Adelie Penguin

Πηγή εικόνας

Ο Adelie Penguin (Pygoscelis adeliae) είναι, μαζί με το Αυτοκράτορας Πιγκουίνος , ένας από τους δύο μόνο τύπους πιγκουίνων που ζουν στην ηπειρωτική χώρα της Ανταρκτικής. Αυτό το είδος είναι κοινό σε όλη την ακτή της Ανταρκτικής και τα κοντινά νησιά. Οι πιγκουίνοι Adelie είναι οι μικρότεροι από τους πιγκουίνους που ζουν στην ήπειρο της Ανταρκτικής. Οι πιγκουίνοι της Adelie πήραν το όνομά τους από τη σύζυγο ενός Γάλλου εξερευνητή το 1830.

Οι πιγκουίνοι της Adelie φωλιάζουν και αναπαράγονται στις βραχώδεις παραλίες χωρίς πάγο σε μεγάλες αποικίες δέκα χιλιάδων πουλιών. Υπάρχουν πάνω από 2,5 εκατομμύρια ζεύγη αναπαραγωγής που ζουν στην περιοχή της Ανταρκτικής.

Χαρακτηριστικά της Adelie Penguin





μέγεθος μείγματος τεριέ λαμπραντόρ

Οι πιγκουίνοι της Adelie έχουν μήκος 60 έως 70 εκατοστά και βάρος περίπου 4 κιλά.

Διακριτικά σημάδια είναι ο λευκός δακτύλιος που περιβάλλει το μάτι και τα φτερά στη βάση του χαρτονομίσματος.

Αυτά τα μακριά φτερά κρύβουν το μεγαλύτερο μέρος του κόκκινου τους λογαριασμού. Οι ουρές τους είναι λίγο μεγαλύτερες από άλλες ουρές πιγκουίνων.

Διατροφή Adelie Penguin

Οι πιγκουίνοι της Adelie εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα καρκινοειδή, όπως το κριλ. Τα ψάρια και τα αμφίποδα μπορούν επίσης να είναι κοινά τρόφιμα σε ορισμένες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων εποχών.

λύκος sable Γερμανικός Ποιμενικός

Αναπαραγωγή Adelie Penguin

Οι πιγκουίνοι της Adelie φτάνουν στους χώρους αναπαραγωγής τους τον Οκτώβριο. Οι φωλιές τους αποτελούνται από πέτρες στοιβαγμένες μαζί. Οι αρσενικοί πιγκουίνοι της Adelie καλούν τα θηλυκά με χαμηλό θόρυβο από γαστρεντερικό ρυθμό ακολουθούμενο από μια δυνατή κραυγή. Ένας θηλυκός πιγκουίνος Adelie γεννά δύο αυγά που είναι καφέ ή πράσινο χρώμα.

Τον Δεκέμβριο, τον θερμότερο μήνα στην Ανταρκτική (περίπου -2 ° C), οι γονείς εναλλάσσουν περιόδους επώασης του αυγού. Ο ένας γονέας πηγαίνει να ταΐσει και ο άλλος μένει να ζεσταθεί το αυγό. Ο γονέας που επωάζεται δεν τρώει. Το Μάρτιο, οι ενήλικες και οι νέοι τους επιστρέφουν στη θάλασσα Οι πιγκουίνοι της Adelie πρέπει να υπερασπιστούν τις φωλιές τους από άλλους πιγκουίνους που προσπαθούν να κλέψουν βότσαλα, πέτρες και άλλα δομικά υλικά φωλιών. Οι πιγκουίνοι της Adelie δεν πίνουν νερό, αλλά αντ 'αυτού τρώνε χιόνι. Έχουν έναν αδένα στη μύτη τους που βγάζει το αλάτι από το νερό του ωκεανού που καταπίνουν όταν πιάνουν ψάρια και τρώνε ψάρια ενώ βρίσκονται στο νερό.

Μετανάστευση της Adelie Penguin

Οι Adelie Penguins είναι μεταναστευτικοί πιγκουίνοι και μετά την αναπαραγωγή, δεν επιστρέφουν στις αποικίες τους μέχρι την επόμενη άνοιξη. Λίγα γνωρίζουν για τη μη αναπαραγωγή αυτού του είδους. Υπάρχουν μόνο λίγα αρχεία των Adelie Penguins κατά τη διάρκεια του χειμώνα της Ανταρκτικής.

Η πρόσφατη εργασία με τη χρήση δορυφορικής τηλεμετρίας δείχνει ότι η Adelie Penguins από τη Θάλασσα του Ross εγκαταλείπει αυτήν την περιοχή το φθινόπωρο και μεταναστεύει περίπου 600 χιλιόμετρα βόρεια της ηπείρου της Ανταρκτικής. Οι νεαροί υποπτεύονται ότι ταξιδεύουν ακόμη πιο βόρεια από τους ενήλικες.

Διατήρηση της Adelie Penguin

BirdLife International (2004). Adelie Penguin (Pygoscelis adeliae). 2006 κόκκινη λίστα απειλούμενων ειδών IUCN. IUCN 2006. Ανακτήθηκε στις 12 Μαΐου 2006. Η καταχώριση βάσης δεδομένων περιλαμβάνει αιτιολόγηση για το γιατί αυτό το είδος είναι λιγότερο ανησυχητικό.

διαφορετικούς τύπους pitbull