Chickaree

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

Το Chickaree The Chickaree (Tamiasciurus douglasii) είναι ένα συλλογικό όνομα για τον Σκίουρο Πεύκου, τον Σκίουρο Ντάγκλας και τον Αμερικανικό Κόκκινο Σκίουρο. Διανέμεται ευρέως στη Βόρεια Αμερική, από την Αλάσκα, ανατολικά έως Newfoundland, νότια έως Smoky Mountains και νότια μέσω Rocky Mountains στην Αριζόνα και το Νέο Μεξικό και ιδιαίτερα στις παράκτιες χώρες του Ειρηνικού.

Οι ιθαγενείς Αμερικανοί του Kings River το ονόμασαν «Pillillooeet», μιμούμενοι τη χαρακτηριστική κλήση συναγερμού. Το Chickaree είναι ένας ζωντανός, θορυβώδης μικρός σκίουρος που είναι αρκετά ανθρώπινος άφοβος.

Περιγραφή Chickaree





μίγμα poodle μαλτέρ τεριέ

Το Chickaree είναι μικρότερο από έναν γκρίζο σκίουρο και έχει μήκος περίπου 30 - 33 εκατοστά με μήκος ουράς περίπου 13 - 15 εκατοστά. Το βάρος τους κυμαίνεται από 160 - 300 γραμμάρια. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι Chickarees έχουν γκρι / καφέ έως σκουριασμένη κόκκινη γούνα στην πλάτη τους με ανοιχτό πορτοκαλί στήθος και καφέ πόδια και πόδια, ωστόσο, έρχονται το χειμώνα, η άνω γούνα τους φαίνεται πιο καφέ και τα τμήματα εμφανίζονται πιο γκρι χρώμα. Τα άνω και κάτω μέρη χωρίζονται με κοιλιακή σκούρα ή λευκή λωρίδα.

Η ουρά του Chickaree μπορεί να διακριθεί από τους άλλους σκίουρους, καθώς είναι πιο λεπτή και πιο επίπεδη, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ θαμνώδης. Όπως πολλά άλλα είδη σκίουρου, το Chickaree έχει ένα άσπρο δαχτυλίδι γύρω από τα μάτια του.

Οικότοπος Chickaree

Το Chickaree είναι αυστηρά κάτοικος του δάσους και βρίσκεται στα βόρεια βόρεια δάση. Προτιμούν τα κωνοφόρα και τα μικτά δάση, ωστόσο, συχνά συναντάται σε φυλλοβόλα δάση, φράχτες και περιοχές δεύτερης ανάπτυξης.

Τα Chickarees συνήθως βυθίζονται σε κοιλότητες δέντρων, συχνά μια τρύπα δρυοκολάπτη ψηλά σε δέντρα ύψους 60 ποδιών. Μερικές φορές κατοικούν σε ένα κοίλο κούτσουρο ή ακόμη και κάνουν λαγούμια υπόγεια, ωστόσο, συνήθως χρησιμοποιούνται για αποθήκευση τροφίμων. Περιστασιακά, τα ρεβίθια χτίζουν μια ογκώδη φωλιά από κλαδιά και φύλλα σε έναν καβάλο για χρήση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Διατροφή Chickaree

Τα πουλερικά είναι παμφάγα και τρώνε ό, τι είναι διαθέσιμο. Η κύρια διατροφή τους είναι οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα φρούτα, τα βελανίδια, τα μούρα και τα μανιτάρια (ένα μανιτάρι που ονομάζεται «Amanita» που είναι δηλητηριώδες για τον άνθρωπο), ωστόσο, επειδή είναι πιο σαρκοφάγο από τους άλλους σκίουρους, το Chickaree έχει αποκτήσει κακή φήμη επειδή ορισμένοι καταβροχθίζουν τα αυγά και νεαρά πουλιά που φωλιάζουν όπως το Yellow Warbler.

εύρος τιμών αμερικανικού νταή

Τα Chickarees αποθηκεύουν τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες για χρήση το φθινόπωρο και το χειμώνα. Τα χειμερινά τους καταστήματα περιέχουν μερικές φορές περισσότερα από 150 pinecones. Σε αντίθεση με πολλούς άλλους τύπους σκίουρου δέντρων, δεν διαθέτουν σακούλες στα μάγουλα για να κρατούν φαγητό.

πρόχειρο μίγμα γερμανικού ποιμενικού κόλλυ

Συμπεριφορά Chickaree

Οι Chickarees είναι θορυβώδεις χαρακτήρες και ακούγονται συχνά να συνομιλούν και να επαναλαμβάνουν τις κλήσεις τους. Έχουν μια ρουτίνα κλήση που επαναλαμβάνεται κάθε λεπτό περίπου. Οι Chickarees είναι νευρικοί, περίεργοι χαρακτήρες που είναι ενεργοί την ημέρα, ιδιαίτερα την αυγή και αργά το απόγευμα καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Κοιμούνται τη νύχτα.

Τα Chickarees είναι πολύ εδαφικά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα καταλαμβάνουν περιοχές περίπου 10.000 τετραγωνικών μέτρων. Κατά τη διάρκεια της εποχής ζευγαρώματος, ένα ζευγάρι chickarees θα υπερασπιστεί ένα μόνο έδαφος μαζί. Οι ομάδες πουλερικών που φαίνονται μαζί είναι συνήθως νέοι από ένα σκουπίδια. Οι Chickarees μπορούν να κολυμπήσουν και να κάνουν καταδύσεις.

Αναπαραγωγή Chickaree

Τα Chickarees αναπαράγονται από Μάρτιο / Απρίλιο έως Ιούνιο / Ιούλιο, ωστόσο, η αναπαραγωγική περίοδος μπορεί να ξεκινήσει ήδη από τον Φεβρουάριο. Τα θηλυκά πουλερικά εισέρχονται σε οιστρό για μία μόνο ημέρα. Η περίοδος κύησης τους είναι περίπου 31 - 35 ημέρες (4 - 5 εβδομάδες) μετά από την οποία γεννιέται ένα σκουπίδια 4 - 6 νέων. Οι νέοι είναι γνωστοί ως κιτ. Ένα απόβλητο ετησίως είναι φυσιολογικό, ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές όπως το νότιο και το κάτω μέρος της περιοχής τους, παράγουν δύο απορρίμματα κάθε χρόνο. Μερικά θηλυκά είναι σε θέση να αναπαράγονται όταν είναι κάτω των ενός έτους.

Κατάσταση διατήρησης Chickaree

Τα πουλερικά έχουν πολλά αρπακτικά ζώα, όπως πολλά γεράκια, μερικές κουκουβάγιες, νυφίτσες, βιζόν, αλεπούδες, λύκους, λυγξ, μπομπκάτ ή λυγξ και σε κωνοφόρα δάση, το πεύκο που κυνηγά και τα αιχμαλωτίζει σε δέντρα.

Παρά την εμπορική αραίωση των δασών, τα Chickarees είναι ευρέως διαδεδομένα, άφθονα και ασφαλή και ταξινομούνται ως «Λιγότερο Ανησυχία» στη λίστα IUCN.