Γίγαντας Panda Bear

Πηγή εικόνας

ο Γιγάντιο πάντα (μαύρο και άσπρο γάτα-πόδι) (Ailuropoda melanoleuca), είναι ένα θηλαστικό που ταξινομείται στην οικογένεια αρκούδων, Ursidae, που προέρχεται από την κεντροδυτική και νοτιοδυτική Κίνα. Τα γιγαντιαία Pandas είναι ένα από τα σπανιότερα θηλαστικά στον κόσμο. Οι Pandas αναγνωρίζονται εύκολα από τα μεγάλα, διακριτικά μαύρα μπαλώματά τους γύρω από τα μάτια, πάνω από τα αυτιά και στο στρογγυλό σώμα τους.

Οι γιγάντιες pandas ζουν σε λίγες οροσειρές στην κεντρική Κίνα, στις επαρχίες Sichuan, Shaanxi και Gansu. Κάποτε οι Πάντες ζούσαν σε πεδινές περιοχές, ωστόσο, η γεωργία, η εκκαθάριση των δασών και η άλλη ανάπτυξη περιορίζουν πλέον τα γιγαντιαία pandas στα βουνά.

Τα ορεινά δάση που καλύπτονται από την Κίνα, εξαφανίστηκαν αργά τον τελευταίο αιώνα. Πολλές από τις περιοχές μπαμπού που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατροφή και την επιβίωση των Πάντας περιορίζονται από ανθρώπους που στη συνέχεια χτίζουν αγροκτήματα εκεί. Το Giant Panda είναι ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση, η Κίνα έχει 239 γιγάντιους pandas σε αιχμαλωσία (128 από αυτούς στο Wolong και 67 στο Chengdu) και άλλα 27 pandas που ζουν εκτός της χώρας. Εκτίμησε επίσης ότι περίπου 1.590 pandas ζουν στην άγρια ​​φύση.



Χαρακτηριστικά γίγαντας Panda

σκυλί τζου γιόρκι

Το Giant Panda έχει ασπρόμαυρο παλτό. Τα ενήλικα pandas έχουν μήκος περίπου 1,5 μέτρα και ύψος περίπου 75 εκατοστά στον ώμο. Τα αρσενικά είναι 10 - 20% μεγαλύτερα από τα θηλυκά. Τα αρσενικά pandas μπορούν να ζυγίσουν έως και 115 κιλά (253 κιλά). Τα γυναικεία pandas είναι γενικά μικρότερα από τα αρσενικά και μπορεί περιστασιακά να ζυγίζουν έως και 100 κιλά (220 κιλά).

Το γιγαντιαίο panda έχει ένα τυπικό σώμα αρκούδων. Οι Pandas έχουν μαύρη γούνα στα αυτιά τους, μπαλώματα στα μάτια, ρύγχους, πόδια και ώμους. Το υπόλοιπο παλτό των pandas είναι λευκό. Το παχύ παλτό, το μάλλινο παλτό το κρατά ζεστό στα δροσερά δάση του οικοτόπου του.

Τα γιγαντιαία pandas έχουν μεγάλα μοριακά δόντια και ισχυρούς μυς σιαγόνων για σύνθλιψη σκληρού μπαμπού. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι αυτές οι αρκούδες που μοιάζουν με χάδια είναι αξιαγάπητες, ωστόσο, οι γιγάντιες pandas μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνες με οποιαδήποτε άλλη αρκούδα.



Οι Pandas έχουν τους μεγαλύτερους γομφίους από όλα τα σαρκοφάγα θηλαστικά. Τα μπροστινά πόδια του panda έχουν έναν επιπλέον «αντίχειρα» που ονομάζεται «αντίθετος ψευδο αντίχειρας» ο οποίος χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τους «δείκτες» του και επιτρέπει στο panda να πιάσει ακόμη και μικρούς βλαστούς μπαμπού με ακρίβεια.

Μετά τη νωθρότητα, το panda έχει τη μεγαλύτερη ουρά στην οικογένεια αρκούδων με μήκος 4 - 6 ίντσες. Οι γίγαντες Pandas μπορούν συνήθως να ζήσουν για να είναι 20 - 30 ετών σε αιχμαλωσία.

Διατροφή Giant Panda

Αν και οι Πάντες τρώνε κυρίως μπαμπού, εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως σαρκοφάγο. Οι Πάντες έχουν ένα πεπτικό σύστημα σαρκοφάγου, ωστόσο, έχουν προσαρμοστεί σε μια χορτοφαγική διατροφή μέσω της μεγάλης κατανάλωσης μπαμπού. Ένα πεπτικό σύστημα Pandas δεν μπορεί να αφομοιώσει την κυτταρίνη στο μπαμπού, γι 'αυτό πρέπει να τρώει τόσο πολύ και για μεγάλες περιόδους της ημέρας.

Ο μέσος όρος Giant Panda τρώει έως 20 έως 30 κιλά μπαμπού την ημέρα. Επειδή τα pandas καταναλώνουν μια δίαιτα χαμηλή σε διατροφή, είναι σημαντικό να διατηρούν το πεπτικό τους σύστημα γεμάτο. Οι Pandas μπορεί να τρώνε άλλα τρόφιμα όπως μέλι, αυγά, ψάρι, γιαμ, φύλλα θάμνων, πορτοκάλια και μπανάνες.

Οι Πάντες δεν αδρανοποιούν καθώς δεν μπορούν να αποθηκεύσουν αρκετό λίπος για να τους τροφοδοτήσουν το χειμώνα με τη διατροφή τους από μπαμπού.

Συμπεριφορά Giant Panda

Οι Pandas είναι καλοί στην αναρρίχηση των δέντρων και μπορούν επίσης να κολυμπήσουν. Οι Pandas είναι δύσκολο να το δουν στη φύση καθώς ζουν ανάμεσα στα πυκνά πυκνά φυτά μπαμπού σε δάση παλαιάς ανάπτυξης που είναι ο αγαπημένος τους βιότοπος. Τα Pandas είναι πολύ μοναχικά πλάσματα και θα ζήσουν μόνα τους και θα συναντήσουν μόνο άλλα pandas κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος.

Οι γιγαντιαίες αρκούδες panda είναι σιωπηλά πλάσματα τις περισσότερες φορές, ωστόσο, μπορούν να ξεφλουδίσουν. Οι Πάντες δεν βρυχάται σαν άλλες αρκούδες, ωστόσο, έχουν 11 διαφορετικές κλήσεις, τέσσερις από τις οποίες χρησιμοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος.

Το Giant Panda δραστηριοποιείται στο λυκόφως και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα δημιουργεί πυκνά σε σπηλιές, κοίλα δέντρα και πυκνά αλσύλλια. Για να αποφευχθεί ο ανταγωνισμός με άλλα pandas για τα τρόφιμα και για να δείξει την παρουσία του, το Panda θα σηματοδοτήσει την επικράτειά του βάζοντας μια έντονη έκκριση από τους πρωκτικούς αδένες του σε πέτρες και κορμούς δέντρων.

Η γκάμα των ανδρών Giant Pandas μπορεί να αλληλεπικαλύπτεται με πολλές γυναικείες περιοχές και όταν φτάνει η σεζόν αναπαραγωγής κατά την άνοιξη, θα προσπαθήσει να ζευγαρώσει με αυτές τις τοπικές γυναίκες.

Χαρακτηριστικά μίγματος εργαστηρίου pitbull

Τα θηλυκά Pandas συνήθως ανακοινώνουν την ετοιμότητά τους να αναπαράγονται γίνοντας πιο φωνητικά και αφήνοντας ειδικά σημάδια αρώματος για να επιτρέψουν στα αρσενικά να τα παρακολουθούν. Τα θηλυκά γεννούν τα μωρά τους το φθινόπωρο και παραμένουν ως συνεχείς σύντροφοι για τους επόμενους 18 μήνες ή περισσότερο.

Οι Πάντες σημαίνουν επιθετικότητα χαμηλώνοντας το κεφάλι τους και κοιτάζοντας τους αντιπάλους τους. Για να υποδείξει την υποτακτικότητα, ένα panda θα βάλει το κεφάλι του ανάμεσα στα μπροστινά του πόδια και συχνά κρύβει τα μάτια του με τα πόδια του. Αυτή η θέση υιοθετείται επίσης από γυναίκες κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος και από αιχμαλωτισμένα ζώα που παρενοχλούνται από τον άνθρωπο. Σε κοντινή απόσταση, η επιθετικότητα σηματοδοτείται από ένα κτύπημα με ένα πόδι, ή από μια χαμηλή γκρίνια ή φλοιό που θα στείλει έναν αντίπαλο να σκαρφαλώνει στο πλησιέστερο δέντρο.

Αναπαραγωγή γίγαντας Panda

Οι γίγαντες Πάντες έχουν πολύ αργό ρυθμό αναπαραγωγής, ο οποίος δυστυχώς συμβάλλει στη μείωση του αριθμού τους. Ο γιγαντιαίος Πάντας συντρόφισε την άνοιξη. Ο χρόνος κύησης του θηλυκού panda κυμαίνεται μεταξύ 112 ημερών και 163 ημερών. Μετά από αυτή τη φορά, θα γεννήσει ένα μόνο παιδί. Σε σπάνιες περιπτώσεις, θα παράγει 2 - 3 μικρά, αλλά συνήθως μόνο ένα θα επιβιώσει.

Το θηλυκό panda μπορεί να συλλάβει μόνο σε μια περίοδο οίστρου 72 ωρών που συμβαίνει μόνο κατά την περίοδο αναπαραγωγής της άνοιξης.

Λόγω αυτού του περιορισμένου χρόνου για τη γυναίκα να μείνει έγκυος, ορισμένα ζευγάρια ζευγαρώματος συχνά συζευγνύονται για αρκετές ώρες, ενώ άλλα ζευγάρια ζευγαρώματος θα συζευγνύονται μόνο μία φορά. Τα αρσενικά pandas είναι πιο σεξουαλικά ενεργά για περισσότερο και θα προσπαθήσουν να ζευγαρώσουν με πολλά θηλυκά pandas κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τα ζευγάρια ζευγαρώματος δεν θα δείξουν ενδιαφέρον το ένα στο άλλο για οποιαδήποτε άλλη στιγμή του έτους.

Το θηλυκό panda γεννά το φθινόπωρο. Τα μικρά panda είναι πολύ μικρά, ζυγίζουν μεταξύ 3,5 και 6 ουγγιές. Έχουν μικρή γούνα, έχουν ροζ χρώμα λευκό, τυφλό και πολύ αβοήθητο. Κανένα άλλο θηλαστικό δεν γεννά τόσο μικρό μωρό, εκτός από μαρσιποειδή όπως το καγκουρό που κρατά τα μωρά της στη θήκη της μέχρι να αναπτυχθούν πλήρως. Μια μητέρα panda θα κουβαλάει το παιδί της στην αγκαλιά της και θα φροντίζει συνεχώς για κάθε ιδιοτροπία της. Τα παιδιά της Panda κλαίνε σαν τα ανθρώπινα μωρά όταν χρειάζονται σίτιση ή χρειάζονται φροντίδα από τη μητέρα τους. Κλαίνε για γάλα περίπου κάθε 2 ώρες περίπου. Μεταξύ των χρόνων σίτισης, η μητέρα panda θα κρατάει συνεχώς το μωρό της πολύ απαλά.

Αυτή η προσεκτική συμπεριφορά θα συνεχιστεί έως ότου το παιδί είναι σε θέση να μετακινηθεί από μόνο του όταν το παιδί είναι περίπου 3 μηνών. Σε αυτήν την ηλικία, το παιδί θα συνεχίσει να ακολουθεί τη μητέρα του γύρω του και έως 6 μήνες το παιδί μπορεί να αρχίσει να τρώει μπαμπού. Τελικά απογαλακτίζονται οι μητέρες τους σε ηλικία περίπου 9 μηνών. Ο απογαλακτισμός των μωρών την άνοιξη μετά τη γέννησή τους είναι η ιδανική στιγμή, καθώς διατίθενται οι νεότεροι βλαστοί μπαμπού με πολλές πρωτεΐνες. Αυτό δίνει στα μικρά παιδιά την καλύτερη δυνατή ζωή σε μια δίαιτα που στις καλύτερες συνθήκες είναι κακής διατροφικής ποιότητας. Σε ηλικία περίπου ενός έτους, τα μικρά μπορούν να ζυγίζουν 75 κιλά, που είναι περίπου το ένα τρίτο του βάρους των ενηλίκων.

Τα θηλυκά pandas δεν φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα έως ότου είναι 5 έως 6 ετών. Ωστόσο, ακόμη και οι νεαρές, άπειρες γυναικείες pandas εμφανίζουν ένα ένστικτο της μητέρας και ξέρουν αμέσως πώς να φροντίζουν τους νέους χωρίς να χρειάζονται εξάσκηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι καμία εποχή αναπαραγωγής δεν σπαταλάται μέσω της «αδέξιας γονικής μέριμνας». Επειδή τα θηλυκά pandas αρχίζουν να αναπαράγονται αρκετά αργά και εκτρέφουν μόνο ένα νεαρό παιδί κάθε 2 χρόνια, θα εκτρέφουν μόνο συνολικά περίπου 7 απογόνους στη διάρκεια της ζωής της. Μέχρι την ηλικία των 22 ετών, ένα θηλυκό panda θεωρείται «ηλικιωμένο» και πιθανώς «μετα-αναπαραγωγικό». Ο χαμηλός ρυθμός αναπαραγωγής των γιγάντιων pandas καθιστά πολύ δύσκολο για έναν τεράστιο πληθυσμό panda να ανακάμψει από τη μείωση του αριθμού.

σκυλί που μοιάζει με σφουγγαρίστρα το όνομα

Με πολλά προγράμματα διατήρησης σε ισχύ σήμερα, το Panda προσπαθεί απεγνωσμένα να σωθεί από την εξαφάνιση. Θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στο βασίλειο των ζώων εάν αυτή η μεγάλη αρκούδα είχε εξαλειφθεί εντελώς.

Κατάσταση διατήρησης Giant Panda

Πιθανώς η πιο σημαντική απειλή για την επιβίωση του Giant Panda Bear είναι η καταστροφή των φυσικών οικοτόπων τους, μαζί με τον αυξημένο πληθυσμό και τη λαθροθηρία. Οι διάφορες ποικιλίες μπαμπού περνούν περιοδικά ως μέρος του κύκλου ανανέωσής τους. Χωρίς τη δυνατότητα μετακίνησης σε νέες περιοχές που δεν έχουν επηρεαστεί, ο λιμός και ο θάνατος θα συμβούν σίγουρα για το γιγαντιαίο panda. Τέτοιες καταστροφές του μπαμπού έθεσαν επίσης τα γιγαντιαία pandas σε πιο άμεση επαφή με τους αγρότες και τους λαθροκυνηγούς καθώς οι αρκούδες προσπαθούν να βρουν νέες περιοχές στις οποίες θα ταΐσουν.

Η πρόσφατη ανακοίνωση ότι η κινεζική κυβέρνηση θα διπλασιάσει σχεδόν τις προστατευόμενες περιοχές για γιγάντιες pandas στην οροσειρά Qinling, δημιουργώντας πέντε νέα αποθέματα panda και πέντε «διαδρόμους» (που συνδέουν προστατευόμενες περιοχές) αναμένεται να έχει σημαντικό όφελος για το μέλλον του panda. Πολλοί οργανισμοί υποστηρίζουν συνεχώς και προσπαθούν να βρουν τρόπους για να σώσουν και να διατηρήσουν την ύπαρξη αυτής της ειδικής, αξιολάτρευτης αρκούδας.