Fiordland Crested Penguin

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Fiordland Crested Penguin είναι ένα ντροπαλό και συνεσταλμένο είδος πιγκουίνου που ζει και αναπαράγεται στα τραχιά δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, συμπεριλαμβανομένων δύο υπεράκτιων νησιών Stewart και Solander. Οι συνήθειες αναπαραγωγής και εκτροφής του Fiordland Crested Penguin ήταν δύσκολο να μελετηθούν επειδή ζει στο εύκρατο τροπικό δάσος.



Οι περιοχές ωοτοκίας είναι δύσκολο να δουν λόγω της πυκνής βλάστησης όπου βρίσκονται οι φωλιές.

Ο συνολικός πληθυσμός των πιγκουίνων fiordland εκτιμάται ότι είναι λιγότεροι από 1.000 ζευγάρια αναπαραγωγής. Εύκολα ενοχλημένος από τους ανθρώπους, ο πληθυσμός τους φαίνεται να μειώνεται ως αποτέλεσμα των θηρευτικών νεοσσών από εισαγόμενα είδη όπως σκύλους, γάτες, κουνάβια και στοά.



Χαρακτηριστικά του Fiordland Penguin

Ο Fiordland Crested Penguin είναι ένας πιγκουίνος μεσαίου μεγέθους, κίτρινος, μαύρος και άσπρος, με ύψος περίπου 17 ίντσες και βάρος 8 κιλά.

Το Fiordland Crested Penguin έχει σκούρα, γαλαζοπράσινα ανώτερα μέρη με πιο σκούρα κεφαλή και άσπρο κάτω μέρος. Έχει μια ευρεία, κίτρινη λωρίδα φρυδιών που εκτείνεται πάνω από το μάτι και πέφτει κάτω από το λαιμό. Τα περισσότερα πουλιά έχουν 3-6 λευκές ρίγες στο πρόσωπο.

shih tzu x poodle

Fiordland λοφιοφόροι πιγκουίνοι και Πιγκουίνοι του Snares Island έχουν παρόμοιες κορυφές, αλλά οι πιγκουίνοι του Snares Island έχουν συνήθως ροζ μπαλώματα δέρματος ακριβώς πίσω από το λογαριασμό. Οι πιγκουίνοι του Fiordland δεν το κάνουν. σε αντίθεση με το Πιγκουίνος με στρέψη , μόνο τα πιο πίσω τμήματα των κορυφών του Fiordland εμφανίζονται όρθια.

Διατροφή Fiordland Penguin

Το Fiordland Crested Penguin τρέφεται με καλαμάρια, χταπόδια, κριλ και ψάρια.

Συμπεριφορά Fiordland Penguin

Το Fiordland Crested Penguins φωλιάζει σε χαλαρές κοινότητες κάτω από θάμνους, σε βραχώδεις ρωγμές ή ανάμεσα σε ρίζες δέντρων, κοντά αλλά όχι ορατά.

κόκκινη μύτη αγγλικό μπουλντόγκ

Αναπαραγωγή Fiordland Penguin

Τα αρσενικά επιστρέφουν στις περιοχές αναπαραγωγής τον Ιούνιο (μέσα του χειμώνα), συνήθως στη θέση της φωλιάς των προηγούμενων ετών. Το θηλυκό ακολουθεί λίγο μετά και δύο αυγά γεννιούνται τον Ιούλιο. Τα αυγά επωάζονται για 30 έως 36 ημέρες με τους γονείς να γυρίζουν τη φωλιά (σε μεγάλες βάρδιες 5 έως 12 ημερών) ενώ ο άλλος βγαίνει στη θάλασσα για να ταΐσει.

Όπως συμβαίνει με πολλά είδη πιγκουίνων, το πρώτο αυγό συνήθως αποτυγχάνει και ακόμη και αν και οι δύο νεοσσοί εκκολάψουν, το μικρότερο νεοσσό από το πρώτο αυγό συχνά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί για τροφή, πεθαμένος από πείνα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό το γενετικό γνώρισμα έχει εξελιχθεί ως μέσο διασφάλισης τουλάχιστον ενός υγιούς απογόνου. Ο επιζών νεοσσός στη συνέχεια φυλάσσεται από το αρσενικό και τρέφεται από τη γυναίκα για τις πρώτες εβδομάδες της ζωής. Μετά από αυτό, και οι δύο γονείς ταΐζουν το νεοσσό, με τη σειρά του να κυνηγούν φαγητό.

Οι περιπλανώμενοι νεοσσοί μπορεί συχνά να «creche» (σχηματίζουν ομάδες) με άλλους νεοσσούς εάν είναι κοντά, αλλά θα επιστρέψουν στη φωλιά για να ταΐσουν. Οι νεοσσοί (αντικαθιστώντας τα γκριζωπά φτερά τους με ενήλικα φτερά) τον Νοέμβριο, όταν είναι δέκα εβδομάδων και τώρα μπορούν να κολυμπήσουν και να βρουν μόνοι τους φαγητό. Θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους για να αναπαραχθούν σε ηλικία περίπου πέντε ετών.

Fiordland Penguin Predators

Περιλαμβάνονται οι φυσικοί θηρευτές των λοφιοφόρων πιγκουίνων Fiordland γούνες και μερικά μεγάλα είδη ψαριών. Απειλείται επίσης από εισαγόμενους θηρευτές, όπως Weka, σκύλους, γάτες, στοίβες και αρουραίους.

Συντήρηση Fiordland Penguin

Η τρέχουσα κατάσταση αυτού του πιγκουίνου είναι ευάλωτη λόγω του μικρού πληθυσμού της. Οι τρέχουσες εκτιμήσεις πληθυσμού κυμαίνονται μεταξύ 2.500 - 3.000 ζευγάρια και πιστεύεται ότι έχει μειωθεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 κατά περίπου 33%.