Μαύρος καρχαρίας Galapagos

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Μαύρος καρχαρίας (Carcharhinus limbatus), είναι ένας μεγάλος καρχαρίας, που προέρχεται από τα ηπειρωτικά και νησιωτικά ράφια των τροπικών και θερμών εύκρατων θαλασσών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Νήσων Γκαλαπάγκος. Ο μαύρος καρχαρίας είναι ένας μεγάλος, αρκετά ανθεκτικός καρχαρίας που έχει γκρι χρώμα και συνήθως έχει μαύρα άκρα, εξ ου και το όνομα. Ο μαύρος καρχαρίας έχει ένα μακρύ, στενό, μυτερό ρύγχος, μακριές σχισμές, ένα μεγάλο πρώτο ραχιαίο πτερύγιο και αρκετά μεγάλο δεύτερο ραχιαίο.

Όπως και ο στενός συγγενής του ο καρχαρίας, ο μαύρος καρχαρίας είναι ένας καρχαρίας γρήγορης κολύμβησης. Ο μαύρος καρχαρίας είναι ικανός όχι μόνο να σπάσει (πηδώντας έξω από το νερό) αλλά και να περιστραφεί (γυρίζοντας) αρκετές φορές πριν ξαναμπεί στο νερό. Ο μαύρος καρχαρίας δεν είναι επιθετικός και είναι απίθανο να επιτεθεί στον άνθρωπο χωρίς να είναι προκλήθηκε.

Οι καρχαρίες με μαύρη μύτη τρέφονται κυρίως με ένα ευρύ φάσμα οστών ψαριών, όπως σαρδέλες, ρέγγες, κέφαλοι, γρύλοι και ισπανικό σκουμπρί, μεταξύ άλλων. Τρέφουν επίσης τους νέους άλλων καρχαριών, συμπεριλαμβανομένων των σκοτεινών καρχαριών και μερικών κεφαλόποδων (μαλακίων) και καρκινοειδών όπως αστακοί, καβούρια, γαρίδες, καραβίδες και καραβίδες.



Η περίοδος κύησης πιστεύεται ότι είναι 10 έως 12 μήνες και τα θηλυκά πιστεύεται ότι αναπαράγονται κάθε δύο χρόνια. Ο μαύρος καρχαρίας είναι ζωηρός (το έμβρυο αναπτύσσεται μέσα στο σώμα της μητέρας, σε αντίθεση με το εξωτερικό σε ένα αυγό) και έχει έναν πλακούντα κρόκου με 1 - 10 κουτάβια ανά σκουπίδια.

Η κατάσταση διατήρησης των καρχαριών Black Tipped χαρακτηρίζεται ως «ευάλωτη».

Ο Μαύρος καρχαρίας δεν πρέπει να συγχέεται καρχαρίας σκοπέλων .