Πιγκουίνος Γκαλαπάγκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Πιγκουίνος Γκαλαπάγκος είναι ένας πιγκουίνος ενδημικός στα Νησιά Γκαλάπαγκος. Είναι ο μόνος πιγκουίνος που ζει στον ισημερινό σε τροπικό περιβάλλον.

Το Galápagos Penguin επιβιώνει λόγω των δροσερών θερμοκρασιών του ωκεανού που προκύπτουν από το ρεύμα Humboldt και τα δροσερά νερά από τα μεγάλα βάθη που έφερε το Cromwell Current. ( Δείτε τον Ωκεανό Γκαλαπάγκος ).



Οι πλησιέστεροι συγγενείς του Galapagos Penguins είναι οι Αφρικανικός πιγκουίνος , ο Πιγκουίνος του Μαγγελάνου και το Χάμπολντ Πιγκουίνος .



Το Galapagos Penguin εμφανίζεται κυρίως στο νησί Fernandina και στη δυτική ακτή του νησιού Isabela, αλλά μικροί πληθυσμοί είναι διάσπαρτοι σε άλλα νησιά του αρχιπελάγους Galapagos.

Γαλαπάγκος Πιγκουίνος Χαρακτηριστικά

Ο πιγκουίνος Galápagos είναι ο μικρότερος από τους πιγκουίνους με ζεστό καιρό. Έχει ύψος μόνο 16 έως 18 ίντσες (40 έως 45 εκατοστά) και ζυγίζει μόνο 5 κιλά (2 έως 2,5 κιλά). Οι πιγκουίνοι Galapagos έχουν μια λεπτή λευκή λωρίδα που τρέχει κάτω από το πηγούνι τους. Έχουν ένα μαύρο ανάποδο πέταλο σχήμα γύρω από την κοιλιά τους. Παρόλο που το μοτίβο των πιγκουίνων Galapagos είναι παρόμοιο με αυτό Πιγκουίνοι του Μαγγελάνου , οι πιγκουίνοι Galapagos είναι σημαντικά μικρότεροι και η κύρια μαύρη ζώνη γύρω από το μέτωπό τους είναι πολύ λεπτότερη.

Το ράμφος Galápagos Penguins είναι μακρύτερο και πιο λεπτό από τα ράμφη των άλλων ξαδέλφων της εύκρατης περιοχής. Οι πιγκουίνοι για ενήλικες έχουν μπλε-μαύρο κεφάλι, πλάτη και βατραχοπέδιλα όταν είναι καινούργιοι. Παλαιότερα φθαρμένα φτερά, θαμπά σε καφέ χρώμα και είναι κάπως κουρελιασμένα στην εμφάνιση.

Διατροφή Galapagos Penguin

Οι πιγκουίνοι Galapagos τρώνε ως επί το πλείστον μικρά ψάρια όπως ο κέφαλος και η σαρδέλα. Εξαρτώνται από τα ρεύματα του ωκεανού για να φέρουν τα ψάρια στους τόπους διατροφής τους. Ο έντονος καιρός από το El Nino (ένα παγκόσμιο φαινόμενο ατμοσφαιρικής ατμόσφαιρας) προκάλεσε σοβαρή έλλειψη τροφής πριν από περίπου 20 χρόνια. Εκείνη την εποχή πέθανε πάνω από το 70% των πιγκουίνων Γκαλαπάγκος.

Συμπεριφορά του Γκαλαπάγκος Πιγκουίνος

Οι πιγκουίνοι Galapagos δεν είναι μεταναστευτικοί, μένουν σε εύκρατα νερά όλο το χρόνο. Ένα από τα κύρια προβλήματα για αυτόν τον πιγκουίνο είναι να διατηρείται δροσερό. Ζώντας κοντά στον ισημερινό, οι θερμοκρασίες μπορούν να αυξηθούν σε πάνω από 100 βαθμούς Φαρενάιτ (38 βαθμούς Κελσίου) κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι πιγκουίνοι του Γκαλαπάγκος διατηρούν δροσερό κολύμπι και κυνήγι φαγητού στο κρύο νερό του Cromwell Current στον Ειρηνικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κατά τις δροσερές νύχτες κοιμούνται και φωλιάζουν στη στεριά. Ο Γκαλάπαγκος Πιγκουίνος κρατάει τα βατραχοπέδιλα για να βοηθήσει τη θερμότητα να ξεφύγει από το σώμα τους. Προστατεύουν τα πόδια τους από τον ήλιο, κρατώντας τα βατραχοπέδιλα πάνω από τα πόδια τους όταν βρίσκονται στην ξηρά.

Αναπαραγωγή Galapagos Penguin

Οι πιγκουίνοι Galapagos χρησιμοποιούν λαγούμια και συνήθως γεννιούνται δύο αυγά. Ταιριάζουν και αναπαράγονται μόνο όταν υπάρχει άφθονο φαγητό. Συχνά μεγαλώνει μόνο ένα κοτόπουλο. Και οι δύο γονείς τείνουν τα αυγά για 38 έως 40 ημέρες. Οι νεοσσοί φροντίζονται από άνδρες και γυναίκες. Ο νεοσσός φυλάσσεται για περίπου 30 ημέρες μετά την εκκόλαψη. Στη συνέχεια, οι νεοσσοί λιώνουν και παίρνουν τα ενήλικα φτερά τους και γίνονται ανεξάρτητοι σε περίπου 60 έως 65 ημέρες.

Αρπακτικά Γκαλαπάγκος Πιγκουίνος

Οι αρπακτικοί περιλαμβάνουν το Καρχαρίας Γκαλαπάγκος και η περιστασιακή σφραγίδα. Στην ακτή, τα αυγά και οι νεοσσοί πιγκουίνων υπόκεινται σε αρπαγή από το Γεράκι Γκαλαπάγκος και εισήγαγε αρουραίους.

Διατήρηση Πιγκουίνων Γκαλαπάγκος

Το Galapagos Penguin κινδυνεύει, με εκτιμώμενο μέγεθος πληθυσμού περίπου 1.500 ατόμων το 2004, σύμφωνα με έρευνα του ερευνητικού σταθμού Charles Darwin. Ο πληθυσμός υπέστη ανησυχητική πτώση 65% τη δεκαετία του 1980, αλλά ανακάμπτει αργά. Είναι επομένως το σπανιότερο είδος πιγκουίνων (μια κατάσταση που συχνά αποδίδεται ψευδώς στο Πιγκουίνος με κίτρινα μάτια ).

Τα επίπεδα του πληθυσμού επηρεάζονται από τις επιπτώσεις της νότιας ταλάντωσης El Niño, η οποία μειώνει τη διαθεσιμότητα των ψαριών κοπριάς, οδηγώντας σε χαμηλή αναπαραγωγή ή πείνα. Ωστόσο, ανθρωπογενείς παράγοντες (π.χ. ρύπανση από πετρέλαιο, αλιεία παρεμπιπτόντων αλιευμάτων και ανταγωνισμός) μπορεί να προσθέτουν στην συνεχιζόμενη κατάρρευση αυτού του είδους. Στο νησί Isabela, οι εισαγόμενες γάτες, σκύλοι και αρουραίοι ενδέχεται να επιτεθούν στους πιγκουίνους και να καταστρέψουν τις φωλιές τους.