Πιγκουίνος Chinstrap

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Πιγκουίνος Chinstrap είναι ένα είδος πιγκουίνου που βρίσκεται στα νησιά South Sandwich, Antartica, the South Orkneys, South Shetland, South Georgia, Bouvet Island, Balleny και Peter Island. Το όνομά τους προέρχεται από τη στενή μαύρη ζώνη κάτω από τα κεφάλια τους, γεγονός που το κάνει να φαίνεται σαν να φορούν μαύρα κράνη, καθιστώντας τα έναν από τους πιο εύκολα αναγνωρισμένους τύπους πιγκουίνων.

κόκκινο σκυλί Golden retrievers

Οι πιγκουίνοι Chinstrap είναι οι πολυάριθμοι πιγκουίνοι στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 12 έως 13 εκατομμύρια που βρίσκονται στα άγονα νησιά της υπο-Ανταρκτικής Περιφέρειας και της Ανταρκτικής Χερσονήσου.

Οι πιγκουίνοι Chinstrap ζουν και αναπαράγονται σε μεγάλες αποικίες. Ζουν συχνά σε μεγάλα παγόβουνα στον ανοιχτό ωκεανό. Οι πιγκουίνοι Chinstrap βουτούν για να πιάσουν ψάρια και κριλ. Είναι οι πιο τολμηροί πιγκουίνοι και είναι πιο πιθανό να πολεμήσουν άλλους πιγκουίνους. Άλλα ονόματα για το Chinstrap Penguin είναι « Χτυπημένοι πιγκουίνοι ., ' Γενειοφόροι πιγκουΐνοι ', και ' Πιγκουίνοι Stonecracker «Λόγω της σκληρής κλήσης τους.



Χαρακτηριστικά του πιγκουίνου Chinstrap



Το Chinstrap Penguin έχει ύψος περίπου 28 ίντσες (72 εκατοστά) και ζυγίζει περίπου 9 έως 14 κιλά. (3,5 έως 5 κιλά). Το βάρος των ενηλίκων ποικίλλει κατά τη διάρκεια του έτους. Οι πιγκουίνοι Chinstrap είναι οι βαρύτεροι κατά τη διάρκεια της περιόδου τήξης και οι ελαφρύτεροι κατά την περίοδο επώασης.

Οι πιγκουίνοι Chinstrap έχουν λευκό μέτωπο και λαιμό, κόκκινα μάτια και μαύρη πλάτη. Έχουν μια διακριτική μαύρη ζώνη που εκτείνεται από τη μία πλευρά του κεφαλιού κάτω από το νομοσχέδιο στην άλλη πλευρά του κεφαλιού, μοιάζει με λουράκι πηγούνι. Το παλτό των φτερών τους είναι πυκνό για μόνωση και στεγανοποίηση νερού και έχουν ένα παχύ στρώμα blubber ως ενεργειακό κατάστημα. Οι νεοσσοί έχουν γκρίζα πλάτη και λευκά μέτωπα.

Διατροφή Chinstrap Penguin

Η διατροφή του Chinstrap Penguin αποτελείται από: μικρά ζώα κοπριάς, κριλ, μικρά ψάρια και άλλα θαλάσσια καρκινοειδή περιαγωγής. Οι πιγκουίνοι Chinstrap θεωρούνται τροφοδότες κοντά στην ακτή που αναζητούν τροφή μεταξύ του παγοποιημένου πάγου, παρόλο που μερικές φορές μπορεί να παρατηρηθούν ασταμάτητα στην ανοιχτή θάλασσα. Τρέφονται καταδιώκοντας για θηράματα κοντά στις αποικίες αναπαραγωγής τους.

Η προσπάθεια κατάδυσης συνήθως συγκεντρώνεται κοντά στα μεσάνυχτα και το μεσημέρι και οι καταδύσεις διαρκούν συνήθως λιγότερο από ένα λεπτό και σπάνια έχουν βάθος πάνω από 200 πόδια.

Συμπεριφορά πιγκουίνου Chinstrap

Όπως και οι περισσότεροι πιγκουίνοι, το Chinstrap Penguins χρησιμοποιεί τα βατραχοπέδιλα για να «πετάξει» με ταχύτητες έως και 20 μίλια την ώρα. Στην ξηρά, οι Chinstraps συχνά «έλκηθρο» στο στομάχι τους, ωθώντας τους από τα πόδια και τα βατραχοπέδιλα. Οι πιγκουίνοι Chinstrap ανεβαίνουν από το νερό και σε απότομες πλαγιές χρησιμοποιώντας και τα τέσσερα άκρα και είναι σε θέση να πηδήξουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στα πόδια.

Οι πιγκουίνοι Chinstrap επικοινωνούν μέσω τελετουργικών συμπεριφορών κεφαλιού και βατραχοπέδιλου, κουνώντας, καλεί, υποκλίνονται, χειρονομώ και ανοίγει. Τα βλέμματα, η κατάδειξη και η χρέωση ενδέχεται να προκύψουν όταν προκύψουν εδαφικές διαφορές.

Αναπαραγωγή Chinstrap Penguin

Οι πιγκουίνοι Chinstrap κάνουν μια στρογγυλή φωλιά από πέτρες και βότσαλα. Οι φωλιές τους έχουν συνήθως διάμετρο 40 εκατοστά και ύψος 15 εκατοστά. Το θηλυκό γεννά δύο αυγά τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο και τα αυγά διατηρούνται ζεστά τόσο από αρσενικά όσο και από θηλυκά. Το κάνουν αυτό με στροφές για 5 έως 10 ημέρες, ενώ ο άλλος σύντροφος τρέφεται. Τα αυγά εκκολάπτονται μετά από περίπου 33 έως 15 ημέρες.

Οι νεοσσοί παραμένουν στη φωλιά μέχρι να είναι 20 έως 30 ημερών. Αυτή τη στιγμή έχουν φτερά για να τα διατηρούν ζεστά. Συμμετέχουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που είναι ομάδες νεαρών πιγκουίνων που συσσωρεύονται μαζί για ζεστασιά και προστασία.

Λόρδοι πιγκουίνων Chinstrap

Ο κύριος θηρευτής των ενήλικων πιγκουίνων Chinstrap είναι η σφραγίδα Leopard, ενώ οι κυριότεροι θηρευτές των αυγών και των νεοσσών είναι οι θήκες και τα καφέ skua.

Προστασία πιγκουίνων Chinstrap

Οι πιγκουίνοι Chinstrap δεν ταξινομούνται ως απειλούμενοι από την Κόκκινη Λίστα του 2000 IUCN. Κατά το παρελθόν, η εμπορική συλλογή αυγών προκάλεσε ζημιές σε ζαχαροπλαστεία, αλλά δεν έχουν νομική προστασία. Πιστεύεται ότι υπάρχουν έως και 7,5 εκατομμύρια ζευγάρια αναπαραγωγής.