Οι πίθηκοι της De Brazza

Πηγή εικόνας

Γένος: Cercopithecus - ο μαϊμούς του De Brazza

Από το Monkey της Brazza (Cercopithecus ignoreus) είναι ένας πίθηκος του Παλαιού Κόσμου που ονομάστηκε από τον Γάλλο εξερευνητή Pierre Savorgnan de Brazza. Γενικά γνωστοί ως «βάλτοι πιθήκων», βρίσκονται συχνά σε υγρότοπους στην κεντρική Αφρική.

κουτάβι με σπόρους σπόρους από τεριέ

Ο μαϊμούς του De Brazza έχει καλές ικανότητες κρυψίματος και ως εκ τούτου συνήθως δύσκολο να βρεθεί, καθιστώντας δύσκολη την επίτευξη ακριβούς αριθμού ειδών.

Η μαϊμού του De Brazza κυμαίνεται ανάμεσα σε βάλτους, μπαμπού και ξηρά ορεινά δάση στην Αγκόλα, το Καμερούν, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Κονγκό, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Ισημερινή Γουινέα, την Αιθιοπία, τη Γκαμπόν, την Κένυα, το Σουδάν και την Ουγκάντα.



Το Monkey του De Brazza έχει γκρι γούνα agouti με κοκκινωπό καφέ πίσω μέρος, μαύρα άκρα και ουρά και λευκό γλουτό. Μια λευκή λωρίδα τρέχει κάτω από το μηρό του και μια πορτοκαλί ημισελήνου σημάδια εμφανίζεται στο μέτωπό του. Τα λευκά βλέφαρά του ταιριάζουν με το ρύγχος και τη γενειάδα. Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά μαϊμούδες του De Brazza έχουν σακούλες στα μάγουλα στα οποία μεταφέρουν φαγητό ενώ ζωοτροφές και τα αρσενικά έχουν μπλε όσχεο.

Γένος: Cercopithecus - ο πίθηκος του Hamlyn

Ο πίθηκος του Χάμλιν (Cercopithecus hamlyni), επίσης γνωστό ως μαϊμού με κουκουβάγια, είναι ένα είδος μαϊμού του Παλαιού Κόσμου που κατοικεί στα μπαμπού και τα πρωτογενή τροπικά δάση του Κονγκό. Ο πίθηκος του Hamlyn είναι εξαιρετικά σπάνιος και λίγα είναι γνωστά γι 'αυτό.



Ωστόσο, αυτό που είναι γνωστό είναι ότι τείνει να είναι ευρέως διασκορπισμένο σε όλο το ανατολικό τμήμα του Κονγκό, όπου αντιστοιχεί αρκετά σε ένα άλλο είδος πιθήκου, το L’Hoest’s Monkey (C. lhoesti).

Ο πίθηκος του Χάμλιν ταξιδεύει επίγεια και πιστεύεται ότι μπορεί να είναι νυχτερινός. Ο αρσενικός πίθηκος Hamlyn είναι πολύ μεγαλύτερος από το θηλυκό, με τον μέσο ενήλικο να ζυγίζει 7 έως 10 κιλά, ενώ οι γυναίκες ζυγίζουν κατά μέσο όρο 4,5 έως 6 κιλά. Θεωρείται ότι είναι ένα φρουτώδες φυτό στη διατροφή.

Το Hamlyn’s Monkey ζει σε μικρές ομάδες, με δέκα μέλη ή λιγότερα, με ένα άνδρα και πολλές γυναίκες. Το Hamlyn’s Monkey βρέθηκε μόνο σε ψηλότερα υψόμετρα, πάνω από 900 μέτρα και έως 4600 μέτρα. Το χρώμα τους είναι γενικά σκούρο γκρι, με μια χαρακτηριστική λευκή λωρίδα που εκτείνεται από τη ρίζα της μύτης στο πάνω χείλος, δίνοντάς της μια εμφάνιση σαν κουκουβάγια. Ο Hamkey's Monkey έχει μυρωδιές αδένες στο στήθος του με τους οποίους σηματοδοτεί την επικράτειά του.

Τόσο το αρσενικό όσο και το θηλυκό έχουν γυμνά, μπλε γλουτούς και το ώριμο αρσενικό έχει έντονα κόκκινα και μπλε γεννητικά όργανα. Ο νεαρός χρωματισμός είναι ένα κίτρινο-καφέ παλτό και ένα ροζ πρόσωπο. Σε αιχμαλωσία, ο Hamkey’s Monkey έχει διάρκεια ζωής 33 ετών. Όπως και άλλοι αυτού του γένους, καλύπτει μια ευρεία περιοχή στα καθημερινά του ταξίδια, κυρίως στην αναζήτηση τροφής.

Γένος: Cercopithecus - L'Hoest's Monkey

Η μαϊμού του L'Hoest (Cercopithecus l'hoesti), ή Mountain Monkey, είναι ένα guenon που βρίσκεται στο Καμερούν και τη λεκάνη του Κονγκό. Υπάρχουν δύο ξεχωριστοί πληθυσμοί και υποείδη αυτού του πιθήκου που διαχωρίζονται ευρέως στην κατανομή.

Οι πίθηκοι του L'Hoest ζουν κυρίως σε ορεινές δασικές περιοχές σε μικρές ομάδες που κυριαρχούνται από γυναίκες.

Οι πίθηκοι του L'Hoest έχουν σκούρο παλτό και μπορούν να διακριθούν από μια χαρακτηριστική λευκή γενειάδα. Το L'Hoest's Monkey είναι ένας πίθηκος του δάσους και συνήθως βρίσκεται σε τροπικά δάση σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα, καθώς και σε παλιά δευτερεύοντα και ώριμα δάση. Έχει επίσης βρεθεί ότι κατοικεί μεμονωμένα δάση σε ορεινά λιβάδια. Θα καταλάβει μια σειρά διαφορετικών ειδών δασικών περιοχών, συμπεριλαμβανομένων των δασικών εκτάσεων, των ώριμων τροπικών δασών, της δασικής σαβάνας στις πλαγιές των βουνών και των δασικών συνόρων. Οι πίθηκοι L'Hoest κάνουν τα σπίτια τους σε αξιοσημείωτες φωλιές σε δέντρα.

brindle pitbull lab mix κουτάβια

Οι πίθηκοι L'Hoest ζουν σε αρκετά μικρές ομάδες που κυριαρχούνται από γυναίκες και περιέχει μόνο ένα αρσενικό. Τα θηλυκά σχετίζονται συνήθως, ενώ το αρσενικό μένει μόνο μερικές εβδομάδες ή το πολύ δύο χρόνια. Το ενήλικο αρσενικό κάνει μια πολύ δυνατή και ξεχωριστή κλήση.

Οι πίθηκοι του L’Hoest δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα. Κοιμούνται στα δέντρα σε καθιστή θέση και κρατούν τα κλαδιά ή το ένα το άλλο. Όταν ανησυχούν ή βλέπουν ότι παρατηρούνται, θα φύγουν και θα καταφύγουν σε δέντρα που γίνονται πολύ ήσυχα. Είναι κυρίως επίγεια.

Η αναπαραγωγή είναι εποχική και εξαρτάται από την περιοχή. Μετά από μια περίοδο κύησης 5 μηνών, ένας νέος θα γεννηθεί. Η μητέρα γεννά συνήθως τη νύχτα και όπου κι αν είναι εκείνη τη στιγμή. Η γέννηση συνήθως συμβαίνει στο τέλος της ξηρασίας, γεγονός που επιτρέπει τη γαλουχία όταν η βροχόπτωση είναι υψηλότερη. Θα φάει τον πλακούντα και θα γλείψει το μωρό καθαρό ενώ κρέμεται στην κοιλιά της. Οι άλλες γυναίκες στην ομάδα δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το νεογέννητο και θα προσπαθήσουν να το κρατήσουν. Μετά από μερικούς μήνες η νοσηλεία γίνεται λιγότερο συχνή, ωστόσο, θα συνεχιστεί για περίπου 2 χρόνια όταν υπάρχει άλλη γέννηση. Όταν οι αρσενικοί απόγονοι φτάσουν στη σεξουαλική ωριμότητα θα φύγουν από την ομάδα. Σε αιχμαλωσία έχουν διάρκεια ζωής άνω των 30 ετών.

Οι πίθηκοι του L'Hoest είναι κυρίως φυτοφάγα και θα τρώνε κυρίως φρούτα, μανιτάρια, βότανα, ρίζες και φύλλα. Ωστόσο, θα τρώει επίσης περιστασιακά αυγά, σαύρες και μικρά πουλιά.

Γένος: Cercopithecus - Mona Monkey

Η μαϊμού της Μόνα (Cercopithecus mona) είναι ένας πίθηκος του Παλαιού Κόσμου που ζει σε ολόκληρη τη Δυτική Αφρική. Το Mona Monkey ζει σε ομάδες έως και 35 ατόμων σε δενδροκηπευτικές περιοχές. Είναι παμφάγο αν και τρέφεται κυρίως με φρούτα, μερικές φορές τρώει έντομα και φύλλα.

Το Mona Monkey έχει καφέ γούνα agouti με λευκό γλουτό. Η ουρά και τα πόδια τους είναι μαύρα και το πρόσωπό τους είναι μπλε-γκρι με μια σκούρα λωρίδα στο πρόσωπο. Το Mona Monkey μεταφέρει φαγητό σε σακούλες στα μάγουλα.