Ασιατικός ελέφαντας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πηγή εικόνας

ο Ασιατικός ελέφαντας (Elephas Maximus), βρίσκεται κυρίως σε μεγάλα μέρη του Μπαγκλαντές, της Ινδίας, της Σρι Λάνκα, της Ινδοκίνας και σε περιοχές της Ινδονησίας. Ο ασιατικός ελέφαντας θεωρείται ότι κινδυνεύει, με 25.600 έως 32.750 άτομα να μένουν στη φύση. Οι ασιατικοί ελέφαντες ανήκουν στην οικογένεια των ελεφάντων (Elephantidae), η οποία περιλαμβάνεται στη σειρά θηλαστικών «Proboscidea». Ο ασιατικός ελέφαντας παλαιότερα ονομαζόταν ινδικός ελέφαντας.

Χαρακτηριστικά ασιατικού ελέφαντα

Ο ασιατικός ελέφαντας έχει ένα μεγάλο τρούλο κεφάλι με σχετικά μικρά αυτιά, μια αψιδωτή πλάτη και ένα μόνο προφυλακτικό δάχτυλο που βρίσκεται στην άκρη του κορμού. Ένας ασιατικός ελέφαντας έχει 5 δάχτυλα στο μπροστινό μέρος των ποδιών και 4 στο πίσω μέρος. Ένας μεγάλος αρσενικός ασιατικός ελέφαντας μπορεί να ζυγίζει συνήθως 6 τόνους και ύψος 10 πόδια στον ώμο. Οι αρσενικοί ασιατικοί ελέφαντες έχουν χαυλιόδοντες και τα θηλυκά έχουν «πινελιές», που είναι σύντομοι δεύτεροι κοπτήρες που απλώς προεξέχουν πέρα ​​από το άνω χείλος.

Ένας ασιατικός ελέφαντας έχει ένα χαμηλό λαιμό που είναι καμπυλωμένο προς τα πάνω και προεξέχοντα μέτωπα που εμφανίζεται ως δύο εμφανείς προσκρούσεις. Το κάτω χείλος τους είναι μακρύ, στενό και μυτερό. Το δέρμα των ασιατικών ελεφάντων είναι λιγότερο τσαλακωμένο από τους αφρικανικούς ελέφαντες και μόνο το 50% περίπου των ταύρων ασιατικών ελεφάντων έχουν μακριές χαυλιόδοντες.



Οι ασιατικοί ελέφαντες έχουν αρκετά κακή όραση και μπορούν μόνο να δουν καθαρά σε πολύ μικρές αποστάσεις έως περίπου 10 μέτρα. Ωστόσο, έχουν εξαιρετική ακοή που είναι ανώτερη από τα ανθρώπινα πρότυπα. Τα μεγάλα αυτιά τους λειτουργούν ως ενισχυτές και προειδοποιούν για πιθανούς κινδύνους. Οι ασιατικοί ελέφαντες έχουν μια εξαιρετική αίσθηση μυρωδιάς που πιστεύεται ότι είναι ανώτερος από αυτόν των άλλων θηλαστικών. Έχουν εξαιρετική ισορροπία που επιτυγχάνεται με υψηλή αίσθηση αφής. Ο κορμός, ένα απίστευτα ευέλικτο όργανο, συμβάλλει σημαντικά σε αυτήν την ικανότητα.

είναι Αμερικανοί νταήδες πιτμπουλ

Αναπαραγωγή ασιατικού ελέφαντα

Οι αρσενικοί ασιατικοί ελέφαντες είναι αρκετά μοναχικοί και συμμετέχουν μόνο στο κοπάδι για εποχές ζευγαρώματος. Μερικές φορές, οι αρσενικοί ελέφαντες θα μονομαχούν και ο νικητής γίνεται ο κύριος σύντροφος ζευγαρώματος για ολόκληρο το κοπάδι. Οι θηλυκοί ασιατικοί ελέφαντες φεύγουν για λίγο, ως μέρος ενός τελετουργικού, πριν ζευγαρώσουν με τον νικηφόρο σύντροφο. Το ζευγάρι ζευγαρώματος στη συνέχεια παραμένει μαζί για περίπου 3 εβδομάδες προτού το αρσενικό κατευθυνθεί προς την αγέλη αγέλης.

μπλε μύτη αγώνες pitbull

Η περίοδος κύησης του θηλυκού ασιατικού ελέφαντα κυμαίνεται μεταξύ 19 και 22 μηνών. Όταν γεννά, τα άλλα κοπάδια σχηματίζουν κύκλο γύρω από την έγκυο αγελάδα. Αναλαμβάνει θέση καθίσματος κατά τη γέννηση και η γέννηση διαρκεί περίπου 2 ώρες. Μόλις 2 ώρες μετά τη γέννηση το μοσχάρι μπορεί να σηκωθεί και αρχίζει να θηλάζει τη μητέρα.

Τα μωρά ελέφαντες (μοσχάρια) θηλάζουν τη μητέρα τους χρησιμοποιώντας το στόμα και όχι τους κορμούς τους. Οι βρεφικοί ελέφαντες απογαλακτίζονται με γάλα για 2 έως 4 χρόνια. Αν και το μοσχάρι θα προσελκύσει φυσικά τη μητέρα του, άλλα θηλυκά στο κοπάδι συχνά στρέφονται για να φροντίζουν το μωρό. Εάν η μητέρα πεθάνει τότε οι άλλοι θηλυκοί ελέφαντες φροντίζουν το ορφανό μοσχάρι.

Σε περιοχές όπου μεγάλα σαρκοφάγα, όπως οι μεγάλες γάτες, λυμαίνονται νεογέννητους ελέφαντες, η μητέρα σχηματίζει συμμαχίες με άλλα μέλη της αγέλης. Η μητέρα και οι συναφείς προστάτες έπειτα ρίχνουν σκόνη πάνω στο νεογέννητο μοσχάρι με τους κορμούς τους για να το στεγνώσουν.

Οι θηλυκοί ελέφαντες μπορούν να φέρουν νέους στην ηλικία των 15 - 16 ετών. Αναπτύσσονται πλήρως σε ηλικία 20 ετών. Οι ελέφαντες βρίσκονται σε καλή κατάσταση μεταξύ 20 - 40 ετών. Οι θηλυκοί ελέφαντες αρχίζουν να φαίνονται φαλακροί περίπου 30 ετών και αρχίζουν να επιβραδύνονται σε ηλικία περίπου 40 ετών και αρχίζουν να κάνουν ελαφριά καθήκοντα μόνο όταν φτάσουν τα 50 ετών. Ο θηλυκός ασιατικός ελέφαντας ζει για να είναι περίπου 70 ετών.

Μεγέθη ασιατικού ελέφαντα



  • Οι ελέφαντες είναι οι μεγαλύτεροι από όλα τα πλάσματα της γης.

  • Ένας αρσενικός ελέφαντας μπορεί να σταθεί 2,7 μέτρα (9 πόδια) σε ύψος.

  • Ένας αρσενικός ελέφαντας μπορεί να ζυγίζει μεταξύ 3 - 5 τόνων.

    ολόσωμη κόκκινη μύτη pitbull


  • Οι θηλυκοί ελέφαντες έχουν ύψος 2,3 μέτρα (7,5 πόδια).

  • Οι θηλυκοί ελέφαντες μπορούν να ζυγίσουν μεταξύ 2,3 - 4,5 τόνων.

  • Οι νεογέννητοι ελέφαντες μωρών (μοσχαράκια) στέκονται περίπου (0,9 μέτρα) 3 πόδια.



  • Οι νεογέννητοι μωρό ελέφαντες ζυγίζουν 90 κιλά (200 κιλά).

    χάσκι ανακατεμένο με corgi

Ασιατικοί ελέφαντες κορμοί

Ο κορμός των ελεφάντων είναι ο πιο ευέλικτος από όλα τα όργανα των ζώων. Ο κορμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τόσο διαφορετικές εργασίες όπως η μετατόπιση κορμού 600 κιλών για να μαζέψετε μια λεπίδα από χόρτο. Είναι μια μάζα χωρίς κόκαλα σάρκας και περιέχει έως και 100.000 μυς που είναι πολύ εύκαμπτοι. Συνήθως έχει μήκος 2 μέτρα και ζυγίζει περίπου 140 κιλά.

Ο κορμός έχει ένα μικρό δάχτυλο σαν το χείλος στο άκρο που μπορεί να διακρίνει μεταξύ μεγέθους, σχήματος, υφής, ζεστό και κρύο. Το ζώο χρησιμοποιεί τον κορμό του για να ταΐσει και να πιει φέρνοντας τροφή και νερό στο στόμα. Ένας ελέφαντας χρησιμοποιεί επίσης τον κορμό του για να αναπνέει, να κάνει θορύβους, να χαϊδεύει τα μικρά του. Όταν βυθιστεί πλήρως στο νερό, ο κορμός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αναπνευστήρας. Οι κορμοί μπορούν να συγκρατήσουν έξι λίτρα νερού και χρησιμοποιούνται συχνά ως εύκαμπτοι σωλήνες ντους. Είναι ένα υπέροχο όργανο οσμής και μπορεί να κατευθυνθεί εύκολα προς το πού προέρχεται η μυρωδιά.

Χτυπώντας το έδαφος βίαια με τον κορμό, ο ελέφαντας σηματοδοτεί τον θυμό ή τη δυσαρέσκειά του. Όταν ένας ελέφαντας βρίσκεται σε ασταθές ή άγνωστο έδαφος, θα χρησιμοποιήσει το εξωτερικό του κορμού για να κτυπήσει τη γη, καθορίζοντας εάν το έδαφος είναι αρκετά σταθερό για να περπατήσει. Μόλις επιβεβαιωθεί η ασφάλεια, το μπροστινό πόδι κινείται προς τα εμπρός στην εξεταζόμενη περιοχή. Το πίσω πόδι ακολουθεί και τοποθετείται προσεκτικά στο ίδιο ίχνος.