Γκουάβα Φρούτα Περιστέρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

Το Περιστέρι της Γκουάβα (Ptilinopus jambu), είναι ένα πολύχρωμο περιστέρι φρούτων. Το Jambu Fruit Dove κατοικεί βάλτους μαγκρόβια και τροπικά δάση πεδινών έως 1.500 μέτρα και τροπικά δάση στα νησιά της Ινδονησίας Σουμάτρα, δυτική Ιάβα και Καλιμαντάν.

Το Jambu Fruit Dove βρίσκεται επίσης σε δεύτερη δασική έκταση. Οι χώρες καταγωγής Jambu Fruit Dove είναι η Ταϊλάνδη και η Μαλαισία.

Χαρακτηριστικά Jambu Fruit Dove



Το Jambu Fruit Dove έχει μήκος 23 - 27 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 42 γραμμάρια. Είναι ένα παχουλό μικρό πουλί με μαλακά φτερά και πολύ διακριτικό χρωματισμό, όπως ένα λευκό δαχτυλίδι ματιών, πορτοκαλί χαρτόνι και κόκκινα πόδια και είναι κοντά στο μέγεθος ενός Barbary Dove. Η κλήση τους είναι ένα απαλό, χαμηλό.

πώς μοιάζει ένα pitbull

Το ενήλικο αρσενικό Jambu Fruit Dove έχει ένα πορφυρό πρόσωπο με μαύρο πηγούνι, πράσινα ανώτερα τμήματα και λευκά τμήματα, με ροζ μπάλωμα στο στήθος και σοκολάτα καφέ.

Το θηλυκό Jambu Fruit Dove διαφέρει από το αρσενικό, καθώς έχει ένα θαμπό μοβ πρόσωπο με σκούρο πηγούνι. Τα τμήματα είναι πράσινα με λευκή κοιλιά και κανέλα. Το ανώριμο Jambu Fruit Dove μοιάζει με το θηλυκό αλλά έχει πράσινο πρόσωπο. Το νεαρό αρσενικό Jambu Fruit Dove αποκτά το πλήρες ενήλικο φτέρωμα του σε περίπου 39 εβδομάδες από τη φυγή.

Το Jambu Fruit Dove είναι ένα ντροπαλό και ασυνήθιστο πουλί, καμουφλαρισμένο στο πράσινο κουβούκλιο από το πράσινο φτέρωμα. Συνήθως φαίνεται μόνο του ή σε ζευγάρια, αλλά ένα μεγάλο κοπάδι μπορεί να μαζευτεί κατά τη σίτιση σε ένα οπωρωφόρο δέντρο.

Διατροφή Γκουάβα Φρούτα

Το Jambu Fruit Dove τρώει φρούτα απευθείας από το δέντρο ή από το έδαφος, εάν αντικείμενα έχουν πέσει από βουκερώς ή πιθήκους.

γερμανικό ποιμενικό μαύρισμα και μαύρο

Όπως και άλλα περιστέρια και σε αντίθεση με τα περισσότερα πουλιά, το Jambu Fruit Dove μπορεί να βάλει ολόκληρο το λογαριασμό του στο νερό και να το πιει πιπίλισμα.

Τα περισσότερα πουλιά μπορούν να βυθίσουν μόνο μέρος του λογαριασμού τους στο νερό, ώστε να μην βυθίσουν τα ρουθούνια τους και έπειτα να πρέπει να κουνήσουν το κεφάλι τους για να αφήσουν το νερό να πέσει κάτω από το λαιμό τους.

Jambu Fruit Dove Αναπαραγωγή

Το αρσενικό Jambu Fruit Dove διατηρεί μια περιοχή αναπαραγωγής, διαφημιζόμενη ανυψώνοντας τα φτερά της, χτυπώντας το σώμα της και κουλουριασμένη. Θα υπερασπιστεί την επικράτειά του με ένα γρήγορο ρακέτα εάν η εδαφική εμφάνιση αποτύχει.

μίγμα Golden Retriever και Labrador Retriever

Το θηλυκό χτίζει μια λεπτή φωλιά από κλαδιά, ρίζες και χόρτα, τα οποία συλλέγονται από το σύντροφό της, σε ένα δέντρο και γεννά ένα ή μερικές φορές δύο λευκά αυγά που επωάζονται για περίπου 20 ημέρες για επώαση, με άλλες 12 ή περισσότερες ημέρες για να ξεφύγουν .

Και οι δύο γονείς βοηθούν στην ανατροφή των νεοσσών. Μέσα σε μια ώρα από τη γέννησή του, το ανίσχυρο εκκολαπτήριο θα τρέφεται με γάλα περιστεριών, μια θρεπτική έκκριση που κάνουν και οι δύο γονείς στις καλλιέργειες τους.

Η πρώιμη ανάπτυξη των νεοσσών επικεντρώνεται στην ανάπτυξη φτερών και στο συντονισμό αντί της ανάπτυξης. Περίπου τη 10η ημέρα τα μάτια της ανοίγουν για πρώτη φορά, αλλά τα φτερά του θα είναι ήδη λειτουργικά. Λίγο αργότερα, αφήνει τη φωλιά με τους γονείς της, οι οποίοι μένουν πολύ κοντά.

Ο νεοσσός μετά απογαλακτίζεται στις 8 - 10 εβδομάδες. Το νεαρό αρσενικό θα μοιάζει πολύ με ένα θηλυκό στο χρωματισμό, αλλά έως 9 μήνες θα έχει τον πλήρη χρωματισμό του.

Κατάσταση συντήρησης Jambu Fruit Dove

Η εκτεταμένη αποψίλωση των δασών στην Ινδονησία και τη Μαλαισία σημαίνει ότι αυτό το περιστέρι απειλείται τώρα, αν και η ικανότητά του να ζει σε δεύτερη ανάπτυξη και σε υψηλότερο υψόμετρο σημαίνει ότι η κατάστασή του δεν είναι τόσο κρίσιμη όσο αυτή ορισμένων ειδών δασικών πτηνών.

κόκκινα μύτη αμερικάνικα πιτ μπουλ τεριέ

Το Jambu Fruit Dove αξιολογείται ως Near Threatened στην κόκκινη λίστα των απειλούμενων ειδών του IUCN.