Ινδικό πουλί κούκων

Πηγή εικόνας

ο Ινδικός κούκος βρίσκεται ευρέως σε όλη την Ασία από το Πακιστάν έως την Ινδία και τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, την Κίνα και τη Ρωσία.



Υπάρχουν δύο υποείδη του ινδικού κούκου, του Cuculus micropterus micropterus και του Cuculus micropterus concretus.

Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω πληροφορίες για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα χαρακτηριστικά, το περιβάλλον, τη διατροφή, τη συμπεριφορά και την αναπαραγωγή του Ινδικού Κούκου.

Ινδικά χαρακτηριστικά κούκων

Το Indian Cuckoo είναι ένα μεσαίου μεγέθους πουλί που έχει μήκος περίπου 30 εκατοστά (13 ίντσες) σε μήκος. Έχει γκριζωπό / καστανό χρώμα με φαρδιά μαύρη φραγή στο κάτω μέρος του, το οποίο είναι πιο στενό στο θηλυκό.



Η ουρά του Indian Cuckoo έχει σκούρο χρώμα φραγή με λευκές άκρες. Τα ράμφη τους είναι μικρά και γύρω από τα μάτια τους είναι κίτρινοι δακτύλιοι ματιών. Η ίριδα είναι ανοιχτό καφέ έως κοκκινωπό.



Αυτοί οι κούκοι έχουν πορτοκαλί πόδια. Αν και τα αρσενικά και τα θηλυκά έχουν παρόμοια εμφάνιση, τα θηλυκά διαφέρουν ελαφρώς στο ότι έχουν πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα στο λαιμό και έχουν πιο καφέ χρώμα στο στήθος και την ουρά.

Ινδικός βιότοπος κούκων

Ο Ινδικός Κούκος ζει σε δάση και σε ανοιχτές δασικές εκτάσεις σε ζώνες ύψους 3.600 μέτρων. Ο προτιμώμενος βιότοπός τους είναι τα φυλλοβόλα και αειθαλή δάση, αλλά απαντώνται επίσης σε εκτάσεις κήπων και πυκνά φυτά.

μικτός γερμανικός ποιμενικός και εργαστήριο

Ινδική διατροφή κούκων

Οι ινδοί κούκοι τρέφονται με τριχωτές κάμπιες και άλλα έντομα. Μερικές φορές τρώνε επίσης φρούτα. Οι ινδοί κούκοι τείνουν να τρέφονται στον ανώτερο θόλο των δασών όπου τρέφονται με αέρα από τερμίτες. Προτιμά φυλλώδη δέντρα για τροφή.

Ινδική συμπεριφορά κούκων



Οι ινδοί κούκοι έχουν μια δυνατή φωνή που αποτελείται κυρίως από τέσσερις νότες που περιγράφονται ως «bo-ko-ta-ko».

μίγμα pitbull labrador retriever

Το Indian Cuckoo είναι ένα ντροπαλό, μοναχικό πουλί που μεταναστεύει νότια κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ινδική αναπαραγωγή κούκων

Η ινδική περίοδος αναπαραγωγής κούκων ποικίλλει από Μάιο έως Ιούλιο στη βόρεια Κίνα, Μάρτιο έως Αύγουστο στην Ινδία, Ιανουάριος έως Ιούνιος στη Βιρμανία και Ιανουάριος έως Αύγουστος στη χερσόνησο της Μαλαισίας.



Το Indian Cuckoo είναι ένα παράσιτο γόνου που γεννά ένα αυγό σε φωλιές άλλων πουλιών όπως οι φωλιές Crows και Drongos. Θα φάει τα αυγά των άλλων πουλιών πριν βάλει τα δικά του. Τα αυγά εκκολάπτονται μετά από περίοδο επώασης 12 - 14 ημερών ανάλογα με την περιοχή.

Οι νεοσσοί κούκων έχουν λευκά σημάδια στο στέμμα τους και λευκό λαιμό και πηγούνι που έρχεται σε αντίθεση με το σκούρο χρώμα του προσώπου. Έχουν καφετί χρώμα με φαρδιές άσπρες άκρες στα κεφάλια και τα φτερά τους. Οι νεοσσοί έχουν πορτοκαλί / κόκκινο στόμα και κίτρινες φλάντζες στο χάσμα (εσωτερικό του ανοιχτού στόματος).


Κατάσταση διατήρησης ινδικών κούκων

Ο Ινδικός Κούκος χαρακτηρίζεται ως «Λιγότερο Ανησυχία» από το IUCN.