Πίθηκοι Howler

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

Γένος: Alouatta - Mantled Howler

ο Mantled Howler Monkey (Alouatta palliata), ή μερικές φορές ο Χρυσός Μαντέλας, είναι ένα είδος μαϊμού, ένα είδος πιθήκου Νέου Κόσμου, από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Οι Mantled Howlers παίρνουν το όνομά τους από τις μακριές τρίχες στις πλευρές τους.

Έχουν αναγνωριστεί πολλά υποείδη του Mantled Howler:



Εκουαδόρ μανιτάρι ουρλιαχτό μαϊμού , (Ισημερινός Γορίλλας) στην Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, τον Ισημερινό, τον Παναμά και το Περού.
Χρυσή μανδύα μαϊμού , (Alouatta palliata palliata), στην Κόστα Ρίκα, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και τη Νικαράγουα.
Μεξικάνικο ουρλιαχτό μαϊμού , (Alouatta palliata mexicana), στο Μεξικό.

Δύο επιπλέον υποείδη του Mantled Howler αναγνωρίζονται μερικές φορές, ωστόσο, γενικά αναγνωρίζονται ως υποείδη του Coiba Island Howler, (Allouatta coibensis), αν και τα στοιχεία δεν είναι πειστικά:

Azuero Howling Monkey , (Γορίλα φορώντας), Παναμάς
Ο μαϊμού του Νησιού Coiba , (Alouatta palliata coibensis), στον Παναμά.

Το Mantled Howler Monkey είναι εγγενές στην Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, τον Ισημερινό, την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα, το Μεξικό, τη Νικαράγουα και τον Παναμά. Το Mantled Howler Monkey είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα πρωτεύοντα που παρατηρούνται και ακούγονται σε πολλά εθνικά πάρκα της Κεντρικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των Manuel Antonio, Corcovado και Soberania.

Η εμφάνιση του Mantled Howlers είναι παρόμοια με άλλες μαϊμούδες, εκτός από το χρωματισμό. Το Mantled Howler Monkey είναι κυρίως μαύρο εκτός από ένα περιθώριο από χρυσό για να χτενίζει τα μαλλιά σε κάθε πλευρά που του δίνει το κοινό του όνομα. Όταν τα αρσενικά φτάσουν στην ωριμότητα, το όσχεο γίνεται λευκό. Τα θηλυκά έχουν μήκος 18 έως 25 ίντσες και τα αρσενικά είναι 20 έως 27 ίντσες. Η προεξοχή της ουράς έχει μήκος 21 έως 26 ίντσες. Τα ενήλικα θηλυκά γενικά ζυγίζουν μεταξύ 6 και 17 κιλών ενώ τα αρσενικά συνήθως ζυγίζουν 10 έως 22 κιλά.

πόσο κοστίζει το μίγμα γερμανικού βοσκού με το χάσκι

Το Mantled Howler Monkey χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα φωνητικών κλήσεων, συμπεριλαμβανομένων των φλοιών, των γρυλίσματος και των woofs. Τα ουρλιαχτά χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας πιθήκων και που κερδίζουν αυτό το είδος την κοινή ονομασία τους, παράγονται κατά την αυγή και το σούρουπο, καθώς και ως απόκριση σε διαταραχές. Η κίνηση εντός του θόλου και του δαπέδου του τροπικού δάσους περιλαμβάνει τετραπλασιασμό (περπάτημα, τρέξιμο και καλπάζοντας στηρίγματα), γεφύρωση (διέλευση κενών με τέντωμα) και αναρρίχηση. Το μέγεθος της ομάδας κυμαίνεται από 10 έως 20 μέλη, γενικά 1 έως 3 ενήλικες άνδρες και 5 έως 10 ενήλικες γυναίκες. Η συμπεριφορά καλλωπισμού στο Mantled Howlers έχει αποδειχθεί ότι αντικατοπτρίζει την κοινωνική ιεραρχία, όπου κυρίαρχα άτομα φροντίζουν υφισταμένους.

Ο μαϊμού Mantled Howler προστατεύεται από το διεθνές εμπόριο σύμφωνα με το Παράρτημα Ι της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών (CITES). Διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από τον κατακερματισμό των τροπικών δασών που έχει προκαλέσει αναγκαστική μετεγκατάσταση ομάδων σε λιγότερο κατοικήσιμες περιοχές.

Γένος: Alouatta - Black Howler Monkey



ο Μαύρη μαϊμού (Alouatta caraya) είναι ένα είδος μαϊμού, από την Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Είναι το νοτιότερο μέλος του γένους Alouatta. Το Black Howler Monkey ζει σε ομάδες από 3 έως 19 άτομα (συνήθως 7 έως 9). Συνήθως υπάρχουν 1 - 3 άντρες για κάθε 7 - 9 γυναίκες σε μια ομάδα. Κατά το ζευγάρωμα, τα αρσενικά και τα θηλυκά σε ένα μόνο γκρουπ ζευγαρώνουν.

Το Black Howler Monkey μπορεί να ακούγεται συχνότερα γύρω από την ανατολή. Αυτό το «αυγό της αυγής» μοιάζει πολύ περισσότερο με το βρυχηθμό από το ουρλιαχτό και ανακοινώνει τη θέση των ουρλιαχτών ως μέσο για την αποφυγή σύγκρουσης με άλλες ομάδες. Η κλήση των Black Howler Monkeys μπορεί να ακουστεί έως και 5 χιλιόμετρα μακριά.

Οι Black Howler Monkeys κοιμούνται συνήθως ή ξεκουράζονται έως και το 80% της ημέρας, καθιστώντας το έναν από τους λιγότερο ενεργούς πιθήκους στον Νέο Κόσμο. Ο βιότοπός τους είναι δάσος όπου τρώνε κυρίως φύλλα, ωστόσο, θα τρώει επίσης περιστασιακά φρούτα, όπως τα σύκα.

Οι Black Howler Monkeys γενικά προτιμούν το περπάτημα και την αναρρίχηση από το τρέξιμο ή το άλμα. Η προφυλακτήρα ουρά είναι πολύ δυνατή και λειτουργεί ως πέμπτο άκρο, επιτρέποντας στους πιθήκους μεγαλύτερη ευελιξία κατά την αναρρίχηση και επιτρέποντάς τους μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την περιστασιακή πτώση από ένα υψηλό κλαδί. Επειδή η δομή των άκρων τους κάνει την επίγεια κίνηση αδέξια, περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στα δέντρα και κατεβαίνουν μόνο για νερό κατά τη διάρκεια ξηρών περιόδων. Διαφορετικά οι πίθηκοι πίνουν βρέχοντας το χέρι τους σε ένα υγρό φύλλο και μετά γλείφουν το νερό του χεριού τους.

Η διάρκεια ζωής του Black Howler Monkeys είναι έως και 20 χρόνια, ωστόσο, πιο συχνά 15 χρόνια στην άγρια ​​φύση. Το Black Howler Monkey βρίσκεται επίσης στα τροπικά δάση της Γουιάνας.

κουτάβια μίξης πιτ μπουλ

Η κύηση διαρκεί περίπου 6 μήνες και γεννιέται ένας νεαρός, ο οποίος μεταφέρεται κάτω από τη μητέρα. Οι νέοι απογαλακτίζονται σε ηλικία περίπου ενάμισι ετών και ζουν έως περίπου 20 ετών. Πολλά θηλυκά θα βοηθήσουν στη φροντίδα ενός μωρού (που ονομάζεται allomothering), θα το μεταφέρουν, θα περιποιηθούν και θα το προστατεύσουν, και ακόμη και τα αρσενικά θα βοηθήσουν επίσης, αν και δεν επιτρέπεται σε νεαρά αρσενικά, καθώς μερικές φορές μπορούν να βλάψουν το βρέφος.

Γένος: Alouatta - Άλλα είδη μαϊμού Howler

ο Coiba Island Howler Monkey (Alouatta coibensis) είναι ένα είδος ενδημικού πιθήκου που ενδημεί στον Παναμά. Αν και το Coiba Island Howler γενικά αναγνωρίζεται ως ξεχωριστό είδος, η δοκιμή μιτοχονδριακών DNA είναι ασαφής ως προς το εάν είναι στην πραγματικότητα ένα υποείδος του Mantled Howler.

ο Γουατεμάλα Black Howler Monkey (Alouatta pigra) είναι ένα είδος μαϊμού από την Κεντρική Αμερική. Βρίσκεται στο Μπελίζ, τη Γουατεμάλα και το Μεξικό.

ο Μαϊμού Howler με κόκκινο χέρι (Alouatta belzebul) είναι ένα είδος ενδημικής μαϊμού που διακρίνεται στη Βραζιλία. Αυτός ο πίθηκος είναι συνήθως εντελώς μαύρος, ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές τα θηλυκά μπορούν να έχουν κόκκινα πόδια και άκρη της ουράς.

ο Μαϊμού καφέ Howler (Alouatta guariba) επίσης γνωστό ως Brown Howling Monkey είναι ένα είδος μαϊμού ουρλιαχτό που ζει στην Αργεντινή και τη Βραζιλία. Το Brown Howler Monkey ζει σε ομάδες από 2 έως 11 άτομα.

μαύρο και μαυρισμένο συρματόκουτο ντάκουντ

Υπάρχουν δύο υποείδη:

Βόρεια Μπράουν Χόουλερ (Alouatta guariba guariba)
Southern Brown Howler (Παν Γκουαρίμπα κλαίει)

ο Guyanan Red Howler μαϊμού (Alouatta macconnelli) είναι ένα είδος μαϊμού κραυγής που προέρχεται από τη Γουιάνα, το Τρινιντάντ, τη Γαλλική Γουιάνα και τη Βραζιλία.

ο Μαϊμού Amazon Black Howler (Alouatta nigerrima) είναι ένα είδος ενδημικής μαϊμού που διακρίνεται στη Βραζιλία.

ο Βολιβιανή κόκκινη μαϊμού (Alouatta sara) είναι ένα είδος ενδημικής μαϊμού με ουρλιαχτό στη Βολιβία.

ο Μαϊμού Red Howler της Βενεζουέλας (Alouatta seniculus) είναι ένα είδος μαϊμού κραυγής της Νότιας Αμερικής που βρίσκεται στην Κολομβία, τη Βενεζουέλα, το Τρινιντάντ, τη Γουιάνα, τη Γαλλική Γουιάνα, τη Βραζιλία, τον Ισημερινό, το Περού και τη Βολιβία. Η μαϊμού Red Howler της Βενεζουέλας ζει σε ομάδες από 3 έως 9 άτομα.

Κατάσταση διατήρησης μαϊμού Howler

Οι απειλές για τους μαϊμούδες περιλαμβάνουν το κυνήγι για τρόφιμα και εξαγωγές. Όπως και με πολλά άλλα είδη στη Νότια Αμερική, παρόλο που δεν απειλούνται επίσημα με εξαφάνιση, ο βιότοπός τους καταστρέφεται σταθερά και τώρα υπάρχουν μόνο 100.000 που επιβιώνουν στη φύση.