Γίγαντας Anteater

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

Anteaters ανήκουν στην παραγγελία «Pilosa» που περιλαμβάνει επίσης τους Sloths. Το Giant Anteater είναι το μεγαλύτερο από τα είδη Anteater, εξ ου και το όνομά του. Άλλα είδη Anteater περιλαμβάνουν το Silky Anteater (Cyclopes didactylus) και το Collared Anteater (Tamandua tetradactyla). Τα γιγαντιαία Anteaters βρίσκονται σε δάση και σαβάνες σε όλη την Κεντρική και Νότια Αμερική, από το Μπελίζ έως τη Βόρεια Αργεντινή, αλλά είναι πιο κοινά στο Νότο.

Περιγραφή Giant Anteater

Τα Anteaters είναι ένα από τα πιο ξένα ζώα στον πλανήτη μας. Το Giant Anteater μπορεί να έχει μήκος έως και 2 μέτρα (6,5 πόδια) από τη μύτη έως την ουρά και ζυγίζει 40 - 100 λίβρες. Το παλτό Giant Anteaters είναι γκριζωπό / καφέ με μαύρο και άσπρο διαγώνιο σημάδι στους ώμους τους. Τα μαλλιά τους είναι φυσικά στα πάνω μέρη αλλά μακριά και δασύτριχα στα κάτω μέρη και στην ουρά.

Η ουρά Anteaters είναι μακριά και θαμνώδης και μπορεί να μετρήσει μόνο 2 - 3 πόδια. Τα κεφάλια τους είναι μακριά και στενά με ένα μικρό μαύρο ρύγχος στο τέλος. Τα μάτια και τα αυτιά τους είναι μικρά και έχουν πολύ μεγάλη κολλώδη γλώσσα.



Golden retriever αναμεμειγμένο με corgi

Τα Giant Anteaters έχουν τέσσερα κοντά, ανθεκτικά πόδια. Κάθε πόδι αποτελείται από 5 ψηφία με τα 3 μεσαία ψηφία στα μπροστινά τους πόδια να είναι εξοπλισμένα με τεράστια, αιχμηρά νύχια που χρησιμοποιούνται για το σπάσιμο ανοιχτών φωλιών τερμιτών και μυρμηγκιών. Επειδή έχουν αυτά τα μακριά νύχια στα πόδια τους, το anteater πρέπει να περπατά στις αρθρώσεις του με τα νύχια τους διπλωμένα για να τα προστατεύουν. Τα νύχια τους είναι πολύ ισχυρά και αυτή η αντοχή είναι απαραίτητη καθώς οι φωλιές τερμιτών και μυρμηγκιών αναμιγνύονται με χώμα και σάλιο τερμιτών που γίνονται εξαιρετικά σκληρά όταν ψήνονται στον ήλιο.

Τα Anteaters δεν έχουν δόντια και μετά να μαζέψουν τα έντομα με τις μακριές γλώσσες τους, το anteater τους συνθλίβει με μαξιλαράκια στο στόμα τους πριν τα καταπιεί. Αν και η όραση και η ακοή Anteaters δεν είναι πολύ καλά ανεπτυγμένα, έχουν μια υπέροχη αίσθηση οσμής. Οι Giant Anteaters έχουν έναν αρκετά μικρό εγκέφαλο σε σύγκριση με το μέγεθος του σώματός τους, αν και έχουν μεγάλα κρανία που μπορούν να εκτείνονται έως και 18 ίντσες σε μήκος.

Golden retriever αναμεμειγμένο με poodle

Giant Anteater Habitat

Οι προτιμώμενοι βιότοποι των Giant Anteaters είναι λιβάδια, τροπικά δάση, ανοιχτά δάση και ξηρές σαβάνες.

Διατροφή Giant Anteater

Οι Giant Anteaters είναι εξειδικευμένοι σαρκοφάγοι θηρευτές τερμιτών και μυρμηγκιών. Ανιχνεύουν μυρμηγκιάδες και αναχώματα τερμιτών με την οξεία αίσθηση μυρωδιάς τους. Όταν εντοπίσουν το θήραμά τους, τα anteater σκάβουν τη φωλιά με τα τεράστια, αιχμηρά νύχια της. Το anteater στη συνέχεια εισάγει την πολύ μακριά γλώσσα του στη φωλιά και εξάγει τα έντομα που στη συνέχεια τοποθετούνται στο πεπτικό σύστημα.



Το anteater έχει τεράστιους σιελογόνους αδένες που παράγουν μεγάλες ποσότητες κολλώδους σάλιου στη γλώσσα που επιτρέπει σε πολλά μυρμήγκια, τερμίτες και τα αυγά τους να κολλήσουν σε αυτό ταυτόχρονα. Οι μικροσκοπικές προεξοχές που μοιάζουν με τη σπονδυλική στήλη βοηθούν περαιτέρω τη διαδικασία φαγητού. Η γλώσσα του μπορεί να εκτείνεται έως και 2 πόδια σε μήκος και μπορεί να κτυπηθεί μέσα και έξω από τη φωλιά των εντόμων δύο φορές το δευτερόλεπτο. Μπορούν να καταναλωθούν έως και 30.000 - 35.000 μυρμήγκια σε μια μέρα. Τα Anteaters δεν καταστρέφουν ποτέ εντελώς μια φωλιά. Τα έντομα μπορούν να επιδιορθώσουν γρήγορα τις ζημιές τους και το anteater είναι σε θέση να επιστρέψει στη φωλιά για να ταΐσει ξανά. Οι Anteaters είναι πολύ προσεκτικοί για να αποφύγουν τα επικίνδυνα και επιθετικά μυρμήγκια στρατιωτών.

Συμπεριφορά Giant Anteater

Τα Giant Anteaters είναι μοναχικά ζώα. Μόνο οι μητέρες και οι νέοι τους φαίνονται γενικά μαζί. Τα Anteaters είναι περιπλανώμενα ζώα και τείνουν να μην μένουν σε ένα σημείο, αν και ορισμένα αρσενικά μπορούν να έχουν περιοχές ενός τετραγωνικού μιλίου (μεγαλύτερη για τις γυναίκες). Τα εδάφη επισημαίνονται με πρωκτικές εκκρίσεις. Καταλαμβάνοντας τόσο αγροτικές όσο και πυκνοκατοικημένες περιοχές, το anteater είναι πιο νυχτερινό εάν κατοικεί σε κατοικημένες περιοχές που κυνηγούν το θήραμα τη νύχτα. Στις αγροτικές περιοχές, οι anteaters θα βρουν καταφύγιο για τη νύχτα ίσως σε ένα κοίλο δέντρο ή ένα μικρό έδαφος κατάθλιψη μετά από μια μέρα σίτισης.

Τα Anteaters δεν είναι πολύ φωνητικά ζώα, ωστόσο, θα κάνουν έναν ήχο «φουσκώματος» εάν ανησυχούν και τα βρέφη θα «γκρινιάζουν» εάν πέσουν από την πλάτη της μητέρας τους.

Αναπαραγωγή Giant Anteater

Η περίοδος κύησης για το θηλυκό anteater είναι 6 μήνες μετά την οποία θα γεννηθεί ένα βρέφος. Τα θηλυκά γεννούν σε διπολική θέση (στα πίσω πόδια) χρησιμοποιώντας την ουρά της για να στηρίξει τον εαυτό της. Τα βρέφη γεννιούνται με πλήρη γούνα και σημάδια. Το βρέφος τρέφεται από τους θηλαστικούς αδένες των θηλυκών για περίπου 6 μήνες και θα επιστρέψει στις μητέρες του για έως και ένα χρόνο, παρόλο που είναι ικανό για μια μικρή, αργή καλπασμό. Το βρέφος θα παραμείνει με τη μητέρα του για έως και 2 χρόνια ή μέχρι να μείνει ξανά έγκυος. Σε αυτό το στάδιο, το βρέφος θα απομακρυνθεί από τη μητέρα του για να ξεκινήσει τη ζωή του και θα φθάσει στη σεξουαλική ωριμότητα (σε θέση να αναπαράγεται) μεταξύ 2 - 4 ετών. Η διάρκεια ζωής ενός Anteater στην άγρια ​​φύση είναι περίπου 14 χρόνια και σε αιχμαλωσία, περίπου 26 χρόνια.

βάρος μίξης εργαστηρίου pitbull

Κατάσταση διατήρησης Giant Anteater

Το Giant Anteater χαρακτηρίζεται ως «Near Threatened» από το IUCN. Καθώς οι anteaters είναι ήρεμα πλάσματα, τους κυνηγούν μεγάλες γάτες όπως οι Pumas και οι Jaguars. Ωστόσο, ένα γωνιακό anteater θα ανεβαίνει στα πίσω πόδια του, χρησιμοποιώντας την ουρά του για στήριξη και θα χρησιμοποιεί τα μακριά νύχια του που έχουν μήκος 4 ίντσες, για να καταπολεμήσει τον εισβολέα. Τα Anteaters κυνηγούν επίσης στη Νότια Αμερική για γούνα και φαγητό.