Αυτοκράτορας Πιγκουίνος

Πηγή εικόνας

ο Αυτοκράτορας Πιγκουίνος έχει ύψος 115 εκατοστά (45 ίντσες) και ζυγίζει 35 - 40 κιλά (77 - 88 κιλά) και είναι το ψηλότερο και βαρύτερο από όλα τα ζωντανά είδη πιγκουίνων. Είναι ο μόνος πιγκουίνος που αναπαράγεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην Ανταρκτική. Οι Αυτοκράτορες Πιγκουίνοι ζουν συνήθως για 20 χρόνια, ωστόσο, ορισμένα αρχεία δείχνουν μέγιστη διάρκεια ζωής περίπου 40 ετών. Ο αυτοκράτορας Πιγκουίνος δεν πρέπει να συγχέεται με τους στενά συνδεδεμένους Βασιλιάς Πιγκουίνος ή το Βασιλικός Πιγκουίνος .

Χαρακτηριστικά του αυτοκράτορα πιγκουίνος



Οι Αυτοκράτορες Πιγκουίνοι έχουν μεγάλο κεφάλι, κοντό, παχύ λαιμό, βελτιωμένο σχήμα, κοντή ουρά σε σχήμα σφήνας και μικροσκοπικά φτερά που μοιάζουν με βατραχοπέδιλα. Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά είναι όμοια, με μπλε-γκρι άνω μέρη και μαύρα-μπλε κεφάλια στολισμένα με μεγάλα λευκά και κίτρινα αυτιά.



Τα κάτω μέρη τους είναι κυρίως λευκά αλλά με το άνω στήθος να δείχνει ανοιχτό κίτρινο. Το σχήμα του σώματός τους τους βοηθά να επιβιώσουν. Οι αυτοκράτορες πιγκουίνοι έχουν κοντά φτερά που τους βοηθούν να βουτήξουν έως 900 πόδια για να πιάσουν μεγαλύτερα ψάρια.

Οι Αυτοκράτορες Πιγκουίνοι μπορούν να κολυμπήσουν 10 - 15 χιλιόμετρα την ώρα, κάτι που τους επιτρέπει να ξεφύγουν από τον κύριο εχθρό τους, τη λεοπάρδαλη σφραγίδα.

Οι Αυτοκράτορες Πιγκουίνοι μπορούν να παραμείνουν ζεστοί επειδή έχουν ένα παχύ στρώμα κάτω από τα εξωτερικά φτερά και ένα στρώμα λεκέδων. Το στρώμα των κάτω φτερών παγιδεύει αέρα που διατηρεί τη θερμότητα του σώματος και κρύο αέρα και νερό έξω. Οι αυτοκράτορες πιγκουΐνοι έχουν επίσης μεγάλες ποσότητες λαδιού σώματος που βοηθούν στη διατήρησή τους στεγνώνει στο νερό.

Διατροφή αυτοκράτορα πιγκουίνος

Σε αντίθεση με τους περισσότερους πιγκουίνους, οι οποίοι τρέφονται με κριλ επιφανείας, οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι ζουν με ψάρια, καλαμάρια και καρκινοειδή που αλιεύονται σε μεγάλες, βαθιές καταδύσεις. Συχνά θα φτάσουν σε βάθη πάνω από 700 πόδια και θα παραμείνουν βυθισμένοι για έως και 18 λεπτά.

κουτάβια μαύρου εργαστηρίου μαστίφ

Συμπεριφορά του αυτοκράτορα πιγκουίνος

Οι Αυτοκράτορες Πιγκουίνοι είναι κοινωνικά ζώα, τόσο ζωοτροφές όσο και φωλιές σε ομάδες. Σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι πιγκουίνοι συσσωρεύονται για προστασία. Μπορεί να είναι ενεργά μέρα ή νύχτα. Οι σεξουαλικά ώριμοι ενήλικες ταξιδεύουν καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους μεταξύ της περιοχής φωλιάσματος και των τροφών στον ωκεανό.

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, οι Αυτοκράτορες Πιγκουίνοι διασκορπίζονται στους ωκεανούς, ταξιδεύουν και αναζητούν τροφές σε ομάδες.

Αναπαραγωγή του αυτοκράτορα πιγκουίνος

Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι δημιουργούν χαλαρές αναπαραγωγικές αποικίες στον πάγο που περιβάλλει την ήπειρο της Ανταρκτικής. Τον Μάιο, οι γυναίκες Αυτοκράτορες θα γεννήσουν ένα αυγό μετά από μια περίοδο κύησης 63 ημερών, και στη συνέχεια θα μεταδώσουν το αυγό στον σύντροφό της ενώ πηγαίνει στη θάλασσα για να ταΐσει.

Οι άντρες αυτοκράτορες πιγκουΐνοι δεν θα μπορούν να φάνε κατά τη διάρκεια της επόμενης περιόδου επώασης 9 εβδομάδων. Αντ 'αυτού, πρέπει να διατηρήσει το αυγό του ζεστό εξισορροπώντας το στα πόδια του, όπου είναι μονωμένο από ένα παχύ ρολό δέρματος και φτερά που ονομάζεται «τσέπη γέννησης». Για πρόσθετη ζεστασιά και προστασία από τους πικρούς ανέμους και τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, ο αρσενικός αυτοκράτορας Πιγκουίνος συσσωρεύεται μαζί σε στενές δέσμες. Αφού εκκολαφθούν τα αυγά, οι νεαροί νεοσσοί θα παραμείνουν στον «θύλακα γόνου» για μικρό χρονικό διάστημα έως ότου είναι σε θέση να ρυθμίσουν τις δικές τους θερμοκρασίες σώματος.

Όταν το θηλυκό επιστρέψει για να αναλάβει τη σίτιση του νεοσσού, το αρσενικό θα έχει χάσει έως και το ένα τρίτο του σωματικού του βάρους. Πρέπει τώρα να κάνει ένα ακόμη μακρύ ταξίδι πάνω στον πάγο, έως 60 μίλια για να βρει φαγητό. Μέχρι τον Ιανουάριο, καθώς ο θαλάσσιος πάγος αρχίζει να ξεσπά, οι νεοσσοί έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος του μαλακού ασημί-γκρίζου τους και τώρα μπορούν να κατευθυνθούν ανεξάρτητα για την ανοιχτή θάλασσα.

Αυτοκράτορας Πιγκουίνος Αρπακτικοί

Στην άγρια ​​φύση, οι αρπακτικοί Penguin περιλαμβάνουν γιγαντιαία πετάλια της Ανταρκτικής (Macronectes giganteus), φώκιες Leopard, orca, skua και καρχαρίες. Τα εγκαταλελειμμένα σκυλιά έλκηθρου και ο απόγονος τους είχαν προηγουμένως θηρευτεί πιγκουίνους πριν από την απομάκρυνση σκύλων από την Ανταρκτική.

Προστασία του Αυτοκράτορα Πιγκουίν

Οι πιγκουίνοι του αυτοκράτορα δεν ταξινομούνται ως απειλούμενοι από την κόκκινη λίστα του IUCN του 2000.