Κοινή καρακάξα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Κοινή καρακάξα είναι ένα μεγάλο αρπακτικό πουλί και ένα από τα πιο ορατά των αρπακτικών της Βρετανίας. Το Common Buzzard έχει μεγάλο βρετανικό πληθυσμό και μπορεί συχνά να δει μια ξεκάθαρη μέρα στη βρετανική ύπαιθρο. Μπορεί να παρατηρηθεί είτε να κάθεται σε ένα φράχτη περιμένοντας το επόμενο γεύμα του να περάσει ή να ανεβαίνει γρήγορα σε ομάδες δύο ή περισσότερων στα απογευματινά θερμικά.

Buzzards βρίσκονται σε μεγάλο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται καλύτερα σε λοφώδες έδαφος στα δυτικά του Ηνωμένου Βασιλείου, ειδικά σε περιοχές με άγονο ανοιχτό έδαφος. Μερικά καλά μέρη περιλαμβάνουν το Dartmoor και το Forest of Dean στο Gloucestershire.

Στη Σκωτία, λόγω του μεγέθους, της συμπεριφοράς και των σημείων τους, το Common Buzzard συχνά κάνει λάθος για τους νεαρούς Golden Eagles, ειδικά όταν εκτοξεύονται.



μίγμα κίτρινου εργαστηρίου ροτβάιλερ

Υπάρχουν περίπου 40.000 ζευγάρια αναπαραγωγής στη Βρετανία. Η καρακάξα διαμένει συνήθως όλο το χρόνο εκτός από τα πιο κρύα μέρη της γκάμας.

Κοινά χαρακτηριστικά Buzzard



Το Common Buzzard έχει συνήθως μήκος μεταξύ 51 - 57 εκατοστών και πλάτος φτερών από 110 έως 130 εκατοστά (48 - 60 ίντσες). Τα θηλυκά ζυγίζουν έως 1,3 κιλά. Τα αρσενικά τείνουν να ζυγίζουν λιγότερο και ως εκ τούτου είναι οι πιο αποτελεσματικοί κυνηγοί και ιπτάμενοι.

Το φτερά Common Buzzards είναι ένα πλούσιο καφέ, με ελαφρύτερες ενδείξεις κάτω. Κατά την πτήση, τα φτερά έχουν μια κουρελιασμένη, σαν σκώρο εμφάνιση, καθώς αυτό το πουλί γλιστράει προς τα έξω σε τρομερό ύψος. Το φτέρωμα μπορεί να ποικίλει στη Βρετανία από σχεδόν καθαρό λευκό σε μαύρο, ωστόσο, είναι συνήθως αποχρώσεις του καφέ, με ένα λευκό «κολιέ» φτερών.

Κοινή διατροφή Buzzard

Τα κοινά Buzzards τρέφονται κυρίως με Κουνέλια, αλλά θα πάρουν σχεδόν οποιοδήποτε μικρό θηλαστικό, ερπετό και συχνά σφάγιο (το σφάγιο ενός νεκρού ζώου). Τα πουλιά περιστασιακά μπορεί να δει κανείς να στέκονται περήφανα σε ένα κομμάτι του δρόμου να σκοτώνουν ενώ το τρώνε.

Ένας εξαιρετικός οπορτουνιστής, προσαρμόζεται καλά σε μια ποικίλη διατροφή φασιανού, άλλων μικρών θηλαστικών, φιδιών και σαυρών και μπορεί συχνά να δει κανείς να περπατά πάνω από πρόσφατα οργωμένα χωράφια που αναζητούν σκουλήκια και έντομα.

Κοινή συμπεριφορά Buzzard

Τα κοινά Buzzards συνήθως δεν σχηματίζουν κοπάδια, ωστόσο, πολλά μπορεί να παρατηρηθούν μαζί κατά τη μετανάστευση ή σε καλό περιβάλλον. Έχουν εντοπιστεί έως και 20 buzzards σε μια μικρή περιοχή, αν και συνήθως κατά μέσο όρο 30 μέτρα μεταξύ τους. Εξαιρετικά εδαφικές, οι μάχες ξεσπούν εάν κάποιος απομακρυνθεί σε άλλο ζεύγος εδάφους.

Πολλά μικρότερα πουλιά, όπως τα κοράκια και οι κάργες, τα βλέπουν ως απειλή και θα τους ενοχλήσουν να μετακινούνται από ένα συγκεκριμένο δέντρο ή περιοχή, μετακινώντας τα επανειλημμένα μέχρι να πετάξουν μακριά.

Συνηθισμένη αναπαραγωγή Buzzard

Ζευγάρια ζευγαριού για τη ζωή. Για να προσελκύσει έναν σύντροφο (ή να εντυπωσιάσει τον υπάρχοντα σύντροφό του), το αρσενικό εκτελεί μια τελετουργική εναέρια εμφάνιση πριν από τις αρχές της άνοιξης. Αυτή η εντυπωσιακή οθόνη είναι γνωστή ως «ο ρόλερ κόστερ» Θα υψωθεί ψηλά στον ουρανό, για να στρίψει και να βυθιστεί προς τα κάτω, σε μια σπείρα, στρίβοντας και στρίβοντας καθώς κατεβαίνει. Στη συνέχεια θα ανέβει αμέσως προς τα πάνω για να επαναλάβει την άσκηση.

Το Common Buzzard αναπαράγεται σε δασικές εκτάσεις, συνήθως στις παρυφές. Το θηλυκό γεννά 2 έως 4 αυγά, μοιράζοντας την εργασία επώασης 33 - 35 ημερών με το αρσενικό πουλί. Οι νέοι φεύγουν από τη φωλιά μετά από δύο μήνες, καθίστανται πλήρως ανεξάρτητοι περίπου στους 5 μήνες και γίνονται ενεργοί κτηνοτρόφοι μετά από 2 - 3 χρόνια.

Κοινή κατάσταση διατήρησης Buzzard

Λόγω της ανθρώπινης δίωξης και της εισαγωγής της μυξομάτωσης στον πληθυσμό των κουνελιών τη δεκαετία του 1950, οι καρακάξες έγιναν πολύ σπάνιες, κατοικούσαν μόνο σε ψηλά εδάφη σε περιοχές όπως το Brecon στην Ουαλία και οι Cairngorms στη Σκωτία. Καθώς τα λίγα επιζώντα κουνέλια αναπαράγονταν και έγιναν πιο ανθεκτικά στον ιό της Μυξομάτωσης, ο αριθμός τους αυξήθηκε και μαζί με τον πληθυσμό και τη διανομή καρακαξών και άλλων αρπακτικών πουλιών. Ο αριθμός τους θεωρείται ότι ανέρχεται σε 60.000 ζευγάρια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθιστώντας τα τα πιο διαδεδομένα πουλερικά του Ηνωμένου Βασιλείου.