Μεγαλύτεροι πίθηκοι με μύτη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

Γένος: Cercopithecus - Dryas Monkey



ο Μαϊμού Δρυάς (Cercopithecus dryas), επίσης γνωστό ως Salonga Monkey ή Ntolu, είναι ένα ελάχιστα γνωστό είδος guenon που βρίσκεται μόνο στη λεκάνη του Κονγκό, που περιορίζεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Κονγκό.

Το Dryas Monkey έχει πλέον αποδειχθεί ότι τα ζώα που είχαν προηγουμένως ταξινομηθεί ως Cercopithecus salongo (κοινή ονομασία Zaire Diana Monkey) ήταν στην πραγματικότητα Dryas Monkeys.



Ορισμένες παλαιότερες πηγές αντιμετωπίζουν το Dryas Monkey ως υποείδος του Diana Monkey και το χαρακτηρίζουν ως Cercopithecus diana dryas, ωστόσο, είναι γεωγραφικά απομονωμένο από οποιονδήποτε γνωστό πληθυσμό Diana Monkey.

Ο Δρυάς Monkey είναι ένα αρκετά τυπικό δάσος guenon. Το μέγεθος του σώματος κυμαίνεται από 40 - 55 εκατοστά, με μήκος ουράς 50 - 75 εκατοστά. Οι ενήλικες Dryas Monkeys ζυγίζουν μεταξύ 4 και 7 κιλών, με έντονο σεξουαλικό διμορφισμό. Τα σημάδια του είναι παρόμοια με αυτά του Diana Monkey, εκτός του ότι το κάτω μέρος της πλάτης και τα μπροστινά άκρα του είναι πρασινωπό-γκρι χρώμα. Τα μεγέθη της ομάδας κυμαίνονται έως και 30 άτομα, με μόνο ένα ενήλικο αρσενικό.

Οι Dryas Monkeys κινούνται μέσα στο δάσος τετραπλασιασμένο (τρόπος κίνησης στον οποίο το ζώο κινείται κατά μήκος των οριζόντιων κλαδιών με κανονικό μοτίβο βάδισης που περιλαμβάνει και τα τέσσερα άκρα).

Ο προτιμώμενος βιότοπος των πιθήκων dryas πιστεύεται ότι είναι δευτερεύον δάσος ή η ανώτερη ιστορία του αρχέγονου δάσους. Οι πίθηκοι του Δρυά τρέφονται κυρίως με φυτικά υλικά, κυρίως φρούτα, λουλούδια και νεαρά φύλλα, αν και θα πάρουν και κάποια ασπόνδυλα. Η περίοδος κύησης είναι 5 μήνες, με συνήθως ένα μόνο βρέφος να γεννιέται. Η σεξουαλική ωριμότητα επιτυγχάνεται μετά από 3 χρόνια. Σε αιχμαλωσία, έχει καταγραφεί διάρκεια ζωής έως και 19 ετών.

Δρυάς Μαϊμού εκφράσεις προσώπου

Κοιτάζοντας: Αυτή η οθόνη από τον ξηρό μαϊμού χρησιμοποιείται ως οθόνη απειλής. Τα μάτια είναι στερεωμένα στο ερέθισμα και τα φρύδια ανυψώνονται και το τριχωτό της κεφαλής συρρικνώνεται, το δέρμα του προσώπου τεντώνεται επίσης μετακινώντας τα αυτιά προς τα πίσω. Κάτω από τα βλέφαρα το χρώμα είναι διαφορετικό, το οποίο έρχεται σε έντονη αντίθεση με το γύρω χρώμα του προσώπου.

shih tzu και yorkshire terrier mix

Κοιτάζοντας με ανοιχτό το στόμα: Αυτό είναι το βλέμμα που συνοδεύεται από το στόμα ανοιχτό αλλά τα δόντια είναι καλυμμένα. Αυτή είναι μια έκφραση απειλής και συμβαίνει συχνά με το κεφάλι.

Head-bobbing: Χρησιμοποιείται ως οθόνη απειλής από το dryas monkey και το κεφάλι bobs πάνω και κάτω. Αυτό συμβαίνει συχνά με το βλέμμα με ανοιχτό το στόμα.

Παρουσίαση: Αυτή η συμπεριφορά έχει διαμορφωθεί από το θηλυκό για να προκαλέσει συνωμοσία από το αρσενικό. Αυτό το μοτίβο λέει στο αρσενικό ότι είναι έτοιμη να ζευγαρώσει.

Γένος: Cercopithecus - Diana Monkey



ο Μαϊμού Ντιάνα (Cercopithecus diana) θεωρείται συχνά ένας από τους πιο όμορφους από τους πιθήκους του Παλαιού Κόσμου. Ο πίθηκος Diana βρίσκεται στη Δυτική Αφρική, από τη Σιέρα Λεόνε μέχρι τη Γκάνα. Ο πίθηκος Diana κατοικεί στα αρχέγονα δάση, αλλά δεν ευδοκιμεί σε δευτερεύοντα δάση.

Το Diana Monkey είναι ενεργό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σπάνια κατεβαίνει στο έδαφος, αλλά τρέφεται σε όλα τα επίπεδα του θόλου, υποχωρώντας στα ανώτερα επίπεδα των δέντρων τη νύχτα, αν και δεν δημιουργεί φωλιές.

Το Diana Monkey κυμαίνεται από 40 έως 55 εκατοστά σε μήκος, εκτός από την ουρά του, η οποία έχει διάμετρο 3 - 4 εκατοστά και μήκος 50 - 75 εκατοστά. Τα Diana Monkeys είναι γενικά μαύρα ή σκούρα γκρι, έχουν λευκό λαιμό, ημισέληνο σχήμα φρυδιών, ruff και γενειάδα. Η ζώνη του φρυδιού δίνει στο είδος το κοινό της όνομα, καθώς φέρεται να μοιάζει με το τόξο της θεάς Ντιάνα. Οι μασχάλες Diana Monkeys είναι επίσης λευκοί και έχουν μια άσπρη λωρίδα κάτω από τους μηρούς τους, ενώ οι πλάτες των μηρών τους και οι κάτω πλάτες τους έχουν χρώμα καστανιάς. Εκτός από τη ζώνη του φρυδιού, το ruff και την αρκούδα, και μερικά περιθώρια στα άκρα τους, η γούνα τους είναι κοντή και κομψή. Οι ενήλικες ζυγίζουν μεταξύ 4 και 7 κιλών.

Οι μαϊμούδες της Ντιάνα συνήθως ζουν σε μικρές ομάδες. Το μέγεθος της ομάδας μπορεί να φτάσει τα 30. Συνήθως υπάρχει μόνο ένας ενήλικος άνδρας, δύο ή τρεις ενήλικες γυναίκες και έως οκτώ νέοι. Η αρσενική μαϊμού της Ντιάνα δεν θα ανεχτεί άλλο ενήλικο αρσενικό και τους προειδοποιεί με το κεφάλι να χτυπάει. Όταν δεν ξεκουράζεται τις ζεστές ώρες το μεσημέρι, η ομάδα κινείται ήρεμα. Μια περιοχή ομάδων μπορεί να περιλαμβάνει 0,19 έως 0,38 τετραγωνικά μίλια. Η σίτιση και ο καλλωπισμός γίνεται με ασφάλεια από τη μέση έως την υψηλή θόλο των δασών.

Οι μαϊμούδες της Diana έχουν έντονο χρωματισμό που επιτρέπει ένα ευρύ φάσμα οπτικών κοινωνικών σημάτων και έχουν επίσης ένα ευρύ φάσμα κλήσεων συναγερμού, με διαφορετικούς ήχους για διαφορετικούς θηρευτές. Οι πίθηκοι της Ντιάνα εκπέμπουν διαφορετικά γρυλίσματα και χαμηλούς κραυγές, αλλά η κραυγή της Νταϊάνας έχει περιγραφεί ως χασμουρητό. Επίσης επικοινωνούν με τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις του κεφαλιού.

φυλές σκυλιών λύκων σκύλων tamaskan

Οι μαϊμούδες της Diana τρέφονται κυρίως με φρούτα και έντομα, ωστόσο, θα πάρουν επίσης λουλούδια, νεαρά φύλλα και ασπόνδυλα. Οι μαϊμούδες της Diana μπορούν να συσκευάσουν τα σακουλάκια στα μάγουλά τους με το ισοδύναμο περίπου ενός φορτίου στομάχου. Αυτό επιτρέπει σε αυτούς τους πιθήκους να φορτώνουν τα τρόφιμα σε μέρη κινδύνου ή ανταγωνισμού και, στη συνέχεια, να μετακινούνται σε μια πιο ασφαλή τοποθεσία για φαγητό. Εάν οι θήκες των μάγουλων είναι γεμάτες, το πίσω μέρος του χεριού χρησιμοποιείται για να ωθήσει τα τρόφιμα στο πίσω μέρος της θήκης. Η τροφή υποβάλλεται σε πολύ προσεκτική επεξεργασία (ξεφλουδισμένη, κ.λπ.) με το χέρι και το στόμα για να αυξήσει την ποιότητα και την πεπτικότητα στα είδη που καταπίνονται.

Σε καλές συνθήκες, τα ενήλικα θηλυκά αναπαράγονται κάθε χρόνο. Η κύηση διαρκεί περίπου 5 μήνες και η νεαρή νοσοκόμα από τη μητέρα τους για άλλους 6 μήνες. Μόνο ένα μόνο βρέφος γεννιέται. Αν και οι νέοι γεννιούνται σε μια αρκετά καλά αναπτυγμένη κατάσταση, με ανοιχτά μάτια και σε θέση να συλλάβουν τη μητέρα τους. Οι μητέρες της Diana Monkey εμφανίζονται ανήσυχες και κτητικές, σπάνια αφήνουν τα μικρά βρέφη να τα αφήσουν. Καθώς τα βρέφη μεγαλώνουν, γίνονται πολύ παιχνιδιάρικα. Οι νεαροί φτάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα σε ηλικία περίπου 3 ετών. Οι κόρες παραμένουν στις κοινωνικές ομάδες των μητέρων τους, ενώ τα αρσενικά εγκαταλείπουν τις γεννητικές τους ομάδες λίγο πριν φτάσουν στη σεξουαλική ωριμότητα. Οι μαϊμούδες της Ντιάνα μπορεί να ζήσουν έως και 20 χρόνια στην άγρια ​​φύση. Η διάρκεια ζωής τους σε αιχμαλωσία είναι 22 χρόνια.

Ο πίθηκος Diana θεωρείται ότι κινδυνεύει από το IUCN καθώς και από την Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι κύριοι κίνδυνοι για αυτούς είναι η καταστροφή των οικοτόπων (τώρα περιορίζονται ουσιαστικά σε παράκτιες περιοχές) και το κυνήγι για κρέας θάμνων. Οι δασικές φυλές τους κυνηγούν για φαγητό και οι επαγγελματίες κυνηγοί τους κυνηγούν για να πουλήσουν σε τοπικές αγορές, απειλώντας τη συνεχιζόμενη ύπαρξή τους. Η αποψίλωση των δασών ήταν ο μεγαλύτερος παράγοντας μείωσης του αριθμού. Οι πίθηκοι της Ντιάνα κυνηγούνται από στεμμένους αετούς, λεοπαρδάλεις, χιμπατζήδες και ανθρώπους.

Γένος: Cercopithecus - Roloway Monkey

ο Roloway μαϊμού (Cercopithecus roloway) είναι ένας από τους τρεις πιό απειλούμενους πιθήκους της Γκάνας στη δυτική ακτή της Αφρικής. Οι πίθηκοι Roloway είναι ένα δενδροειδές είδος που βρίσκεται κυρίως σε ανενόχλητα, ώριμα δάση. Δυστυχώς, δεν φαίνεται να είναι πολύ προσαρμόσιμα στις αλλαγές του οικοτόπου τους, καθιστώντας τα ιδιαίτερα ευάλωτα στην ανθρώπινη δραστηριότητα.

Οι πίθηκοι Roloway βρίσκονται στη Γκάνα και στην ανατολική Ακτή του Ελεφαντοστού, επίσης στη Γουινέα, στην Ακτή Ελεφαντοστού, στη Λιβερία και στη Σιέρα Λεόνε. Οι πίθηκοι Roloway κατοικούν κυρίως στα δάση και βρίσκονται κάτω από το κουβούκλιο των τροπικών δασών.

Το μέσο μέγεθος ενός ενήλικα αρσενικού πιθήκου Roloway είναι περίπου 5 κιλά και για τις γυναίκες, 4 κιλά. Το χρώμα των μαλλιών του προσώπου τους είναι μαύρο, ωστόσο, έχουν λευκή γενειάδα. Πορτοκαλί χρωματισμός μπορεί να βρεθεί στο εσωτερικό των πίσω ποδιών τους.

Οι πίθηκοι Roloway ζουν σε ομάδες από 15 έως 30 άτομα και όπως και άλλα πρωτεύοντα, αλληλεπιδρούν και μετακινούνται με άλλους πρωτεύοντες στο δάσος. Οι αρσενικοί πίθηκοι Roloway τείνουν να εγκαταλείπουν μόνιμα την οικογενειακή τους ομάδα σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Οι θηλυκοί πίθηκοι Roloway είναι φιλολογικοί. Αυτό σημαίνει ότι μένουν με την ομάδα στην οποία γεννήθηκαν.

Όπως όλοι οι πίθηκοι, οι πίθηκοι Roloway επικοινωνούν φωνητικά. Οι κλήσεις τους χρησιμοποιούνται για να ειδοποιήσουν την ομάδα σε έναν αρπακτικό ή άλλο μαϊμού. Είναι ένα προειδοποιητικό σήμα κινδύνου. Τα αρσενικά μπορούν επίσης να ζητήσουν να επιστρέψουν το στρατό μαζί αν έχουν μετακινηθεί πολύ μακριά. Οι πίθηκοι Roloway επικοινωνούν επίσης οπτικά. Κοιτάζουν επίμονα όταν απειλούν άλλο μαϊμού ή εχθρό. Όταν το κάνουν αυτό, σηκώνουν επίσης τα φρύδια τους που ωθούν το τριχωτό της κεφαλής τους προς τα πίσω, δείχνοντας τη φωτεινή λευκή γούνα στη γραμμή των φρυδιών τους. Μερικές φορές κοιτάζουν επίσης με το στόμα ανοιχτό αλλά δεν δείχνουν τα δόντια τους. Αυτή είναι επίσης μια απειλητική στάση. Άλλες φορές χτυπούν επίσης το κεφάλι τους ενώ κοιτάζουν επίμονα.

Οι πίθηκοι Roloway είναι frugivore-insectivores που σημαίνει ότι τρώνε κυρίως φρούτα και έντομα. Τρώνε επίσης φύλλα και σπόρους.

Οι πίθηκοι Roloway γεννούν έναν απόγονο κάθε φορά μετά από μια περίοδο κύησης 5 - 6 μηνών. Η διάρκεια ζωής του πιθήκου Roloway είναι 20 - 30 χρόνια σε αιχμαλωσία, δεν είναι σίγουρο πόσο καιρό ζουν στην άγρια ​​φύση, αλλά θα ήταν μάλλον μικρότερο.

χρώματα πιτ μπουλ

Ο πίθηκος Roloway θεωρείται ότι κινδυνεύει από το IUCN. Οι πίθηκοι Roloway δέχονται θηράματα γερακιών, λεοπαρδάλων, χιμπατζήδων και ανθρώπων. Μια πρόσφατη μείωση των πιθήκων Roloway σχετίζεται κατά πάσα πιθανότητα με τη μείωση των δασικών οικοτόπων και την αποψίλωση των δασών. Τα τελευταία 100 χρόνια, η Γκάνα έχει χάσει το 80% των δασών της. Οι πίθηκοι απειλούνται επίσης από το εκτεταμένο κυνήγι κρέατος. Πάνω από 800 τόνοι κρέατος θάμνων πωλούνται στις αγορές της Γκάνας κάθε χρόνο.

Γένος: Cercopithecus - Greater Spot-Nosed Monkey

Μεγαλύτεροι πίθηκοι με μύτη (Cercopithecus nictitans) είναι οι μικρότεροι πίθηκοι από την ομάδα πρωτευόντων του Παλαιού Κόσμου. Τουλάχιστον 3 διαφορετικά είδη guenon έχουν κηλίδες στις μύτες τους, το Greater Spot-nosed, Lesser Spot-nosed και το Red-tailed guenon.



Πιθήκοι με μεγαλύτερες κηλίδες βρίσκονται στη Λιβερία, στην Ακτή του Ελεφαντοστού, στη Νιγηρία, προφανώς στον ποταμό Itimbiri στο ΒΔ Dem. Δημοκρατία του Κονγκό, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Ρίο Μούνι και Bioko (Ισημερινή Γουινέα). Οι πιθήκοι Greater Spot-Nosed φαίνεται να προτιμούν τροπικά δάση δίπλα σε ποτάμια.

μίγμα πιτ μπουλ ροτβάιλερ

Το μήκος του κεφαλιού και του σώματος των πιθήκων Greater Spot-Nosed είναι 320 - 450 miilimetres και το μήκος της ουράς είναι 360 - 525 mm. Τα αρσενικά ζυγίζουν περίπου 1250 γραμμάρια και τα θηλυκά περίπου 760 γραμμάρια. Η γούνα τους είναι ένα πρασινωπό γκρι ή μαύρο έως πρασινωπό κίτρινο ή λαβή. Τα κάτω μέρη τους είναι λευκά ή γκριζωπά.

Οι πιθήκοι Greater Spot-Nosed έχουν πρόσωπα που είναι γυμνά εκτός από μερικές μαύρες τρίχες στο πάνω χείλος που μερικές φορές είναι κίτρινες. Τα μάγουλά τους έχουν κίτρινη γούνα με μαύρη άκρη και υπάρχει μια μαύρη γραμμή που εκτείνεται από το μάτι στη μισή απόσταση από το αυτί. Τα μάτια τους είναι μαύρα και περιβάλλονται από κίτρινο ή πορτοκαλί δέρμα.

Η γούνα στην κορυφή του κεφαλιού είναι μαύρη και έχουν λευκή χαίτη που εκτείνεται σε όλο το λαιμό και το στήθος από τη βάση του ενός αυτιού στο άλλο. Τα εξωτερικά άκρα είναι ανοιχτό κίτρινο με κόκκινο χρώμα και τα χέρια και τα πόδια έχουν παρόμοιο χρώμα. Η ουρά είναι γκρίζο καφέ ή μαύρο πάνω και κιτρινωπό κάτω με μια μαύρη άκρη. Οι παραλλαγές μεταξύ των ατόμων είναι από μια συνολική ελιά σε μια πραγματική πράσινη απόχρωση. Η κύρια διατροφή του πιθήκου Greater Spot-Nosed αποτελείται από φρούτα και έντομα.

Οι πιθήκοι Greater Spot-Nosed είναι προφανώς μη εδαφικοί, με ενήλικα αρσενικά να ενεργούν ως ηγέτες κατά τη διάρκεια της ημέρας και ως φύλακες τη νύχτα. Τα ενήλικα θηλυκά ξεπερνούν τα ενήλικα αρσενικά. Ζουν σε μικρά στρατεύματα από 10 έως 40 άτομα που κυριαρχούνται από ένα μόνο άνδρα.

Οι γυναίκες είναι πιο εδαφικές από τους άνδρες και είναι τα μόνα μόνιμα μέλη της ομάδας. Οι πιθήκοι Greater Spot-Nosed δεν είναι τόσο κοινωνικοί όσο μερικοί από τους άλλους πρωτεύοντες και κάθε περιποίηση ή κοινωνικοποίηση συνήθως παρατηρείται μεταξύ μιας μητέρας και του βρέφους της. Τα αρσενικά και τα θηλυκά σπάνια αλληλεπιδρούν εκτός εάν είναι σεζόν αναπαραγωγής.

Η περίοδος κύησης ενός θηλυκού πιθήκου Greater Spot-Nosed είναι μεταξύ 158 - 166 ημερών. Τα βρέφη ζυγίζουν περίπου 230 γραμμάρια κατά τη γέννηση. Η σεξουαλική ωριμότητα επιτυγχάνεται σε ηλικία 4,5 σε γυναίκες και περίπου 1-2 χρόνια αργότερα σε άνδρες. Οι πρώτες γεννήσεις είναι γνωστό ότι συμβαίνουν ήδη από τον τρίτο χρόνο και μέχρι το έβδομο έτος.

Οι γεννήσεις συμβαίνουν κάθε 1 έως 3 χρόνια και τα βρέφη θηλάζουν από τις μητέρες τους για περίπου 6 μήνες, ωστόσο, μπορεί να αρχίσουν να τρώνε στερεά σε ηλικία 2 μηνών. Υπάρχει ένα κυρίαρχο αρσενικό σε αυτές τις ομάδες μαϊμού, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει γεννήσει κανένα από τα βρέφη της ομάδας. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, μοναχικά αρσενικά ή αρσενικά από άλλες ομάδες θα διεισδύσουν στην ομάδα και θα ζευγαρώσουν με τα θηλυκά. Η διάρκεια ζωής του πιθήκου Greater Spot-Nosed είναι 20 - 25 χρόνια.

Οι πιθήκοι Greater Spot-Nosed ταξινομούνται ως απειλούμενοι λόγω απώλειας ενδιαιτημάτων. Οι πιθήκοι Greater Spot-Nosed δέχονται μεγάλες γάτες και γεράκια.