Κουκουβάγια Γαλαπάγκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Μικρή κουκουβάγια (Asio flammeus) είναι ένα είδος κουκουβάγιας που ανήκει στο γένος Asio. Είναι γνωστές ως «κουκουβάγιες με αυτιά», καθώς έχουν τούφες φτερών που μοιάζουν με αυτιά σαν θηλαστικά. Οι τούφες αυτιών τους είναι μερικές φορές ορατές και κάποτε όχι. Αυτές οι κουκουβάγιες συνήθως εμφανίζουν τις τούφες τους όταν βρίσκονται σε αμυντική στάση. Η κουκουβάγια Short Eared βρίσκεται σε ανοιχτή χώρα και λιβάδια.

Η κουκουβάγια Short Eared είναι μια μεσαίου μεγέθους κουκουβάγια κατά μέσο όρο 34 - 43 εκατοστά (13 έως 17 ίντσες) σε μήκος και ζυγίζει 206 - 475 γραμμάρια (11 έως 13 ουγκιές). Έχει μεγάλα μάτια, μεγάλα κεφάλια, κοντούς λαιμούς και πλατιά φτερά. Το ράμφος του είναι κοντό, ισχυρό, γαντζωμένο και μαύρο. Το φτέρωμα του είναι στίγματα καστανό έως καφέ με φραγμένη ουρά και φτερά. Το άνω στήθος έχει ραβδώσει σημαντικά.

Τα μικρά φτερά της κουκουβάγιας Eared κυμαίνονται από 85 έως 103 εκατοστά (38 έως 44 ίντσες). Τα θηλυκά είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Τα κίτρινα-πορτοκαλί μάτια είναι υπερβολικά από μαύρους δακτυλίους που περικυκλώνουν κάθε μάτι και μεγάλους, λευκούς δίσκους φτερού που περιβάλλουν τα μάτια σαν μάσκα.





Η κουκουβάγια Short Eared μπορεί να βρεθεί σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική και την Αυστραλία. Έχει μια από τις μεγαλύτερες διανομές οποιουδήποτε πουλιού. Η κουκουβάγια Short Eared αναπαράγεται στην Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Καραϊβική, τη Χαβάη και τα νησιά Galápagos. Η κουκουβάγια Short Eared είναι μερικώς μεταναστευτική, κινείται νότια το χειμώνα από τα βόρεια τμήματα της περιοχής της. Το Short Eared Owl είναι γνωστό ότι μετεγκαθίσταται σε περιοχές με υψηλότερα πληθυσμούς τρωκτικών. Η κουκουβάγια Short Eared φωλιάζει στο έδαφος σε λιβάδια, τούνδρα, σαβάνα ή λιβάδια.

Οι φωλιές κρύβονται από χαμηλή βλάστηση και μπορεί να είναι ελαφρώς επενδεδυμένες με ζιζάνια, γρασίδι ή φτερά. Περίπου 4 έως 7 λευκά αυγά βρίσκονται σε έναν τυπικό συμπλέκτη, αλλά το μέγεθος του συμπλέκτη μπορεί να φτάσει έως και δώδεκα αυγά σε χρόνια όταν οι βολές είναι άφθονοι. Υπάρχει ένα γέννα ετησίως. Τα αυγά επωάζονται κυρίως από το θηλυκό για 21 - 37 ημέρες. Απόγονος σε λίγο πάνω από τέσσερις εβδομάδες. Αυτή η κουκουβάγια είναι γνωστό ότι δελεάζει τους θηρευτές μακριά από τη φωλιά της, φαίνεται να έχει ένα ανάπηρο φτερό.

Η σεξουαλική ωριμότητα του Short Eared Owl επιτυγχάνεται σε ένα έτος. Η περίοδος αναπαραγωγής στο βόρειο ημισφαίριο διαρκεί από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, κορυφώνοντας τον Απρίλιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αυτές οι κουκουβάγιες μπορεί να μαζευτούν σε κοπάδια.

Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, τα αρσενικά κάνουν υπέροχα θεάματα κατά την πτήση τους για να προσελκύσουν γυναίκες. Το αρσενικό σπρώχνει κάτω από τη φωλιά χτυπώντας τα φτερά του σε μια οθόνη ερωτοτροπίας. Αυτές οι κουκουβάγιες είναι γενικά μονογαμικές (έχουν μόνο έναν σύντροφο σε μια σχέση).

Το κυνήγι συμβαίνει κυρίως τη νύχτα, αλλά αυτή η κουκουβάγια είναι ημερήσια (ενεργή κατά τη διάρκεια της ημέρας και ανάπαυση τη νύχτα) και crepuscular (κυρίως ενεργή κατά τη διάρκεια του λυκόφατος) καθώς και νυχτερινή (κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας και είναι ενεργή τη νύχτα). Τείνει να πετάει μόνο πόδια πάνω από το έδαφος σε ανοιχτά χωράφια και λιβάδια έως ότου αρχίσει να πέφτει πάνω στα πόδια του.

σύνορα Colli Κουίνσλαντ μίγμα

Πολλές κουκουβάγιες μπορεί να κυνηγούν στον ίδιο ανοιχτό χώρο. Το φαγητό του αποτελείται κυρίως από τρωκτικά, ειδικά βόδια, αλλά θα τρώει άλλα μικρά θηλαστικά και μερικά μεγάλα έντομα. Μερικές φορές τείνει ακόμη και να τρώει μικρότερα πουλιά. Η πτήση της είναι χαρακτηριστική δισκέτα λόγω των ακανόνιστων παλμών της.

Οι κουκουβάγιες Short Eared έχουν μια αίσθηση φλοιού. Οι ήχοι Raspy «waowk, waowk, waowk» ή «toot-toot-toot-toot-toot» είναι συνηθισμένοι. Ακούγεται επίσης ένα δυνατό «eeee-yerp» για λόγους αναπαραγωγής. Ωστόσο, οι κουκουβάγιες Short Eared σιωπούν για το χειμώνα.