Μεγάλο Φρεγάτα πουλί Γκαλαπάγκος

Πηγή εικόνας

Το μεγάλο πουλί της φρεγάτας και το υπέροχο πουλί της φρεγάτας

ο Μεγάλο φρεγάτα πουλί μοιάζει με ένα τεράστιο κότσυφας που αιωρείται τεμπέλης στον ουρανό. Τα φρεγάτα πουλιά ανήκουν στην οικογένεια Fregatidae, η οποία περιέχει πέντε είδη παγκοσμίως. Στους Γκαλαπάγους υπάρχουν δύο είδη: το μεγάλο πουλί της Φρεγάτας και το πουλί της Μεγάλης Φρεγάτας. Από τα δύο, το Μεγάλο πουλί της Φρεγάτας έχει τη μεγαλύτερη παγκόσμια κατανομή, που βρίσκεται κυρίως σε τροπικούς Ειρηνικούς και Ινδικούς Ωκεανούς.

Το υπέροχο πουλί της φρεγάτας βρίσκεται στην Καραϊβική και στις ακτές του Ειρηνικού και του Ατλαντικού της Αμερικής. Ο πληθυσμός των Γκαλαπάγκος των θαυμάσιων φρεγάτων πουλιών θεωρείται ενδημικό υποείδος.

μίγμα πουδάλου και πεκίνου

Στον Γκαλαπάγκος, τα δύο είδη φαίνονται να φωλιάζουν δίπλα-δίπλα, αλλά όταν τα φρεγάτα πουλιά βλέπουν στον αέρα, συνήθως είναι υπέροχα πουλιά φρεγάτα, καθώς τα μεγάλα φρεγάτα πουλιά τείνουν να τρέφονται πολύ πιο μακριά στη θάλασσα. Όπως και με τα τρία παρόμοια είδη πουλιών Booby, παρόμοια είδη Frigate Birds αποφεύγουν τον ανταγωνισμό τροφοδοτώντας σε διαφορετικές τοποθεσίες.



Μπορείτε να ξεχωρίσετε τα δύο είδη πτηνών της φρεγάτας από τους ήχους τους - ένα μεγάλο πουλί της φρεγάτας κάνει έναν θόρυβο «gobbling» σαν μια γαλοπούλα, ενώ ένα υπέροχο πουλί φρεγάτα θα κάνει έναν ήχο κουδουνίσματος.

Τα μεγάλα φρεγάτα πουλιά είναι μεγάλα, με ιριδίζοντα μαύρα φτερά (τα θηλυκά έχουν λευκή κοιλιά), με μακριά φτερά (το αρσενικό άνοιγμα φτερών μπορεί να φτάσει τα 2,3 μέτρα) και βαθιά διχαλωτές ουρές. Τα αρσενικά έχουν φουσκωτά ερυθρόχρωμα σακουλάκια στο λαιμό, τα οποία διογκώνονται για να προσελκύσουν γυναίκες κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος.

Και τα δύο είδη πουλιών Frigate έχουν εξαιρετικά υψηλές αναλογίες φτερών προς βάρος βάρους που τους επιτρέπουν να ανεβαίνουν και να πετούν πολύ καλά και με άριστο έλεγχο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον έλεγχο, τα πτηνά της φρεγάτας κλέβουν τακτικά τρόφιμα από άλλα πουλιά αρπάζοντάς τα από τα φτερά της ουράς τους και ανακινώντας τα μέχρι να αναποδογυρίσουν τα τρόφιμα τους.

Ωστόσο, τα φρεγάτα πουλιά είναι επίσης ικανά να συλλάβουν το δικό τους θήραμα. Δεδομένου ότι τα πτηνά της φρεγάτας έχουν μόνο έναν μικρό αδένα λαδιού και πολύ μικρή αδιαβροχοποίηση στα φτερά τους, τα πτηνά της φρεγάτας δεν μπορούν να βουτήξουν και πρέπει, αντίθετα, να βασίζονται στα θαυμάσια αερόβατά τους για να αρπάξουν τα ιπτάμενα ψάρια από τον αέρα.

μίγμα τσιουάουα τζακ ράσελ

Τα φρεγάτα πουλιά δεν κολυμπούν και δεν μπορούν να περπατήσουν καλά και δεν μπορούν να απογειωθούν από μια επίπεδη επιφάνεια. Έχοντας τη μεγαλύτερη αναλογία βάρους φτερούγας προς βάρος σώματος οποιουδήποτε πουλιού, είναι ουσιαστικά εναέρια, ικανά να παραμείνουν ψηλά για περισσότερο από μία εβδομάδα, προσγειώνοντας μόνο για να ψηθούν ή να αναπαραχθούν σε δέντρα ή γκρεμούς.

Για να προσελκύσουν τα θηλυκά, τα αρσενικά φρεγάτα πουλιά θα ανατινάξουν τη φωτεινή κόκκινη θήκη του λαιμού και θα περπατήσουν δυνατά καθώς τα θηλυκά περνούν από πάνω. Στη συνέχεια, τα θηλυκά θα επιλέξουν ένα κατάλληλο αρσενικό και θα προσγειωθεί δίπλα του. Το αρσενικό αποκρίνεται απλώνοντας τα τεράστια φτερά του γύρω από τη γυναίκα για να την προστατεύσει από άλλα αρσενικά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα σύντομο βίντεο από το τελετουργικό του ζευγαρώματος του πουλιού της Γκαλαπάγκος.

Αφού γίνει το ζευγάρωμα, στη συνέχεια τοποθετείται ένα μόνο αυγό, και παρόλο που το μωρό πουλί Frigate μπορεί να πετάξει μετά από περίπου πέντε μήνες, μένει με τους γονείς του και εξαρτάται από αυτούς για περίπου ένα χρόνο. Λόγω αυτής της μακράς επένδυσης σε κάθε γκόμενα, τα φρεγάτα πουλιά μπορούν να ζευγαρώσουν μόνο μία φορά κάθε άλλο χρόνο.

Είναι τυπικό να βλέπουμε νεαρά παιδιά τόσο μεγάλα όσο οι γονείς τους περιμένουν να ταΐσουν. Όταν κάθονται περιμένοντας ατελείωτες ώρες στον καυτό ήλιο, παίρνουν μια ενεργειακά αποδοτική στάση στην οποία κρέμεται το κεφάλι τους και κάθονται τόσο ακίνητοι που φαίνονται νεκροί. Αλλά όταν ο γονέας επιστρέψει, θα ξυπνήσει, θα ξυπνήσει το κεφάλι του και θα ουρλιάξει μέχρι να ανοίξει το στόμα του. Ο πεινασμένος νεαρός βυθίζει το κεφάλι του κάτω από το λαιμό των γονέων και τρέφεται επιτέλους.




Η φωτογραφία προσφέρθηκε από Δρ. Hays Cummins, Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι

Τα θηλυκά πουλιά Magnificent Frigate είναι μαύρα, αλλά έχουν λευκό στήθος και κάτω πλευρά του λαιμού και καφέ λωρίδα στα φτερά. Οι υπέροχες γυναικείες δάχτυλες έχουν δακτύλιο μπλε ματιών. Τα νεαρά πουλιά έχουν ένα λευκό κεφάλι και ένα λευκό κάτω μέρος.

Τα φρεγάτα πουλιά τρέφονται κυρίως με ψάρια και επίσης επιτίθενται σε άλλα θαλασσοπούλια για να τα αναγκάσουν να αποφύγουν το γεύμα τους. Τα φρεγάτα πουλιά δεν προσγειώνονται ποτέ στο νερό και πάντοτε παίρνουν τα είδη διατροφής τους κατά την πτήση.