Αφρικανικός δασικός ελέφαντας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ο Αφρικανικός δασικός ελέφαντας (Loxodonta cyclotis) θεωρήθηκε ως πρόσφατα υποείδος του Αφρικανικός ελέφαντας Μπους (Loxodonta africana). Ωστόσο, η πρόσφατη έρευνα που περιελάμβανε DNA έδωσε τα αποτελέσματα ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα τρία κύρια είδη ελέφαντα: τα δύο αφρικανικά είδη (Loxodonta Africana) και (Loxodonta cyclotis) και το Ασιατικός (Ινδικός) ελέφαντας (Ο μεγαλύτερος ελέφαντας).

Συνήθως θεωρούνται διαφορετικοί πληθυσμοί ενός είδους.

Οι Βόρειοι Αφρικανικοί ελέφαντες γνωστοί ως «πολεμικοί ελέφαντες του Χανίμπαλ», ήταν πιθανώς ένα τέταρτο είδος που εξαφανίστηκε τώρα ή ένα υποείδος του Δάσους Ελέφαντας.



Οι αμφισβητούμενες Pygmy Elephants (Loxodonta pumilio) της λεκάνης του Κονγκό θεωρούνται συχνά ως ένα άλλο ξεχωριστό είδος από κρυπτοζολόγους (κάποιος που μελετά για ζώα που δεν εμπίπτουν στους σύγχρονους ζωολογικούς καταλόγους) αλλά είναι πιθανώς Forest ελέφαντες των οποίων το μικρό μέγεθος ή / και η πρώιμη ωριμότητα είναι λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών.

Αφρικανική δασική ελέφαντα περιγραφή

Οι αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ των δύο αφρικανικών ειδών περιλαμβάνουν τους αφρικανικούς δασικούς ελέφαντες μακρύς, στενός κάτω γνάθου (σιαγόνας), (οι αφρικανικοί ελέφαντες Μπους είναι κοντοί και πλάτος), τα στρογγυλεμένα αυτιά του (τα αυτιά των αφρικανικών ελεφάντων Μπους είναι πιο μυτερά), διαφορετικοί χαυλιόδοντες και το μέγεθός τους συνολικά είναι πολύ μικρότερο από τους μεγαλύτερους αφρικανικούς ελέφαντες των αφρικανικών σαβανών.

Γερμανικό Shepherd Lab Collie Mix

Ο αρσενικός αφρικανικός δασικός ελέφαντας σπάνια υπερβαίνει τα 2,5 μέτρα (8 πόδια) σε ύψος, ενώ ο αφρικανικός ελέφαντας Μπους είναι συνήθως πάνω από 3 μέτρα (μόλις κάτω από 10 πόδια) και μερικές φορές σχεδόν 4 μέτρα (13 πόδια) ύψος.

διασταύρωση μεταξύ γεροδεμένου και πομερανιού

Είναι από καιρό γνωστό ότι το ελεφαντόδοντο του αφρικανικού δασικού ελέφαντα είναι ιδιαίτερα σκληρό, με ροζ χρώμα και είναι πιο ίσιο (ενώ αυτό του Αφρικανικός ελέφαντας Μπους είναι καμπύλο).

Ο αφρικανικός δασικός ελέφαντας έχει, όπως το ασιατικός ελέφαντας , τέσσερα καρφιά στο πίσω μέρος και πέντε καρφιά στο μπροστινό πόδι (που είναι περισσότερα καρφιά από ό, τι ο αφρικανικός ελέφαντας θάμνων που έχει τέσσερα μπροστινά νύχια και τρία καρφιά στα πίσω πόδια).

Αφρικανική δασική δίαιτα ελεφάντων

Οι ελέφαντες του Αφρικανικού Δάσους επιβιώνουν με δίαιτα από βότανα και δέντρα ή φύλλα θάμνων και μεγάλες ποσότητες νερού.

Οικότοπος ελεφάντων της Αφρικής

Οι αφρικανικοί δασικοί ελέφαντες βρίσκονται σε τροπικά και υποτροπικά τροπικά δάση και δασικές εκτάσεις της Κεντρικής Δυτικής Αφρικής.

Αναπαραγωγή ελεφάντων στα δάση της Αφρικής

Ένας αρσενικός ελέφαντας του Αφρικανικού Δάσους αγγίζει μια γυναίκα για να δει αν είναι έτοιμη να ζευγαρώσει. Η περίοδος κύησης των ελεφάντων (εγκυμοσύνη) διαρκεί περίπου 22 μήνες (630 - 660 ημέρες), τη μεγαλύτερη περίοδο κύησης οποιουδήποτε θηλαστικού, μετά την οποία γενικά γεννιέται ένας μόσχος. Ένα ορφανό μοσχάρι θα υιοθετηθεί συνήθως από μία από τις οικογένειες που θηλάζουν ή θηλάζει από διάφορες γυναίκες.

Αφρικανική δασική συμπεριφορά ελεφάντων

Οι αφρικανικοί δασικοί ελέφαντες ζουν σε στενές κοινωνικές ομάδες που ονομάζονται «κοπάδια». Ένα κοπάδι αποτελείται συνήθως από συγγενείς γυναίκες και τους απογόνους τους. Ο αρχηγός του κοπαδιού ονομάζεται «μητροάρχης» και είναι συνήθως η παλαιότερη και πιο έμπειρη γυναικεία ελέφαντα στο κοπάδι.

Ανακαλύφθηκε ότι οι ελέφαντες μπορούν να επικοινωνούν σε μεγάλες αποστάσεις στέλνοντας και λαμβάνοντας ήχους χαμηλής συχνότητας, ένα υπο-ηχητικό κύμα που μπορεί να ταξιδέψει στο έδαφος μακρύτερα από ότι ο ήχος ταξιδεύει στον αέρα. Αυτός ο ήχος γίνεται αισθητός από το ευαίσθητο δέρμα των ποδιών και του κορμού των ελεφάντων, που παίρνουν τις δονήσεις στο έδαφος.

όλο λευκό κουτάβι γερμανικού βοσκού

Κατάσταση διατήρησης ελεφάντων αφρικανικού δάσους

Οι αφρικανικοί δασικοί ελέφαντες κατατάσσονται ως «είδη που απειλούνται με εξαφάνιση». Οι πληθυσμοί των δασικών ελεφάντων πιστεύεται γενικά ότι είναι μικρότεροι και πιο απειλούμενοι από τους πληθυσμούς ελεφάντων αλλού στην Αφρική. Το 1980 υπήρχαν περίπου 380.000 δασικοί ελέφαντες, από τότε ο ανθρώπινος πληθυσμός διπλασιάστηκε στις δασικές χώρες και σήμερα υπάρχει πιθανώς λιγότερος από 200.000.

Το Δεκέμβριο του 2000 δημιούργησε τους υπουργούς Περιβάλλοντος στο Καμερούν, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Κονγκό, έναν ενωμένο διάδρομο μετανάστευσης για τους ελέφαντες, όπου μπορούν να περπατήσουν πέρα ​​από τα σύνορα μεταξύ των χωρών.