη. Τα Keas έχουν σκούρα γκρίζα πόδια, ωστόσο, τα νεαρά πόδια είναι πιο κίτρινα. Οι παπαγάλοι Kea έχουν σκούρα καφέ μπαλώματα γύρω από τα μάτια τους και οι ίριδες τους είναι σκούρο καφέ.

Habitat Kea Parrot

Ο παπαγάλος της Κέας είναι κυρίως ένα ορεινό πουλί που βρίσκεται περίπου 600 - 2000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι Keas τείνουν να περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε χαμηλότερα υψόμετρα, όπου τα τρόφιμα είναι πιο άφθονα, ωστόσο, την άνοιξη και το φθινόπωρο ανεβαίνουν στον υπο-αλπικό θάμνο και λιβάδια για να τρέφονται με εποχιακά φρούτα και μούρα.

Οι παπαγάλοι της Κέας προτιμούν να περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο έδαφος διασκεδάζοντας τους ανθρώπους με τις κινήσεις τους. Ωστόσο, όταν βρίσκονται κατά την πτήση, εμφανίζονται υπέροχα φυλλάδια. Οι παπαγάλοι της Κέας θέλουν να μπουν στα κτίρια με όποιο τρόπο μπορούν, ακόμα και κάτω από καμινάδες. Καλωσορίζονται στα καταφύγια σκι. Μόλις μέσα στα κτίρια, τίποτα δεν είναι ιερό, εάν κάτι μπορεί να μασήσει τότε θα έχουν μια προσπάθεια.

Διατροφή Kea Parrot

Η διατροφή των παπαγάλων Kea είναι αρκετά ποικίλη, συμπεριλαμβανομένων των μπουμπουκιών των φύλλων, των ριζών, των μούρων, των φρούτων, των σπόρων, των ανθών, του νέκταρ, των καρατίων και των εντόμων. Τους αρέσουν ιδιαίτερα το νέκταρ του λίνου, της αναλογίας, του χιονιού τοτάρα και του κοπράσματος. Το μακρύ ράμφος Keas είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την αναζήτηση φαγητού, ιδίως σε ρωγμές ανάμεσα σε βράχια και πέτρες και για το βραβείο από τα καπάκια των σκουπιδιών.

Συμπεριφορά του Kea Parrot

Το Kea Parrot είναι ένα πολύ παιχνιδιάρικο, περίεργο και γενναίο πουλί. Όπως προαναφέρθηκε, έχουν την τάση να εισέρχονται σε κτίρια και θα επιτίθενται ακόμη και σε αυτοκίνητα για τις λεπίδες υαλοκαθαριστήρα και τα λαστιχένια παρμπρίζ. Απολαμβάνουν να κυλούν στο χιόνι και να κολυμπούν σε λακκούβες αποψυγμένου πάγου και όταν στον αέρα θα εκτελούν αερόμπικ στους δυνατούς ανέμους.

Όταν δεν προσπαθείτε να προσελκύσετε την προσοχή γύρω από τον άνθρωπο, οι παπαγάλοι kea βρίσκονται συνήθως σε ομάδες περίπου 10 ατόμων. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, όταν οι ενήλικες ζευγαρώνουν, οι νεαροί θα σχηματίσουν μεγάλα κοπάδια έως και 100 πουλιών. Το Keas είναι ημι-νυχτερινό και μπορεί να είναι πολύ δραστικό τη νύχτα, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα Keas είναι αρκετά ανθεκτικά πουλιά και μόλις εγκλιματιστούν μπορούν να ανεχθούν μια σειρά θερμοκρασιών. Τείνει να υπάρχει εποχική μετανάστευση σε θερμότερα υψόμετρα στην άγρια ​​φύση, αν και ορισμένα πουλιά θα ζουν μόνιμα πάνω από τη χιονισμένη γραμμή στις περιοχές των Άλπεων.

Οι παπαγάλοι της Κέας είναι θορυβώδη, ζωηρά πουλιά που κινούνται τριγύρω προς τα πλάγια για να προχωρήσουν προς τα εμπρός.

Αναπαραγωγή Kea Parrot

Οι θηλυκοί παπαγάλοι Kea φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα όταν είναι περίπου 3 ετών και οι άνδρες ηλικίας περίπου 4 - 5 ετών. Το αρσενικό Keas μπορεί να ζευγαρώσει με έως και τέσσερα θηλυκά κατά την αναπαραγωγική περίοδο. Οι θηλυκές keas συνήθως γεννούν 3 - 4 αυγά μεταξύ Ιουλίου και Ιανουαρίου σε φωλιές χτισμένες σε βραχώδεις περιοχές. Οι φωλιές είναι επενδεδυμένες με βρύα και λειχήνες. Τα αυγά επωάζονται για 29 ημέρες. Η κότα θα αφήσει τη φωλιά να τρέφεται ή να τρέφεται δύο φορές την ημέρα για περίπου 1 ώρα το ξημέρωμα και πάλι το βράδυ με τα πουλιά να απομακρύνονται όχι περισσότερο από 1 χιλιόμετρο από τη φωλιά. Όταν οι νέοι είναι περίπου 1 μηνός, το αρσενικό βοηθά στη διατροφή τους. Οι νέοι μένουν στη φωλιά για 10 - 13 εβδομάδες μετά από το οποίο έφυγαν.

Κατάσταση Διατήρησης Παπαγάλου Κέα

Οι παπαγάλοι Kea χαρακτηρίζονται ως «ευάλωτοι» από το IUCN καθώς οι αριθμοί τους μειώνονται. Η παρακμή τους δεν βοηθάται από τους αγρότες που τους πυροβολούν με την πεποίθηση ότι οι keas σκοτώνουν τα πρόβατά τους. Ποτέ δεν έχει αποδειχθεί οριστικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ωστόσο, με την αφθονία της κανονικής τροφής του Keas, είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί πρέπει να γίνουν σαρκοφάγα. Στη δεκαετία του 1940 πληρώθηκε μια γενναιοδωρία για τον νεκρό Keas και τα αρχεία δείχνουν ότι καταστράφηκαν λιγότερα από 6819 πουλιά.

μέγεθος μαύρου γερμανικού βοσκού