Κοινή αλκυόνη

Πηγή εικόνας

ο Κοινή αλκυόνη (Alcedo atthis), είναι ένα από τα πιο έντονα χρωματιστά και ενδιαφέροντα πουλιά της Βρετανίας.

Πωλούνται κουτάβια παλιά οικογενειακή κόκκινη μύτη pitbull

Οι Kingfishers είναι ευρέως διαδεδομένοι, ειδικά στην κεντρική και νότια Αγγλία, καθίστανται λιγότερο συνηθισμένοι πιο βόρεια, ωστόσο, μετά από κάποιες μειώσεις τον περασμένο αιώνα, επί του παρόντος αυξάνουν το εύρος τους στη Σκωτία.

Οι Kingfishers βρίσκονται από ήρεμα ή αργά ρέοντα νερά, όπως λίμνες, κανάλια και ποτάμια σε πεδινές περιοχές. Το χειμώνα, μερικά άτομα μετακινούνται στις εκβολές και την ακτή. Περιστασιακά μπορούν να επισκεφθούν λίμνες κήπου κατάλληλου μεγέθους.



Ο αριθμός των ζευγαριών αναπαραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 6.100 (4.400 στη Βρετανία και 1.700 στην Ιρλανδία).

Περιγραφή Kingfisher

Το κοινό Kingfishers έχει μήκος 17 - 19 εκατοστά, ζυγίζει μεταξύ 34 - 46 γραμμάρια και άνοιγμα φτερών 25 εκατοστών. Το ράμφος τους έχει μήκος περίπου 4 εκατοστά και αιχμηρό. Οι Kingfishers έχουν κοντά, πορτοκαλί χρώμα πόδια. Οι Kingfishers έχουν πολύ έντονα χρώματα. Το χρώμα των φτερών τους είναι ένα μπλε / πράσινο χρώμα και τα άνω τμήματα, οι γλουτοί και η ουρά τους είναι ένα φωτεινό μπλε χρώμα. Τα υποστρώματά τους είναι φωτεινά πορτοκαλί και έχουν ένα μικρό, λευκό σαλόνι κάτω από τα ράμφη τους, στο λαιμό τους.



Το κεφάλι kingfishers είναι μπλε με πορτοκαλί σημάδια μπροστά και πίσω από τα μάτια των πουλιών και ένα λευκό σημάδι σε κάθε πλευρά του κεφαλιού. Αυτά τα φωτεινά, όμορφα χρώματα είναι πιο εμφανή όταν το πουλί βρίσκεται κατά την πτήση.

Τα αρσενικά kingfishers και τα θηλυκά kingfishers είναι σχεδόν πανομοιότυπα εκτός από ένα πορτοκαλί χρώμα με μια μαύρη άκρη στο κάτω μέρος του θηλυκού ράμματος / γνάθου. Τα νεαρά kingfishers μοιάζουν με τους ενήλικες στην εμφάνιση, ωστόσο, έχουν πιο θαμπά και πιο πράσινα ανώτερα τμήματα, πιο ανοιχτά τμήματα, μαύρο ράμφος και αρχικά, μαύρα πόδια.

μεγάλο σκυλί βουνό της Βέρνης

Οι Kingfishers έχουν πολύ έντονη όραση. Το kingfisher έχει μονοφθάλμια όραση (στην οποία κάθε μάτι χρησιμοποιείται ξεχωριστά) στον αέρα και διοφθαλμική όραση (στην οποία και τα δύο μάτια χρησιμοποιούνται μαζί) στο νερό. Η υποβρύχια όραση δεν είναι τόσο έντονη όσο στον αέρα, ωστόσο, η ικανότητα να κρίνουμε την απόσταση κινούμενου λείου είναι πιο σημαντική από την ευκρίνεια της εικόνας.

Το Common kingfisher δεν έχει κανένα συγκεκριμένο τραγούδι, ωστόσο, φωνάζουν χρησιμοποιώντας μια κλήση «tsee» ή «tsee-tsee». Η κλήση πτήσης τους είναι μια σύντομη σφυρίχτρα, chee, επαναλαμβανόμενη δύο ή τρεις φορές. Τα ανήσυχα πουλιά εκπέμπουν ένα σκληρό, στριμωγμένο και τα νεοσσοί απαιτούν φαγητό με θόρυβο.

Οικότοποι Kingfisher

Σε εύκρατες περιοχές, οι βασιλιάδες κατοικούν σε καθαρά, βραδεία ρέματα και ποτάμια και λίμνες με καλά βλαστημένες όχθες. Kingfishers βρίσκονται συχνά σε θάμνους και θάμνους με προεξοχή κλαδιά κοντά σε ρηχά ανοιχτά νερά στα οποία κυνηγά. Το χειμώνα, το kingfisher είναι πιο παράκτιο, συχνά τρέφεται σε εκβολές ή λιμάνια και κατά μήκος βραχώδεις ακτές.

Διατροφή Kingfisher

Οι Kingfishers τρέφονται με υδρόβια έντομα όπως προνύμφες λιβελλούλης και σκαθάρια και μικρά ψάρια που κυμαίνονται από 1 ίντσα έως 5 ίντσες, όπως sticklebacks, minnows, μικρή κατσαρίδα και πέστροφα. Περίπου το 60% των ειδών διατροφής είναι ψάρια. Το χειμώνα, οι kingfishers τρέφονται με καρκινοειδή, συμπεριλαμβανομένων των γαρίδων γλυκού νερού. Το Common Kingfisher κυνηγά από πέρκα 1 - 2 μέτρα (3 - 6 πόδια) πάνω από το νερό, σε κλαδί, στύλο ή όχθη ποταμού με το ράμφος του να δείχνει προς τα κάτω καθώς ψάχνει για λεία.

Το πουλί Kingfisher τρελαίνει το κεφάλι του όταν το φαγητό ανιχνεύεται για να μετρήσει την απόσταση και βυθίζεται απότομα προς τα κάτω για να αρπάξει το θήραμά του συνήθως όχι βαθύτερα από 25 εκατοστά (19 ίντσες) κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Τα φτερά ανοίγουν κάτω από το νερό και τα ανοιχτά μάτια προστατεύονται από το διαφανές τρίτο βλέφαρο. Το πουλί σηκώνεται πρώτα από το ράμφος και πετάει πίσω στην πέρκα του. Στην πέρκα το ψάρι ρυθμίζεται μέχρι να κρατηθεί κοντά στην ουρά του και να κτυπηθεί στην πέρκα αρκετές φορές. Μόλις πεθάνει, τα ψάρια καταπίνονται πρώτα. Μερικές φορές κάθε μέρα, ένα μικρό γκριζωπό σφαιρίδιο από οστά ψαριών και άλλα άπεπτα υπολείμματα παλινδρομεί.

Συμπεριφορά Kingfisher

Όπως όλοι οι kingfishers, το Common Kingfisher είναι εξαιρετικά εδαφικό. Δεδομένου ότι πρέπει να τρώει περίπου το 60% του σωματικού βάρους του κάθε μέρα, είναι σημαντικό να υπάρχει έλεγχος σε μια κατάλληλη έκταση ποταμού. Είναι μοναχικό για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, μόνο σε βαρύ κάλυμμα. Εάν ένας άλλος αλκυόνη εισέλθει στην επικράτειά του, ενδέχεται να εμφανιστούν και τα δύο «πουλιά» από πέρκες και μάχες. Ένα πουλί θα πιάσει το άλλο ράμφος και θα προσπαθήσει να το κρατήσει κάτω από το νερό. Τα ζευγάρια σχηματίζονται το φθινόπωρο, αλλά κάθε πουλί διατηρεί μια ξεχωριστή περιοχή, γενικά μήκους τουλάχιστον 1 χιλιομέτρου.

μικτές φυλές σκυλιών τσιουάουα

Αναπαραγωγή Kingfisher

Το Kingfisher ερωτοτροπία πραγματοποιείται την άνοιξη. Το αρσενικό θα πλησιάσει το θηλυκό με ένα ψάρι στο ράμφος του. Θα το κρατήσει έτσι ώστε το κεφάλι του ψαριού να βλέπει προς τα έξω και να προσπαθήσει να το ταΐσει στο θηλυκό. Εάν δεν είναι επιτυχής, θα φάει απλά τα ίδια τα ψάρια. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβει αυτήν τη συμπεριφορά σίτισης για κάποιο χρονικό διάστημα πριν συμβεί το ζευγάρωμα. Οι Kingfishers κάνουν λαγούμια στις αμμώδεις όχθες του ποταμού. Το λαγούμι αποτελείται από μια οριζόντια σήραγγα με θάλαμο φωλιά στο τέλος και έχει μήκος περίπου ένα μέτρο.

Το θηλυκό γεννά περίπου 5 ή 7 λευκά, γυαλιστερά αυγά αλλά μερικές φορές γεννά έως και 10 αυγά. Τα αυγά έχουν κατά μέσο όρο 1,9 εκατοστά πλάτος, 2,2 εκατοστά σε μήκος και ζυγίζουν περίπου 4,3 γραμμάρια, εκ των οποίων το 50% είναι κέλυφος. Το αρσενικό και το θηλυκό μοιράζονται τη δουλειά επώασης των αυγών για περίπου 20 ημέρες. Και οι δύο επωάζονται την ημέρα, ωστόσο, μόνο η γυναίκα kingfisher επωάζεται τη νύχτα. Τα αυγά εκκολάπτονται σε 19 - 20 ημέρες και τα μικρά παραμένουν στη φωλιά για άλλες 24 - 25 ημέρες, μερικές φορές περισσότερο. Μόλις είναι αρκετά μεγάλα, τα νεαρά πουλιά θα έρθουν στην είσοδο λαγούμι για να ταΐσουν. Δύο έως τρεις γούρνες μπορούν να εκτραφούν σε μια σεζόν.

Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, οι βασιλιάδες συχνά βλέπουν το κυνήγι γύρω από τις βαθιές πισίνες που σχηματίζονται στις στροφές των ποταμών. Αυτές οι τοποθεσίες είναι πλούσιες σε νεαρά ψάρια που οι kingfishers τρέφονται στα μικρά τους. Ένας πεινασμένος γούρνος ενός Kingfisher μπορεί να ζητήσει πάνω από 100 ψάρια την ημέρα από τους γονείς τους.

Οι πρώτες μέρες για τους νέους kingfishers είναι οι πιο επικίνδυνες. Περίπου τέσσερις ημέρες μετά την έξοδο από τις φωλιές, οι νεογέννητοι θα κάνουν τις πρώτες καταδύσεις τους στο νερό για να βρουν το θήραμα. Δυστυχώς, όσοι δεν θα έχουν μάθει πώς να ψαρεύουν μέχρι τώρα μπορεί να γίνουν νεροί και πνιγμένοι. Περίπου οι μισοί επιβιώνουν περισσότερο από μία ή δύο εβδομάδες.

Μαλτέζικα ανακατεμένα με ένα κανίς

Πολύ λίγα πουλιά ζουν περισσότερο από μία περίοδο αναπαραγωγής. Ο παλαιότερος αλκυόνη ήταν 21 ετών.

Κατάσταση διατήρησης Kingfisher

Οι Kingfishers είναι πολύ ευαίσθητοι στον κρύο καιρό και ένας ιδιαίτερα σκληρός χειμώνας μπορεί να μειώσει σοβαρά τους πληθυσμούς kingfisher. Οι πληθυσμοί του Kingfisher κυμαίνονται πολύ εξαιτίας αυτού. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνονται στην κόκκινη λίστα του IUCN.