Ελέφαντες

Πηγή εικόνας

Η λέξη Ελέφαντας στα λατινικά (ως «ele» και «phant») σημαίνει «τεράστια αψίδα». Οι περισσότεροι ελέφαντες ζουν στα λιβάδια της Αφρικής και στα δάση της Ασίας, παρόλο που οι ελέφαντες μπορούν να ζήσουν σε σχεδόν οποιοδήποτε ενδιαίτημα που έχει επαρκείς ποσότητες τροφής και νερού. Οι ελέφαντες ζουν σε ομάδες που ονομάζονται «κοπάδια». Το κοπάδι αποτελείται συνήθως από δέκα θηλυκά και τα μικρά τους.



πυγμάχος και πιτμπούλ μικτά

Όλα τα θηλυκά του κοπαδιού σχετίζονται άμεσα με τον μητροάρχη, ο οποίος είναι συνήθως η παλαιότερη και μεγαλύτερη γυναίκα. Υπάρχουν δύο είδη ελέφαντα - ο αφρικανικός ελέφαντας και ο ασιατικός ελέφαντας. Ο Αφρικανός είναι ο μεγαλύτερος από τους δύο και ζυγίζει έως και 6 τόνους. Ανεξάρτητα από το πού ζουν οι ελέφαντες, οι κοινωνικές συμπεριφορές και οι κοινωνικές δομές τους παραμένουν σε μεγάλο βαθμό οι ίδιες. Ο αφρικανικός ελέφαντας και ο ασιατικός ελέφαντας είναι τα μόνα δύο είδη που επιβίωσαν από αυτό που υπήρχε στους προϊστορικούς χρόνους μια διαφορετική και πυκνοκατοικημένη ομάδα μεγάλων θηλαστικών. Ενώ οι ασιατικοί ελέφαντες και οι αφρικανικοί ελέφαντες έχουν πολλά κοινά, διαφέρουν ελαφρώς στην εμφάνιση και ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικές απειλές για την επιβίωσή του.



Ο ελέφαντας είναι το μεγαλύτερο ζώο που ζει στην ξηρά. Οι ελέφαντες είναι θερμόαιμα θηλαστικά και μέλη του είδους «Pachyderm» που σημαίνει «ζώα με πυκνό δέρμα». Οι ελέφαντες αποτελούν την οικογένεια «Elephantidae». Οι αρσενικοί ελέφαντες μπορούν να φτάσουν σε ύψος 13 πόδια. Αυτό είναι υπερδιπλάσιο από 2 ψηλά ανθρώπινα όντα. Οι ελέφαντες μπορούν να ζυγίσουν όσο ένα μονόροφο λεωφορείο - μεταξύ 10 και 14 χιλιάδων λιρών.

Συμπεριφορά ελεφάντων

Οι ελέφαντες είναι καταπληκτικά πλάσματα. Κλαίνε, παίζουν, γελούν και έχουν απίστευτες αναμνήσεις. Οι ελέφαντες είναι ευαίσθητοι σε συντροφιά ζώων, όπου ακόμη και αν ένα μωρό ελέφαντας παραπονιέται, ολόκληρη η οικογένεια των ελεφάντων θα ταρακουνήσει και θα πάει να το αγγίξει και να το φροντίσει.

Αρσενικοί ελέφαντες πέρα ​​από την ηλικία της ωριμότητας είναι με το κοπάδι μόνο κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος. Τα κοπάδια είναι γνωστό ότι ταξιδεύουν δέκα μίλια ή περισσότερα για να αναζητούν τροφή και νερό. Όταν οι ελέφαντες ταξιδεύουν, περπατούν πολύ ήσυχα σε ένα αρχείο. Οι νεαροί ελέφαντες (μοσχάρια) οδηγούνται από τους μεγαλύτερους ελέφαντες με τις ουρές τους. Τα μοσχάρια των ελεφάντων μένουν κοντά στις μητέρες τους ανά πάσα στιγμή. Ολόκληρο το κοπάδι θα προστατεύσει τους νέους εάν υπάρχει ένδειξη κινδύνου. Ένα κοπάδι αγκαλιάζει περίπου 4 μίλια την ώρα και μπορεί να φορτίσει πάνω από 25 μίλια την ώρα. Οι ελέφαντες δεν μπορούν να τρέχουν ή να πηδούν. Μπορούν, ωστόσο, να περπατούν πολύ γρήγορα και να ανεβαίνουν.

Οι ελέφαντες μυρίζουν, πίνουν, τρώνε και πλένονται με τους μεγάλους κορμούς τους. Οι ελέφαντες έχουν χαυλιόδοντες που είναι μακριά δόντια από ελεφαντόδοντο. Οι χαυλιόδοντες τους βοηθούν να πάρουν φαγητό και να μεταφέρουν βαριά αντικείμενα. Όλοι οι ελέφαντες δεν έχουν χαυλιόδοντες. Μόνο οι αρσενικοί ασιατικοί ελέφαντες έχουν χαυλιόδοντες ενώ οι αρσενικοί και θηλυκοί αφρικανικοί ελέφαντες έχουν και χαυλιόδοντες.

Οι ελέφαντες αγαπούν το νερό και είναι πολύ καλοί κολυμβητές. Όταν οι ελέφαντες ζεσταίνουν, κολυμπούν σε λίμνες ή ποτάμια ή κάνουν ντους χρησιμοποιώντας τους μακρύς κορμούς τους. Ένας ελέφαντας μπορεί επίσης να κρυώσει κυλώντας σε ένα σκιερό στρώμα λάσπης.

Οι ελέφαντες μπορούν να κολυμπήσουν σε μεγάλες αποστάσεις. Σε βαθιά νερά κρατούν τους κορμούς τους πάνω από το νερό σαν περισκόπια. Οι ελέφαντες χρησιμοποιούν επίσης τους κορμούς τους για τρομπέτα.

Οι ελέφαντες μπορούν να ζήσουν για να είναι μια καλή ηλικία. Κατά μέσο όρο, ένας ελέφαντας ζει μεταξύ 50 και 70 ετών, αν και ο παλαιότερος ζωντανός ελέφαντας καταγράφηκε ότι είχε φτάσει τα 82 χρόνια. Το όνομά του ήταν «Raja» και έζησε σε αιχμαλωσία στη Σρι Λάνκα.

Οι πιο κοντινοί συγγενείς με τον ελέφαντα είναι οι Hyraxes και Sea Cows (dugongs και manatees). Οι ελέφαντες σχετίζονται επίσης με άλογα, τάπιρους και ρινόκερους.

κυνήγι σκύλου αρκούδας καρελιανής

Διατροφή ελεφάντων

Ένας ελέφαντας ξοδεύει περίπου 16 ώρες την ημέρα για φαγητό, ποτό, μπάνιο, ξεσκόνισμα, τείχος, παιχνίδι και 3 - 5 ώρες ανάπαυσης. Καθώς ένας ελέφαντας χωνεύει μόνο το 40 τοις εκατό όσων τρώει, χρειάζεται μια τεράστια ποσότητα βλάστησης (περίπου 5 τοις εκατό του σωματικού βάρους του την ημέρα) και περίπου 30 έως 50 γαλόνια νερού. Ένας νεαρός ελέφαντας πρέπει να μάθει πώς να αντλεί νερό στον κορμό του και μετά να το ρίχνει στο στόμα του. Οι ελέφαντες τρώνε μια εξαιρετικά ποικίλη χορτοφαγική διατροφή, όπως γρασίδι, φύλλα, κλαδιά, φλοιός, φρούτα και σπόρους. Τα αγαπημένα τρόφιμα περιλαμβάνουν: Μπανάνες, μπαμπού, μούρα, μάνγκο, καρύδες, καλαμπόκι, θάμνους ζούγκλας, φοίνικες, ζαχαροκάλαμο, ξύλινα μήλα και άγριο ρύζι.

Οι ελέφαντες τρώνε χόρτο, μικρά κλαδιά και φλοιό από δέντρα. Οι ελέφαντες αρέσουν ιδιαίτερα στα φύλλα από τα κορυφαία κλαδιά. Παίρνουν τα φύλλα πιέζοντας προς τα κάτω τα δέντρα με τα μεγάλα κεφάλια και το σώμα τους, και μετά παίρνουν τον φλοιό ξύνοντας το με τους αιχμηρούς χαυλιόδοντες τους.

Το αλάτι είναι απαραίτητο και ένας ελέφαντας δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση για αυτό. Τα κρύα κλίματα μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο στομάχι ενός ελέφαντα. Μερικοί ελέφαντες ξεφλουδίζουν ακόμη και τα φρούτα πριν από το φαγητό. Ο ιερός ταϊλανδικός λευκός ελέφαντας έχει ιδιαίτερη σημασία για το φαγητό και δεν θα καταναλώσει φαγητό που έχει πέσει στο έδαφος και δεν θα φάει με το υπόλοιπο κοπάδι. Το ινώδες περιεχόμενο της τροφής τους και οι μεγάλες ποσότητες που καταναλώνονται δημιουργούν μεγάλες ποσότητες κοπριάς.

Διατήρηση ελεφάντων

Σύμφωνα με τον Νόμο για τα απειλούμενα είδη, ο αφρικανικός ελέφαντας αναφέρεται ως απειλούμενο είδος και ο ασιατικός ελέφαντας αναφέρεται ως απειλούμενο είδος. «Απειλούμενο με εξαφάνιση» σημαίνει ότι ένα είδος θεωρείται ότι κινδυνεύει να εξαφανιστεί σε ολόκληρο ή σημαντικό μέρος της περιοχής του και «απειλείται» σημαίνει ότι ένα είδος θεωρείται ότι κινδυνεύει να απειληθεί.