Μεγάλο πράσινο Macaw

Πηγή εικόνας

ο Μεγάλο πράσινο Macaw , που ονομάζεται επίσης Buffaw's Macaw (Ara ambiguus) είναι ένας παπαγάλος της Κεντρικής Αμερικής που βρίσκεται στη Νικαράγουα, την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά, την Κολομβία και τον Ισημερινό.

Εξαιρετικά χαρακτηριστικά Green Macaw



Υπέροχα πράσινα μακώ είναι πράσινο, με κοκκινωπό μέτωπο και απαλό μπλε κάτω γλουτό και φτερά άνω ουράς. Οι ουρές τους έχουν καφετί κόκκινο με πολύ ανοιχτό μπλε χρώμα. Το Great Green Macaw μπορεί να μεγαλώσει σε μήκος 85 - 90 εκατοστά. Έχει μια κόκκινη μετωπική ζώνη πάνω από ένα τεράστιο μαύρο ράμφος. Έχει γυμνή περιοχή προσώπου με μαύρες γραμμές. Οι γραμμές του προσώπου είναι πιο κοκκινωπές σε μεγαλύτερα (ειδικά θηλυκά) πουλιά. Το Great Green Macaw κάνει δυνατά τσακίσματα και γρυλίσματα και μια έντονη κλήση «aaa».



Το ράμφος αυτού του μακώ είναι μεγαλύτερο από αυτό του Scarlet macaw. Είναι προσαρμοσμένο στο άνοιγμα των πολύ σκληρών καρπών της αμυγδαλιάς (Dipteryx panamensis). Ο κύκλος ζωής του Great Green Macaw συνδέεται πολύ στενά με τα δέντρα Dipteryx καθώς φωλιάζει σε κοίλες κοιλότητες αυτού του δέντρου και εξαρτάται από τα φρούτα του ως κύρια τροφή.

Μεγάλο πράσινο μακώ σε αιχμαλωσία

Το Great Green Macaw εκτρέφεται μερικές φορές σε αιχμαλωσία, έχοντας μια λιγότερο νευρική προσωπικότητα από τα περισσότερα άλλα macaw, αλλά εξακολουθεί να φαίνεται πολύ σπάνια ως κατοικίδιο.

Μεγάλη κατάσταση συντήρησης Green Macaw

Το Great Green Macaw έχει καταχωριστεί ως απειλούμενο με εξαφάνιση επειδή η εκτεταμένη καταστροφή ενδιαιτημάτων και η σύλληψη για το εμπόριο κλουβιών-πτηνών θεωρείται ότι προκάλεσαν πολύ γρήγορες και συνεχιζόμενες μειώσεις του πληθυσμού. Αυτές οι απειλές είχαν τόσο σημαντικό αντίκτυπο που είναι πολύ σπάνιες σε τέσσερις από τις έξι πολιτείες και ο συνολικός πληθυσμός είναι πλέον ύποπτος ότι είναι μικρός.

Το Great Green Macaw υπήρξε ένα από τα βασικά στοιχεία στην πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου Εθνικού Πάρκου στην Κόστα Ρίκα, του Εθνικού Πάρκου Maquenque. Ήδη σημαντικά τμήματα του υπάρχοντος βιότοπου πουλιών καλύπτονται από προστατευόμενες περιοχές και άλλα έργα διατήρησης.

Ο τρέχων πληθυσμός των Great Green Macaws εκτιμάται σε 1.000 - 2.499 άτομα.