Αυστραλιανό Swiftlet

Πηγή εικόνας

Το Australian Swiftlet (Aerodramus terraereginae) είναι ένα μικρό πουλί ενδημικό στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, ιδίως στις τροπικές βορειοανατολικές περιοχές.



Υπάρχουν δύο υποείδη του Swiftlet: το Chillagoe Swiftlet (A. t. Chillagoensis) και A. t. terraereginae που μερικές φορές θεωρούνται δύο ξεχωριστά είδη.

Όπως και τα άλλα Aerodramus Swiftlets, αυτό το είδος τοποθετείται συχνά στο γένος: Collocalia.



Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω πληροφορίες για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα χαρακτηριστικά, το περιβάλλον, τη διατροφή, τη συμπεριφορά και την αναπαραγωγή του Australian Swiftlet.

Αυστραλιανά Swiftlet Χαρακτηριστικά

Το Australian Swiftlet έχει μήκος 11 - 12 εκατοστά, ζυγίζει 10,5 - 12,5 γραμμάρια και έχει άνοιγμα φτερών περίπου 11 εκατοστά.



Τα αυγά της Αυστραλίας είναι γενικά ομοιόμορφα γκρι με μερικά να έχουν σκούρα καφέ άνω τμήματα, ανοιχτό γκρι / καφέ τμήματα, μερικές φορές φαίνονται σχεδόν λευκά στον ήλιο και απαλά γλουτούς. Έχουν διχαλωτή ουρά και στενά φτερά για γρήγορη πτήση. Το ράμφος τους είναι μικρό και έχουν ένα μεγάλο χάσμα που περιβάλλεται από τρίχες προσαρμοσμένες για να πιάνουν έντομα κατά την πτήση.

Golden retriever σκούρο καφέ

Τα γλιστρά έχουν κοντά πόδια που εμποδίζουν τα πτηνά να σκαρφαλώσουν, ωστόσο, τους επιτρέπει να προσκολληθούν σε κάθετες επιφάνειες. Έχουν τέσσερα δάχτυλα σε κάθε πόδι. Τα γρι-γρι έχουν μικρούς μύες του μαστού και πολύ μακριά πρωτογενή φτερά πτήσης προσαρμοσμένα για την κύρια τεχνική πτήσης τους που είναι ολίσθηση.

Αυστραλιανός βιότοπος Swiftlet

Το Australian Swiftlet μπορεί να βρεθεί γύρω από τροπικές παράκτιες περιοχές και υπεράκτια νησιά που βρίσκονται 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αλλά πιο συχνά κάτω από 500 μέτρα. Τείνει να τρέφεται με σμήνη από την άκρη των τροπικών δασών, τις παραλίες και τα φαράγγια και μερικές φορές από βοσκότοπους και σαβάνες.

Αυστραλιανή διατροφή Swiftlet



Το Australian Swiftlet είναι ένα έντομο και τροφοδότη πτήσης που θηρεύει έντομα και αιωρούμενες αράχνες. Τρέφεται συνήθως κατά τη διάρκεια της ημέρας και εντός 30 χιλιομέτρων από την αποικία αναπαραγωγής, επιστρέφοντας στις σπηλιές τη νύχτα για να ψηθεί.

Αυστραλιανή συμπεριφορά Swiftlet

Το Australian Swiflet έχει μια υψηλή κλήση όταν βρίσκεται κατά την πτήση. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, μπορεί να ακουστεί ότι κάνει μια μεταλλική κλήση κλικ.



Τα Australian Swiflets έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν μια απλή αλλά αποτελεσματική μορφή ηχοπροσδιορισμού για να περιηγηθείτε σε απόλυτο σκοτάδι μέσα από τα χάσματα και τους άξονες των σπηλαίων, όπου τρέχουν τη νύχτα και αναπαράγονται κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου.

Αυτά τα πουλιά εκπέμπουν επίσης μια σειρά από χαμηλά κλικ ακολουθούμενα από μια κλήση όταν πλησιάζουν τις φωλιές, πιθανότατα να προειδοποιήσουν τα κοντινά πουλιά.

Αυστραλιανή Swiftlet Αναπαραγωγή

Η εποχή αναπαραγωγής του Australian Swiftlet πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο. Αυτά τα μικρά παράκτια πουλιά φωλιάζουν σε αποικίες που περιέχουν εκατοντάδες άτομα σε παράκτιες σπηλιές ή γύρω από πέτρες και βράχους.

Τα αυστραλιανά Swiftlets είναι μονογαμικά, που σημαίνει ότι ζευγαρώνουν για μια ζωή. Τα αρσενικά εκτελούν εναέριες οθόνες για να προσελκύσουν θηλυκά και το ζευγάρωμα συμβαίνει στη φωλιά. Οι φωλιές συνήθως κατασκευάζονται μέσα σε σπηλιές και συνδέονται με τους τοίχους ή τις οροφές του σπηλαίου και μπορούν να απέχουν έως και 20 μέτρα από το έδαφος. Οι φωλιές είναι γενικά σε σχήμα καλαθιού και ημιδιαφανείς και κατασκευάζονται από χόρτα, κλαδιά, βελόνες καζουαρίνας και φτερά αναμεμιγμένα με το σάλιο του πουλιού.

Το θηλυκό γεννά δύο συμπλέγματα που το καθένα περιέχει ένα μόνο θαμπό, άσπρο αυγό. Το πρώτο αυγό επωάζεται και από τους δύο γονείς για περίπου 26 - 27 ημέρες. Το δεύτερο αυγό επωάζεται επίσης και βοηθάται από τη ζεστασιά του πρώτου εκκολαφθέντος νεοσσού.

Οι γονείς αφήνουν τη φωλιά για περιόδους 30 λεπτών κάθε φορά για να κυνηγήσουν τροφή για τον εαυτό τους και τους νεοσσούς. Ο νεαρός πέφτει περίπου 51 ημέρες μετά την εκκόλαψη.


Κατάσταση διατήρησης Swiftlet της Αυστραλίας

Δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με την κατάσταση διατήρησης του Australian Swiftlet.