Βρετανικές άγριες γάτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Άγρια γάτα (Felis silvestris) είναι το μόνο άγριο μέλος της οικογένειας των γατών της Βρετανίας και μοιάζει πολύ με την εγχώρια τιγρέ γάτα. Τώρα που περιορίζεται στα σκωτσέζικα υψίπεδα, οι άγριες γάτες εξαφανίστηκαν από τη νότια Αγγλία τον 16ο αιώνα, με την τελευταία που καταγράφηκε στη βόρεια Αγγλία να πυροβολήθηκε το 1849.

Ο νόμος για την άγρια ​​ζωή και την ύπαιθρο παρέχει αυστηρή νομική προστασία στις άγριες γάτες και στα κρησφύγετά τους. Οι άγριες γάτες συγχέονται εύκολα με τις «άγριες» γάτες, που είναι οικόσιτες γάτες που ζουν άγρια ​​και εκ των οποίων υπάρχουν περίπου 900.000 στη Βρετανία σήμερα.

Ο πληθυσμός της προ-αναπαραγωγής άγριας γάτας εκτιμάται ότι δεν υπερβαίνει τους 2.000. Ορισμένες εκτιμήσεις είναι ακόμη χαμηλότερες και η εξαφάνιση θεωρείται πιθανή.



Περιγραφή άγριας γάτας

Οι άγριες γάτες έχουν μήκος 45 έως 80 εκατοστά (18 - 32 ίντσες) και ζυγίζουν από 3 έως 8 κιλά (6 - 17,6 λίβρες). Το ύψος του ώμου είναι περίπου 35 εκατοστά (14 ίντσες) και το μήκος της ουράς είναι περίπου 30 εκατοστά (12 ίντσες).

τρια χρωματιστα αγγλικα σπανιελ κουταβια

Η γούνα άγριας γάτας έχει γκρι / καφέ χρώμα με κρεμώδη τμήματα και σκούρες ρίγες. Το αφρικανικό υποείδος τείνει να είναι λίγο μικρότερο και ανοιχτό καφέ χρώμα.

Όπως προαναφέρθηκε, η άγρια ​​γάτα μοιάζει πολύ με την εγχώρια τιγρέ γάτα, ωστόσο, η άγρια ​​γάτα είναι πιο ριγέ και έχει μια πιο έντονη, αμβλεία ουρά σημαδεμένη με παχιά μαύρα δαχτυλίδια.

Οικότοποι άγριας γάτας

Στο φυσικό της περιβάλλον, η άγρια ​​γάτα προσαρμόζεται σε μια ποικιλία τύπων οικοτόπων όπως η σαβάνα, το ανοιχτό δάσος και η στέπα. Κατοικούν επίσης αγκυροβολημένα εδάφη, με λιβάδια, θάμνους και δάση στη Σκωτία, βόρεια του Εδιμβούργου και της Γλασκόβης, αλλά όχι στα νησιά. Το χειμώνα, ο κακός καιρός τους οδηγεί σε πιο προστατευμένες δασώδεις κοιλάδες

Οι άγριες γάτες κάνουν σκάλες σε μια γη αλεπούδων, κάτω από κορμούς δέντρων, σε κοίλα δέντρα, σε φτερά ή σε μια ερημική φωλιά καρακαξών.

chiwawa αναμεμειγμένο με poodle

Διατροφή άγριας γάτας

Η άγρια ​​γάτα είναι ένα υποχρεωτικό σαρκοφάγο, όπως όλα τα αιλουροειδή και καταναλώνει σχεδόν κάθε μέρος κάθε θανάτωσης που κάνει. το παλτό που παρέχει τραχύ, το οστό ασβέστιο και το κρέας οτιδήποτε άλλο, στην πραγματικότητα σπάνια πρέπει να πίνουν επειδή το κρέας έχει τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Το Wildcat συχνά μεταφέρει παρασιτικά σκουλήκια στο έντερο και θα τρώει μακριές λεπίδες από χόρτο για να καθαρίσει το σύστημά του και πιθανώς επίσης να αποκτήσει ορισμένα απαραίτητα οξέα που δεν υπάρχουν στο κρέας.

Η άγρια ​​γάτα είναι κυνηγός μικρών θηλαστικών, πουλιών, κουνελιών, λαγών και θηραμάτων και άλλων πλασμάτων παρόμοιου μεγέθους. Μερικές φορές σκαρφαλώνουν και αποθηκεύουν προσωρινά την κρυφή μνήμη για να επιστρέψουν σε αυτό αργότερα.

Συμπεριφορά άγριων γατών

Η άγρια ​​γάτα είναι εξαιρετικά συνεσταλμένη. Αποφεύγει να πλησιάζει τους ανθρώπινους οικισμούς. Η άγρια ​​γάτα ζει μοναχικά και κρατά ένα έδαφος περίπου 3 χιλιομέτρων τετράγωνο. Τα αρσενικά εύρη αλληλεπικαλύπτονται με γυναίκες, ωστόσο, τα θηλυκά δεν αλληλεπικαλύπτονται με άλλα θηλυκά.



Τα αγριόγατα είναι κυρίως κρεατικά (ενεργά κατά την αυγή και το σούρουπο). Όπως συμβαίνει με όλες τις μικρότερες γάτες, οι αγριόγατες δεν μπορούν να βρυχηθούν, ωστόσο, χρησιμοποιούν διάφορους άλλους ήχους για να επικοινωνήσουν, όπως γρύλισμα, κούρεμα, γουργουρητό και συριγμό.

πόσο είναι ένα corgi husky

Αναπαραγωγή άγριων γατών

Οι άγριες γάτες ζευγαρώνουν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και παράγουν 1 σκουπίδια από 3 - 5 γατάκια μετά από μια περίοδο κύησης 63 - 68 ημερών. Τα γατάκια γεννιούνται με μαλλιά αλλά είναι τυφλά και κωφά. Τα μάτια τους ανοίγουν μετά από 9 ημέρες και αναδύονται από το κρησφύγετο σε ηλικία 4 - 5 εβδομάδων. Συνοδεύουν τη μητέρα τους σε ταξίδια κυνηγιού μετά από 10 - 12 εβδομάδες. Τα δεύτερα απορρίμματα περιστασιακά συμβαίνουν τον Αύγουστο. Οι άγριες γάτες έχουν μέση διάρκεια ζωής 12 ετών.

Κατάσταση διατήρησης άγριων γατών

Η άγρια ​​γάτα υπέστη σημαντική μείωση του πληθυσμού και τώρα θεωρείται ότι διατρέχει σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης στη Βρετανία. Η σκωτσέζικη άγρια ​​γάτα είναι πλέον ένα εξαιρετικά απειλούμενο είδος. Το Mammals Trust UK ισχυρίζεται ότι το είδος λέει ότι μια ανανέωση των τρεχόντων μέτρων για την προστασία και τη διατήρηση του πληθυσμού θα μπορούσε να τους σώσει από το θάνατο. Κατηγορούν τη μείωση των άγριων γατών στην εισβολή οικιακών γονιδίων γάτας στον πληθυσμό, ο οποίος έχει αφήσει μόνο μερικές εκατοντάδες αγνά ζώα στην άγρια ​​φύση.