Field Vole

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Field Vole (Microtus agrestis) είναι επίσης γνωστό ως κοντός ουρά Vole. Το Field Vole είναι ένα από τα πιο κοινά μικρά τρωκτικά στις εξοχές της Βρετανίας και της Ευρώπης. Βρίσκεται σε ολόκληρη τη βρετανική ηπειρωτική χώρα, ωστόσο, δεν κατοικεί στην Ιρλανδία, τη Νήσο του Μαν ή τις Βόρειες Νήσους.

Ως σημαντική πηγή τροφής για κουκουβάγιες και μερικούς άλλους θηρευτές, ο πληθυσμός τους κορυφώνεται και πέφτει σε κύκλο 3 - 5 ετών. Είναι πολύ παρόμοιο με το Bank vole (Clethrionomys glareolus), ωστόσο, το τελευταίο έχει κόκκινο-καφέ γούνα, μακρύτερη ουρά και πιο εμφανή αυτιά από το πεδίο vole.

Υπάρχει ένα Orkney vole (Microtus arvalis), που βρίσκεται μόνο στα νησιά Orkney στη Σκωτία και στο Channel Island του Guernsey. Είναι σαν το χωράφι, έχει χρώμα πιο βαθύ καφέ και είναι λίγο μεγαλύτερο και βαρύτερο.



Ο πληθυσμός της περιόδου πριν από την αναπαραγωγή του Field Vole εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 75 εκατομμύρια.

Περιγραφή πεδίου Vole

Το Field Vole έχει μήκος κεφαλιού και σώματος 8 - 13 εκατοστά, η ουρά του είναι περίπου το ένα τρίτο του μήκους του σώματός του. Το βάρος του πεδίου μπορεί να κυμαίνεται πολύ από 14 - 50 γραμμάρια. Έχουν μύτη σαν το ποντίκι, αλλά είναι ελαφρώς αμβλύ. Το πεδίο Voles καλύπτεται με γούνα που έχει κίτρινο / καφέ έως γκριζωπό χρώμα. Τα τμήματα τους είναι λευκά και έχουν μικρά μάτια.

Βιότοποι πεδίου

Οι αγριοκάτσικοι κατοικούν σε λιβάδια, λιβάδια και ελώδεις εκτάσεις. Προτιμούν κυρίως ανοιχτούς, χλοώδεις οικότοπους με πυκνό έδαφος. Τους αρέσουν ιδιαίτερα τα κατάφυτα χωράφια με υγρό χόρτο. Οι βολβοί πεδίου βρίσκονται επίσης στους αγκυροβόλια και στους φράκτες. Συνήθως απουσιάζουν από καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

μπλε μίγμα μπόξερ pitbull

Διατροφή Field Vole

Το φαγητό με βότανα είναι κυρίως χυμώδεις μίσχοι χόρτου και πράσινα φύλλα, ωστόσο, ρίζες, βολβοί και φλοιός τρώγονται επίσης, ιδιαίτερα το χειμώνα όταν είναι δύσκολο να βρεθεί φρέσκια βλάστηση.

Συμπεριφορά Vole Field

Το πεδίο voles είναι ενεργό μέρα και νύχτα. Μπορούν να είναι επιθετικοί και ο καθένας έχει τη δική του μικρή περιοχή που υπερασπίζεται έντονα από άλλους. Πολεμούν θορυβώδεις, εκφωνώντας δυνατούς κραυγές και θυμωμένους θορυβώδεις θορύβους. Κάθε βολά δημιουργεί διαδρόμους μεταξύ των στελεχών του γρασιδιού, που συνήθως επικεντρώνεται σε ένα τσόκαρο όπου φωλιάζει.

Παρόλο που οι βολβοί του πεδίου σκάβουν λαγούμια, συνήθως χτίζουν φωλιές πάνω από το έδαφος στη βάση των μίσχων του χόρτου, μερικές φορές προστατεύονται από πέτρα ή κορμό. Κάνουν μικρές υπόγειες κοιλότητες στις οποίες αποθηκεύεται γρασίδι για το χειμώνα.

Οι αγριοκάτσικοι είναι ένα από τα πολυάριθμα βρετανικά θηλαστικά και επειδή είναι βαριά εκτροφεία, οι πληθυσμοί σε έναν ευνοϊκό βιότοπο συχνά αυξάνουν τους πληθυσμούς τους σε χιλιάδες και είναι γνωστοί ως «πανούκλα». Όταν συμβεί αυτό, ο ανταγωνισμός για χώρο και τροφή και αυξημένη επιθετικότητα οδηγεί σε λιγότερο επιτυχημένη αναπαραγωγή, με αποτέλεσμα τη μείωση του πληθυσμού.

τι είναι το τσιουάουα μήλου

Οι διακυμάνσεις στους πληθυσμούς συμβαίνουν συνήθως σε κύκλους 3 - 5 ετών, όπως προαναφέρθηκε. Ορισμένοι πληθυσμοί αρπακτικών αυξάνονται επίσης καθώς αυξάνονται οι πληθυσμοί vole. Οι αγριοκάτσικοι είναι το κύριο φαγητό των κουκουβαγιών, αποτελώντας το 90% της διατροφής τους. Η έλλειψη βολών επηρεάζει τον αριθμό των νεαρών κουκουβαγιών που εκτρέφονται. Άλλοι θηρευτές περιλαμβάνουν αλεπούδες, στοιβάδες, νυφίτσες, γεράκια και φίδια.

Αναπαραγωγή Vole πεδίου

Οι αγριοκάτσικες αναπαράγονται από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, ωστόσο, ενδέχεται να συνεχίσουν την αναπαραγωγή τους μέχρι τον Δεκέμβριο. Τα θηλυκά παράγουν 4 - 6 νεαρά μετά από μια περίοδο κύησης 18 - 20 ημερών. Οι νεαροί βόλοι γεννιούνται σε μια φωλιά από ξηρό γρασίδι, συνήθως κρυμμένοι σε ένα χοντρό χορτώδες τσόκα. Τα αρσενικά μπορούν να αναπαραχθούν σε ηλικία 40 ημερών, τα θηλυκά σε 28 ημέρες. Επομένως, είναι σε θέση να παράγουν 2 - 7 λίτρα 4 - 6 νέων ετησίως. Οι νέοι έχουν μεγαλώσει τη γούνα τους κατά 10 ημέρες και απογαλακτίζονται σε περίπου 16 ημέρες. Η διάρκεια ζωής ενός χωραφιού είναι περίπου 2 χρόνια.

Κατάσταση διατήρησης Field Vole

Οι αγριοκάτσικες είναι κοινές και διαδεδομένες και επομένως δεν θεωρούνται απειλούμενα είδη.