Χάμπολντ Πιγκουίνος

Πηγή εικόνας

ο Χάμπολντ Πιγκουίνος είναι ένας πιγκουίνος της Νότιας Αμερικής, που αναπαράγεται στο παράκτιο Περού και τη Χιλή. Αυτοί οι πιγκουίνοι πλησιέστεροι συγγενείς είναι οι Αφρικανικός πιγκουίνος , ο Πιγκουίνος του Μαγγελάνου και το Πιγκουίνος Γκαλαπάγκος . Το Humboldt Penguin πήρε το όνομά του από τον Alexander von Humboldt, έναν φυσιοδίφη και εξερευνητή που περιέγραψε για πρώτη φορά το ζώο σε δυτικούς παρατηρητές.

Χαρακτηριστικά Humboldt Penguin



Οι Humboldt Penguins είναι μεσαίου μεγέθους, ασπρόμαυροι πιγκουίνοι, ύψους 65 - 70 εκατοστών. Οι Humboldt Penguins έχουν ένα μαύρο κεφάλι με ένα λευκό περίγραμμα που τρέχει από πίσω από το μάτι, γύρω από τα μαύρα καλύμματα αυτιών και το πηγούνι, για να ενώσει στο λαιμό.

Οι πιγκουίνοι Humboldt έχουν μαύρα-γκρι άνω μέρη και υπόλευκο κάτω από τα μέρη, με μια μαύρη ζώνη στήθους να εκτείνεται κάτω από τα πλευρά προς το μηρό. Έχουν σαρκώδη ροζ βάση στα ράμφη τους. Οι νέοι έχουν σκούρα κεφάλια και χωρίς στήθος.

Διατροφή Humboldt Penguin

Οι πιγκουίνοι Humboldt τρέφονται με ψάρια, ιδίως αντσούγιες, ρέγγες και μυρωδιά.

Συμπεριφορά Humboldt Penguin

Οι πιγκουίνοι Humboldt είναι κοινωνικά ζώα, που ζουν σε σχετικά μεγάλες αποικίες, όπου η επικοινωνία είναι σημαντική. Οι αποικίες είναι ευεργετικές επειδή παρέχουν συλλογική άμυνα ενάντια στους αρπακτικούς.

Σε αντίθεση με τους ανταρκτικούς πιγκουίνους που συσσωρεύονται μαζί σε μεγάλες ομάδες για να παραμείνουν ζεστοί, οι πιγκουίνοι Humboldt δεν χρειάζεται να το κάνουν αυτό λόγω του ζεστού, εύκρατου κλίματος στο οποίο ζουν. Αντ 'αυτού, για να ζεσταθεί ή να κρυώσει, οι πιγκουίνοι του Χάμπολντ αναζητούν την ασφάλεια και την άνεση των φωλιών τους. Οι πιγκουίνοι Humboldt, όπως όλοι οι πιγκουίνοι, είναι μονογαμικοί.

Οι παντρεμένοι πιγκουίνοι μπορούν να αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλο μέσω φωνητικών και οπτικών μηχανισμών μέσα στην αποικία. Οι γονείς και οι απόγονοι μπορούν επίσης να αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλον εύκολα χρησιμοποιώντας την όραση και τον ήχο. Κάθε πιγκουίνος έχει μια μοναδική φωνή που επιτρέπει στον σύντροφό του και στους απογόνους του να το αναγνωρίζουν.

Οι πιγκουίνοι Humboldt έχουν ένα σώμα φτιαγμένο για κολύμπι. Χρησιμοποιώντας τα ισχυρά φτερά τους, «πετούν» υποβρύχια, συνήθως ακριβώς κάτω από την επιφάνεια, με ταχύτητες έως και 20 μίλια ανά ώρα (32 χιλιόμετρα ανά ώρα). Οι Humboldt Penguins οδηγούν με τα πόδια και την ουρά τους. Τα φτερά τους είναι άκαμπτα και επικαλύπτονται αδιάβροχα και μονώνουν το σώμα τους. Πυκνά φτερά προστατεύουν επίσης τον πιγκουίνο σε ανέμους έως και 60 μίλια την ώρα (96 χιλιόμετρα ανά ώρα). Οι πιγκουίνοι Humboldt, όπως όλοι οι πιγκουίνοι, μπορούν να δουν εύκολα υποβρύχια και στην ξηρά. Επίσης, αυτά τα πουλιά έχουν έναν υπεραρβιτικό αδένα που τους επιτρέπει να πίνουν αλμυρό νερό εκτός από γλυκό νερό. Ο αδένας αποσύρει το υπερβολικό αλάτι από το αίμα των πιγκουίνων και το αποβάλλει σε ένα συμπυκνωμένο διάλυμα που στάζει στο ράμφος. Στους ζωολογικούς κήπους, οι πιγκουίνοι Humboldt ζουν συνήθως σε γλυκό νερό και ως αποτέλεσμα ο αδένας είναι αδρανής. Η διαβίωση μόνο σε γλυκό νερό δεν επηρεάζει την υγεία των πιγκουίνων.

Αναπαραγωγή Humboldt Penguin

Οι πιγκουίνοι Humboldt μπορούν να αναπαραχθούν οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Η σεξουαλική ωριμότητα επιτυγχάνεται μεταξύ 2 και 7 ετών. Οι φωλιές γίνονται σε σπηλιές, ρωγμές ή τρύπες και περιστασιακά σε πιο ανοιχτούς χώρους, όπως βραχώδεις ακτές.

Οι πιγκουίνοι Humboldt σκάβουν συνήθως φωλιές σαν λαγούμι ανάμεσα σε σωρούς γουανό (συσσωρευμένα περιττώματα θαλάσσιων πουλιών) που σχηματίζονται σε σπηλιές και κατά μήκος βράχων. Τα θηλυκά γεννούν ένα ή δύο αυγά και η περίοδος επώασης είναι περίπου 40 ημέρες. Και οι δύο γονείς επωάζονται εκ περιτροπής. Μερικές φορές, μόνο ένα κοτόπουλο επιβιώνει επειδή η εκκόλαψη είναι κλιμακωτή και ένα κοτόπουλο μπορεί να είναι μικρότερο από ένα άλλο. Όταν τα τρόφιμα είναι λιγοστά, οι γονείς τρέφονται μόνο το μεγαλύτερο κοτόπουλο και το μικρότερο κοτόπουλο λιμοκτονεί γρήγορα.

Η φροντίδα των νεοσσών ξεκινά με τους γονείς να εναλλάσσουν δουλειές καθισμένου με το νεοσσό και κυνηγώντας φαγητό. Μετά από περίπου δύο μήνες, ο νεοσσός μένει μόνος κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ και οι δύο γονείς κυνηγούν φαγητό. Οι νεοσσοί γεννιούνται με γκριζωπό καφέ, πουπουλένια φτερά και στη συνέχεια λιώνουν σε εντελώς γκρίζα φτερά όταν φεύγουν. Οι νεοσσοί του Humboldt πιγκουίνος ξεκινούν περίπου 70-90 ημέρες.

Περίπου ένα χρόνο μετά την εκτροφή των νεοσσών, έπεσαν σε φτερά ενηλίκων. Οι ενήλικες πιγκουίνοι έχουν ένα λευκό μέτωπο και ένα καφέ-μαύρο πίσω και κεφάλι. Έχουν επίσης μια σκοτεινή λωρίδα στο στήθος και ένα άσπρο σημάδι που κυκλώνεται πάνω από κάθε μάτι και προς τα εμπρός γύρω από το λαιμό.

μίγμα τσιουάουα με yorkie

Η διάρκεια ζωής του Humboldt Penguins είναι περίπου 20 χρόνια.

Humboldt Penguin Predators

Εκτός από τους φυσικούς θηρευτές, όπως γλάρους, γύπες, καρακάρες, αλεπούδες, καρφίτσες και κητοειδή, οι πιγκουίνοι του Χάμπολντ αντιμετωπίζουν επίσης έναν αριθμό τεχνητών κινδύνων. Η εμπορική αλιεία μειώνει την επιτυχία αναπαραγωγής και τα ποσοστά επιβίωσης μέσω της εξάντλησης των τροφίμων. Η υπεραλίευση της Περού της Αντσούγιας (Engraulis ringens) οδήγησε στην κατάρρευση του πληθυσμού της στη δεκαετία του 1970. Αυτό το ψάρι ήταν ένα σημαντικό συστατικό της διατροφής Humboldt πιγκουίνων και ως αποτέλεσμα οι πληθυσμοί των πιγκουίνων υπέφεραν.

Εκατοντάδες πιγκουίνους Humboldt συλλαμβάνονται και πνίγονται στα δίχτυα των τοπικών ψαράδων κάθε χρόνο. Η τυχαία εμπλοκή σε απλάδια και το σκόπιμο κυνήγι ενηλίκων για φαγητό και δόλωμα αλιείας, είναι οι κύριες αιτίες θνησιμότητας ενηλίκων σε ορισμένες περιοχές. Τα αυγά λαμβάνονται επίσης από πολλές αποικίες αναπαραγωγής, με αποτέλεσμα διαταραχές και μειωμένη επιτυχία αναπαραγωγής.

Συντήρηση Humboldt Penguin

Η τρέχουσα κατάσταση του Humboldt Penguin είναι ευάλωτη, λόγω του μειούμενου πληθυσμού που προκαλείται εν μέρει από την υπερβολική αλιεία. Ιστορικά ήταν το θύμα της υπερβολικής εκμετάλλευσης του guano. Ο τρέχων πληθυσμός εκτιμάται μεταξύ 3.300 και 12.000.