Σφραγίδες Γκαλαπάγκος

Πηγή εικόνας

ο Σφραγίδα Γκαλαπάγκος (Arctocephalus galapagoensis) είναι το μικρότερο από όλα τα pinnipeds. Οι φώκιες Galapagos Fur είναι μικρότερες από τις Galapagos Sea Lions που έχουν μήκος 5 πόδια και ζυγίζουν έως και 68 κιλά κατά την ωριμότητα. Τα μάτια Galapagos Fur Seal είναι μεγάλα που τους βοηθούν να κυνηγούν καλαμάρια και ψάρια όταν κυνηγούν τη νύχτα, αποφεύγοντας τους καρχαρίες που είναι ο φυσικός τους θηρευτής.

Το Galapagos Fur Seal αναπαράγεται στα Νησιά Γκαλαπάγκος στον ανατολικό Ειρηνικό, καθιστώντας το το μοναδικό γούνα φώκιας που αναπαράγεται σε τροπικά νερά.

Ο αριθμός των Galapagos Fur Seals που εκτρέφεται με επιτυχία σε ένα χρόνο είναι πολύ ευαίσθητος στα καιρικά φαινόμενα του El Niño. Στα καλοκαίρια El Nino του 1982-1983 και 1997-1998 αυξήθηκε σημαντικά η βρεφική θνησιμότητα. Η αυξημένη θερμοκρασία του νερού μειώνει την αφθονία των θηραμάτων αυτά τα καλοκαίρια.

Γαλάδες Galapagos Fur Seats από σκούρο γκρι καφέ έως σκοτεινό μαύρο σχεδόν οδηγούν αυτά τα ζώα σε εξαφάνιση, καθώς τους κυνηγούσαν.

Τα κουτάβια γεννιούνται με απαλό και μεταξένιο δέρμα στο οποίο αναπτύσσεται η γούνα ηλικίας περίπου 6 μηνών. Αυτό τους έκανε πρωταρχικούς στόχους για τους κυνηγούς τον 18ο αιώνα.

Οι σφραγίδες Γκαλαπάγκος έχουν επιβιώσει από το χείλος της εξαφάνισης. Είναι πολύ ντροπαλά πλάσματα στο αρχιπέλαγος. Ο αριθμός των Fur Seals αντιστοιχεί τώρα στον ίδιο αριθμό Sea Lions.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας Γκαλαπάγκος Fur Seals κρύβονται από τον καυτό ήλιο του Ισημερινού σε ράφια ή σπηλιές από τους βραχώδεις βράχους λάβας των δυτικών νησιών.